Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Poradí odborník či praktik?
Mám problém z kvasem. Jsem v podstatě začátečník. 2X se mně v minulých letech podařilo problematiku zvládnout. Dost jsem o přípavě kvasu přečetl a přes to se dotazuji:
Kvas po jeho založení asi po 5ti dnech přestal bublat kvasný uzávěr. Defraktometrem naměřeno:štáva přímo ze švestky cca 13 stupňů BX a při meření v sudu cca 6 stupňů BX. Nyní 6°BX. Kvas přemístěn z pod pergoly do garáže.
Dá se to nějak řešit a je to nutné? - Dá se obnovit proces kvasení a jak?
- Lze zabránit octovému kvasení a jak?
- Jak zabránit znehodnocení kvasu a zachovat jeho výtěžnost?
Vřele děkuji za Vaše rady -miro
Jak zabránit Octovému kvašení
Připomeňme si...
Alkohol, vznik, chemická rovnice: C6H12O6 → 2 CH3CH2OH + 2 CO2
Octové kvašení: CH3CH2OH + O2 → CH3COOH + H2O
CO2 probublává z kvasu, drží se v bečce, protože CO2 je těžší jak O2, přirozená křidla z CO2 brání vnikání O2 do kvasu. Co nejméně otevírejte, bečku nenaplňujte celou.
Podobné otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.