Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem. V roce 2010 mi město zřídilo před domem autobusovou zastávku MHD se zvýšeným nástupním ostrůvkem v délce asi 12m. Na tom není nic zvláštního,ale začátek té zastávky je asi 1.5 m od mého vjezdu pro auto do garáže. Mezi aut. zastávkou a pozemkem domu je chodník asi také 1.5 m široký. Myslím,že město tímto porušilo nějaký dopravní zákon,neboť co vím z autoškoly je nějaké pásmo před a za zastávkou kde se nesmí zastavit a stát,což já vlastně denně porušuji. Mohl by mi někdo s tímto poradit. Děkuji moc všem za odpovědi
zastavit a stát nesmíte na místech vyznačených zákazem. s ochr. pásmem bych si nedělal starosti (to je stejně asi 15m). Pokud Vám vjezd výstavbou nezamezili a vy nikoho svým stáním neomezujete, asi bych to neřešil. Moc sem nepochopil a proto doplňuji : komu nebo čemu vlastně vadí, že stojíte s vozem tam, kde stojíte?
Poradit vám můžu jen to, abyste zákaz zastavení neporušoval , zastavení a stání je zakázáno do vzdálenosti 5m za označníkem zastávky. Neznám místní situaci, tak mě nenapadá, jaký zákon by město mohlo porušit. Pokud vám zastávka neblokuje vjezd do garáže tak snad žádný.
... a 30m před označníkem, pokud není zastávka vyznačena na silnici žlutými pruhy
lounáčku, nelze obecně poradit, ale, podle fotky, či GPS místa lze najít řešení. Nicméně zastavit v zastávce nesmíte...
Děkuji za odpověď. V celé věci mě štve,že město mi píchlo před dům aut. zastávku a já když denně vyjíždím z garáže uvnitř domu musím vše otevřít a auto dát poté někam mimo zastávku,pak se vracet zpět zavřít. Před jejím vybudováním jsem s tím neměl problém,vyjel jsem na silnici před domem,zavřel vrata a garáž a hurá pryč. Zastávky mám v obou směrech provozu tak mnohdy musím/nechci-li porušit dopr. předpisy / autem zajíždět někam dost daleko od domu. Děkuji za odpověď a názor
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.