Nejste přihlášen/a.
Ahojte,
mám dotaz ohledně kvasu. Minulý týden jsem založil kvas z hrušek. Nyní má zbytkovou cukernatost na 6. Za jak dlouho ZHRUBA může dojít abych ho mohl pálit? Mám ho v garáži, kde je teplota 22-24 stupnů.
Je mi jasné, že to nejde odhadnout, ale kvůli čekacím dobám v pálenicích a rychlému octovatění kvasu bych se už objednal.
Díky za tipy a rady.
Jen bych doplnil že jabka nám vykvasily v garáži za 2 týdny.
Rozhodně je lépe kvasit šťávu,než drť z ovoce.Jednak ve šťávě je více cukru a výtěžek bude větší,jednak kvašení bude intenzivnější.Do moštu přidej kvasinky a živnou sůl a v uzavřené nádobě,s dobře zabezpečeným uzávěrem proti přístupu vzduchu nech kvasit po dobu asi 5 - 6týdnů.teplota by neměla překročit 25 stC.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.