Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč filmové postery jsou v 99% bílý text na tmavém

Od: herd®
čistě náhodou jsem viděl víc filmových plakátů(i starších) po sobě a našel společný znak, že název filmu je velký bílý text kapitálkami na tmavém/hnědém pozadí... v 90% určitě
všimli jste si toho taky? Zajímě, dokázal by někdo vysvětlit jak se k tomu došlo, proč zrovna bílá na tmavém(většinou černém)...
(jeden zřejmý důvod je maximální kontrast, to není třeba rozporovat)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Že by proto, že exponovaná místa na filmovém pásu jsou černá? Tedy u běžného filmového negativního procesu se světlocitlivými solemi stříbra.

Negativ = černé písmo na bílém podkladě. Pozitiv = bílé písmo na černém podkladě.

km
hodnocení

0x
ne, nevsiml jsem si to. pisete starsich, ale to je vagni, nicnerikajici...

wtf
hodnocení

0x
Nevím o čem mluvíš. Dal jsem si vygůglit "starší filmové plakáty" - obrázky, pak "staré filmové plakáty", a většina je jich prostě barevných. A když dám "černobílé filmové plakáty" tak je to s černým/bílým písmem tak napůl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]