Jde najít hodně způsobů jak nechat vyklíčit fazole mungo. Vystačil jsem si s obyčejnou sklenicí od medu a fazolemi. Nic víc není potřeba. Nekoupím klíčící misku za 300kč, která není nic níc než kousek plastu, který pak budu muset doma opatrovat. 
1) Nakupte fazole mungo levně. Nakoupil jsem je u Grizly.cz za 68kč/1kg! Pokud chcete BIO kvalitu mají 77kč/0,5kg. Je nesmysl utrácet za tyto semínka 100-200kč/200g. V tomto případě se úspora vyplatí. Nebojte, že půl nebo kilo nikdy nespotřebujete. Na obrázcích vidíte, jak klíčí mungo, které je 2 roky po expiraci! Stále má 100% klíčivost. Je to opravdu vitální rostlina.
2) Stačí opravdu obyčejná sklenice od medu a víčko. Víčko nikdy nebudeme zavírat, ale vždy bude volně nebo kousek poodekryté.
3) Do sklenice jsem dal 50g mungo fazolí a zalil je na 24 hod vodou.
4) Druhý den se scedí, tak aby ve sklenici nezůstala žádná voda. Dělám to tak, že na sklenici přiložím cedník, obrátím, scedím, obrátím. Klíčky se ani moc nehnou.
5) Každý den 3x je potřeba sklenici naplnit po hrdlo vodou a zase scedit. Nechávám je cca 10 vteřin a scedím. Čím více máte doma teplo tím častěji je potřeba. Při 18°C stačí 2x denně, při 24°C 4x. Takže pokud máte chladné okno a nejste doma celý den je to dobrá volba. Lednice by už byla moc chladná.
6) Po naklíčení sklenici víčkem uzavřu a dám do lednice, kde se klíčení hodně utlumí. I tam klíčky ještě prolévám vodou cca 2x denně, pro jistotu.
Jak dlouho trvá klíčení fazolí mungo? Je to 2-5 dnů. Rozpětí je dané teplotou, při které klíčí a taky požadovaným stupněm klíčení. Osobně klíčím dokud neuvidím list (žlutý).
Jak chutnají klíčky mungo? Chutnají hodně podobně jako celé lusky mladého hrachu. Pokud si kupujete cukrový hrášek je to hodně podobné vč konzistence.

stav po 24 hodinách - po scezení vody, nabobtnané fazole mungo

třetí den - začíná klíčení

čtvrtý den, značně toho přibylo

pátý den - sklenice je plná, ale pokračuji až do listu

šestý den - hotovo, už se to tam nevejde

detail klíčků mungo, vidíte list?
Všechna semínka mají dost zásobních látek na 7 dnů růstu (+/-), po té již potřebují živiny z půdy jinak začínají chřadnout.