Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak rychle dokvasí kvas?

Od: jurda odpovědí: 10 změna:

Ahojte,

mám dotaz ohledně kvasu. Minulý týden jsem založil kvas z hrušek. Nyní má zbytkovou cukernatost na 6. Za jak dlouho ZHRUBA může dojít abych ho mohl pálit? Mám ho v garáži, kde je teplota 22-24 stupnů.

Je mi jasné, že to nejde odhadnout, ale kvůli čekacím dobám v pálenicích a rychlému octovatění kvasu bych se už objednal.

Díky za tipy a rady.

doplněno 29.08.18 21:41:

Jen bych doplnil že jabka nám vykvasily v garáži za 2 týdny.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Běžná optimální doba kvašení je asi 5 týdnů.Pokud se přetáhne,může dojít ke kvašení octovému.kratší doba znamená ztráta alkoholu.

JB

hodnocení

0x

jestli jsi nikdy nedělal kvas z hrušek,tak máš problém.hruškový kvas se umí zlomit během 2dnú a když to nepoznáš tak ho můžeš vylít.udělat kvas z hrušek je majstrštyk.

pepa*
hodnocení

0x
Dobrý den, prosím o radu, budu zakládat kvas na hruškovici. Mám možnost hrušky prohnat přes výkonný odšťavňovač. Mám kvas udělat "pouze" z hruškové šťávy nebo mám do toho přidat i veškerý pevný podíl z odšťavňovače? Moc děkuji. PS: Již několikátý den tuto informaci hledám na internetu, bohužel bezvýsledně. Pepa

jabraka*
hodnocení

0x

Rozhodně je lépe kvasit šťávu,než drť z ovoce.Jednak ve šťávě je více cukru a výtěžek bude větší,jednak kvašení bude intenzivnější.Do moštu přidej kvasinky a živnou sůl a v uzavřené nádobě,s dobře zabezpečeným uzávěrem proti přístupu vzduchu nech kvasit po dobu asi 5 - 6týdnů.teplota by neměla překročit 25 stC.

JABRAKA

pepa*
Moc děkuji za rychlou radu. Kvasit budu v místnosti se stálou teplotou 19 stupňů. Kvasinky a živná sůl je samozřejmostí - mám již pár let zkušenosti s výrobou medoviny. Pepa
barbakan*

Rád se tady za těch pár týdnu přijdu podívat, jak vyšel ten patok!

pepa*
Můžete být konkrétnější, proč jste použil výraz patok? Rád se ponaučím a přiučím, aby výsledek nebyl patok. Děkuji
barbakan*

Kvasinky se dávají na výrobu vína z moštu, ale ne pálenky.

pepa*
Takže Vy byste radil nepřidávat kvasinky a nechat to kvasit "přírodně"? Výhody/nevýhody s přidáním nebo bez, byste mi mohl napsat? Jsem začátečník, rád si nechám poradit. Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kvas z hrušek

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]