Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Při dnešní kontrole kvasu jsem byl docela překvapen tím, že v jedné bečce (mám celkem 3x 50l konev) se mi začala značně potápět ,,deka,, (foto č.1). Kvas je cca 6 týdnů starý, takže by mohl být už vykvašený, ale já byl vždycky zvyklý pálit až někdy před Vánocemi, loni jsem pálil z nedostatku času dokonce až v lednu. Orientoval jsem se právě podle ,,deky,, na kvasu a ikdyž byl kvas už zřejmě dávno hotový, nějak jsem nepozoroval, že by pozdější pálení mělo nějaký vliv na kvalitu, nebo množství pálenky. Bohužel palírna, kde pálím je zrovna mimo provoz, takže nemám zrovna možnost otestovat stav kvasu, nebo ho nechat vypálit. Je nějaká možnost ten kvas v bečce zakonzervovat, aby se nepokazil a počkal i na ty další dvě? Případně i ty další, aby mi to po dokvašení ještě ten 1-1,5 měsíce vydrželo? Kvas je v plastových 50l konvách, zakryté nedotáhnutým šroubovacím víkem v místnosti, kde je teď cca 12-15°C. Kvas jsem zakládal jako obvykle, použil jsem kvasinky a cca 1kg cukru na konev.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.