Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pochybení projektanta a města

Od: lounacek odpovědí: 7 změna:

Dobrý den všem. Vrátím se krátce k příspěvku před dvěma dny. Zjednoduším popis problému,který už trvá 4 roky. Bojuji s městem právě tuto dobu neboť mi město v rámci rekonstrukce chodníků v mé ulici postavilo přímo před domem zastávku bus MHD.Kdyby v jednom směru,ale rovnou v obou směrech a téměř se překrývají.Nástupiště tvoří asi 13 m pás s označníkem.Do té doby byly zastávky v ulici také,ale na jiném místě /asi 30 jinde/. Klidné bydlení je pryč. Myslím si tedy ,že projektant pochybil,neboť při projektování celé stavby nedodržel normu ČSN 736425-1 týkající se mj. i aut. zastávek. Kdyby normu dodržel takto umístněné být nesmí.Projektant a město svalují odpovědnost jeden na druhého a já nevím co dál. Chtěl bych podat podnět k prošetření nějaké instituci,ale nevím kam už se mám obrátit protože u nás si každý staví jak chce. Děkuji všem za odpovědi,hezký večer

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

0x

Dobrý den, a já jsem si myslel, že jde o něco závažného. Aspoň to máte blíž na autobus, ne?

doplněno 08.04.14 23:56:

Klidně bych si to s váma vyměnil, můj soused má krámek a autopříslušenstvím a téměř každé auto, které jede kolem na něj troubí a mě to děsí, protože vím, že se smí používat výstražné zvukové zařízení jen při vážných případech upozornění. Takže já v tom vidím ohrožení lidského života, no a ještě tu mám 6 metrů od oken bytu vedlejší silnici napojující se na hlavní silnici, je to výjezd do kopce a 80 % řidičů zde machruje bez ruční brzdy a protáčí gumy a ještě nějakej debil jezdí sem a tam na čtyřkolce a na velké motorce, to je jako by tu měli dřevorubci závody. Kam si mám jít stěžovat já?

lounacek
hodnocení

No to je fakt,ale má to jistá negativa a problémy. Nechám Vás tady jeden den přespat a pak změníte názor. Norma ČSN je k používání ne k ignorování.

paw*
Normy jsou doporucene, nikoliv zavazne. Ale na nektere stavarske a dopravni normy sebodkazuje primo.stavebni zakon, takze zavazne jsou. Jestli se budete s mestemnsoudit(jakoze asi.jo), tak budete potrebovat znalecky posudek. Jinak to neodstrani, pac stavenbi urad onu zastavku schvalil.
lounacek
hodnocení

Děkuji konečně se snad hnu z místa,soudit se budu i když riziko je velké a teď ještě s kým se soudit. S projektantem nebo městem? U nás je fakt takovej binec,že to svět neviděl.

paw*
Nejprve zajdetd za soudnim znalcem a prokonzultujte to. Kdyz norma.nebude zavazna, muzete zadat kompenzace, bo hluk, prach, pokles ceny nemovitosti...poradte se s nim a uvidite.

To je poměrně těžká otázka...

Ale podle mne to sice projektant nakreslil (pomiňme jestli dle závazných, nebo nezávazných ČSN), ale město respektive stavební úřad, to musel POVOLIT.

Takže to vidím spíše na spor s městem (a pokud ho vyhrajete, potom se město bude dohadovat s projektantem).

lounacek
09.04.14 11:21
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]