Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Zastavilo se kvašení ovoce v sudu, co s tím?

Od: salem* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

prosím o radu jak postupovat když zničehonic přestalo kvasit ovoce v bečce. Jsou to špendlíky, v 60 l plastovým sudu, všechny při zakládání kvasu byly všechny ručně rozmělněný, skladovaný ve špajzu (teplota cca 20 C), kvasnou zátku nemám - jen byly přikrytý víkem, cukr jsem při zakládání nedával. Kvasily asi 10 dní tak jak mají, potom se proces zastavil a nic se neděje. Žádný oxid už neuniká a "nebublá" to. Po octu to cítit není. 1/2 bečky je prokvašená (hmota je rozložená), ale je vidět že to nepostupuje.

Děkuji za jakoukoliv radu, byla by velká škoda to vyhodit.

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

jabraka*
hodnocení

1x

Prudké kvašení v kvasu opadne po 6 - 10 dnech.Pak dalších asi 5 týdnů obsah dokvašuje pomalu.Je zbytečné přidávat další kvasinky,pokud v obsahu je dostatek cukrů , kvasinky se rychle namnoží a bývá jich dost pro celou dobu kvašení.

JABRAKA

 

hodnocení

0x
Zdravím.Zastavilo se Vám kvašení vlivem snížení teploty/ochlazení/.Zcela jistě by tomuto pomohly vinné kvasinky:)
des*

Je to sladké?Ochutnejte.

 

mkat*
hodnocení

0x

Skuste zamerať kvasomerom.Co ak už dokvasili?

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma cukr do kvasu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]