Zastavilo se kvašení ovoce v sudu, co s tím?

Od: Datum: 23.08.12 13:14 odpovědí: 4 změna: 23.08.12 17:16

Dobrý den,

prosím o radu jak postupovat když zničehonic přestalo kvasit ovoce v bečce. Jsou to špendlíky, v 60 l plastovým sudu, všechny při zakládání kvasu byly všechny ručně rozmělněný, skladovaný ve špajzu (teplota cca 20 C), kvasnou zátku nemám - jen byly přikrytý víkem, cukr jsem při zakládání nedával. Kvasily asi 10 dní tak jak mají, potom se proces zastavil a nic se neděje. Žádný oxid už neuniká a "nebublá" to. Po octu to cítit není. 1/2 bečky je prokvašená (hmota je rozložená), ale je vidět že to nepostupuje.

Děkuji za jakoukoliv radu, byla by velká škoda to vyhodit.


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: wamp®
Datum: 23.08.12 13:25
 
avatar
Zdravím.Zastavilo se Vám kvašení vlivem snížení teploty/ochlazení/.Zcela jistě by tomuto pomohly vinné kvasinky
 
Od: des*
Datum: 23.08.12 13:42
 

Je to sladké?Ochutnejte.

 
Od: mkat®
Datum: 23.08.12 17:00
 
avatar

Skuste zamerať kvasomerom.Co ak už dokvasili?

 
Datum: 23.08.12 17:16
 
avatar

Prudké kvašení v kvasu opadne po 6 - 10 dnech.Pak dalších asi 5 týdnů obsah dokvašuje pomalu.Je zbytečné přidávat další kvasinky,pokud v obsahu je dostatek cukrů , kvasinky se rychle namnoží a bývá jich dost pro celou dobu kvašení.

JABRAKA

Ohodnoceno: 1x
 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.