Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,včera jsem zde přítomné žádal o radu v podobné problematice,ale špatně jsem formuloval otázku.Mohu-li ještě jednou poprosit o odpovědi budu potěšen. Město v "ZADÁNÍ" projektantovi jasně stanovilo podmínku /stavba rekonstrukce chodníků v ulici kde bydlím/ dodržení všech norem ČSN a ostatních norem. Pan projektant ale normy zcela evidentně v projektové dokumentaci nedodržel.Prostě to načmáral jak se mu hodilo. V ní/PD/ není jediné zdůvodnění proč tyto normy dodrženy nejsou a všechny schvalovací orgány včetně dopravní policie a stav. ůřadu to pěkně vše schválily.Pokud zadavatel dodržení norem požaduje,musí být předsi dodrženy,pokud ne což je samozřejmě možné musí být součástí projektové dokumentace i schválené výjimky proč to tak není. Čtyři roky se dohaduji s městem,neboť mám před domem paskvil. Mám před domen autobusové zastávky MHD obludných rozměrů v jízdních pruzích a skoro naproti sobě,což se nejen mě nelíbí.Město si asi může stavět zřejmě podle jiných zákonů a taky se tak chová. Snažím se jim prokázat,že ůředník,který schvaloval stavbu s projektovou dokumentací pochybil,ale narážím na odpor.Už vidím jen pozvat sem televizi,aby národ viděl co je v našem státě možné. Děkuji všem a omlouvám se za zmatek
pokud jde o zastávky,musela to schválit dopravní policie...s tím, že je tam dost místa i proprůjezd záchranných vozidel...
Víte, těžko Vám můžeme radit nějak konkrétně, když nezmáme konkrétní situaci, ovšem z Vašeho zoufalsví a vzteku je patrné, že jste vyzkoušel už všechny možnosti.
Předně by to chtělo napadnout projektanta, že nedodržel zadání a pak ostatní instance, které se podílely na schvalování PD (ale vždy je třeba si stěžovat v co nejvyšších patrech).
Každopádně pokud je projekt realizovaný a zaplacený, těžko s někým hnete, bude to začarovaný kruh.
Zkuste tam pozvat Novu a Blesk, ale potom se možná budete muset odstěhovat...
Jaké normě tedy odporuje ta zastávka, nebo co je na tom špatně?
Je to celkem běžná věc a vidím to tak skoro všude.
Dejte sem odkaz na mapu o které zastávky se konkrétně jedná.
doplněno 03.09.14 13:49:A čemu že ta zastávka vadí? podle Vašich ostatních dotazů je zastávka málo využívaná a Vám pouze hyzdí vzhled před domem.
Kam jinam tu zastávku měli posunout, když všude jsou nějaké vjezdy, křižovatky a a mnohem pádnější důvody než že je to nehezké.
doplněno 03.09.14 14:15:Jestli Vás tedy zastávka obtěžuje hlukem ve večerních hodinách, požádejte hygienu o měření hluku. Na základě toho se pak bude moct řešit dál.
Jinak kvůli vzhledu okolí stím nikdo nic rozhodně dělat nebude. Nehledě na to že je to okolo té zastávky vcelku upravené.
Dobrý den. Zastávky MHD mám přímo u vjezdu do garáže domu a to hned v obou směrech. Norma na výstavby aut. zastávek je ČSN-736425-1. Tam je jasně napsáno,že např. konce souprav mají být od sebe 45m,zastávky nesmí být umístněny u sjezdů a výjezdů od nemovitostí atd.. Mám pocit zmaru. Na mapě je to místo v Lounech,5. května 2358,tam je to jasně vyobrazené přímo před domem. Děkuji za zájem
Nic vše je ok,přijďte se sem jednou vyspat a hned změníte názor. Je to okrajová část města a tady jsou zastávky jako v Praze na florenci. Zastávku využívají jen příchozí od nák. centra,ne obyvatelé okolí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.