Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chlapeček po roce nějak zlobí

Od: dita
Dobrý dne ,jsem na mateřské přes rok ,jsem sama ,rodinu mám daleko i kamarádky . Manžel chodí z práce až v pět večer . A když už tak stejně jde něco dělat ,takže jsem s ním téměř pořád . Rok dobrý ,po roce jako by si něco umanul a dělá vše jinak než má chápu že je malý ,ale psychicky to moc nedávám už ...vždy chodil spát odpoledne po obědě usl sám v postýlce ,teď zacne plakat když odejdu , neusne ,u mě usne pak ho prendam začne plakat a pak už neusne vůbec...nevím co se mu změnilo ...semnouvv postely stejně usnout nechce. Hodinu v kuse ho neudržim ,aby u mě spal. APK chodí s dudlíkem a muchlonem ( usinacek ) po obýváku a jde vidět že je unavený ,ale prostě spát nechce , tak já nevím co mám víc dělat . Skončí to období nebo ne .

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
To víte, že skončí, přijde trucovité období, přijdou nemoci dotáhnuté ze školky, přijdou úrazy, přijdou průšvihy ve škole, puberta, přijde seznamování s drogami a problematickými kamarády (nebo dokonce on bude tím problematickým kamarádem), přijdou problémy s tím, na jakou školu se dostane, nebo ze které ho vyhodí, jak se vyřeší bydlení a vůbec jeho životní cesta..
A budete nostalgicky vzpomínat na malé problémy s malými dětmi. ;)
Trvalým problémem samozřejmě bude, že teď jste jen vy a on, 100% se mu věnujete, tedy z něj možná vyroste obskakované princátko, které si bude myslet, že máma, ale i ostatní jsou na světě jen proto, aby mu posluhovali.

id
hodnocení

2x
Do 10ti hodin máte mít vše hotovo včetně oběda. 10,15 h vyrážite s klučinou ven a utaháte jej na čerstvém vzduchu. 11.45 h se vrátíte, poobědváte a v 12.30 synek usne v jakékoliv poloze a kdekoliv.
dita
hodnocení

On nechce být venku když ho dám aby šel tak pláče a chce se nosit...prostě nepůjde . Nevím jak ho utahat jinak...říkám že pokaždý neměl problém jít po obědě spát..teď jako by se něco změnilo a nechtěl tak být sám jak pláče ...ale semnou taky neusne..prostě je to pro ně náročný už z toho brečím i
id
Jo vy jste mamka co poslouchá roční dítě. V parku jej vyndám z kočárku a postavím na zem. Držím za ruku a krok po kroku se posunuji. Chceli řvàt, ať řve, tím se také unaví. Třeba hoďku postojíte na pár metrech. Když ho nevezmete, časem to pochopí, že si nic nevyřve.
Nebo s ním nechodíte ven? Po obědě v kočárku venku taky neusne? Nebo se vám nechce dítko oblékat a je zavřené doma.?

km
hodnocení

0x

už jste se tu na to ptala , že?
ano, je to normální, a ano, někdy to skončí, ale kdy, tak to vám nikdo neřekne. recept na to musíte najít sama, každé dítě je originál, na každé platí něco jiného.

hodnocení

0x

Dítě roste a vyvíjí se. Co mu minulý měsíc nevadilo, začíná vnímat jinak a už mu to vadí. Musí si na to zvyknout, celý život se budou podmínky kolem něho měnit. Budete to muset vydržet, než se zase ve vývoji trochu posune. Děti mívají období, která prostě u všech přijdou. Mám mladého kolegu, tatínka dvou dětí, a to, co říkal před dvěma lety o jednom, teď vypráví o druhém. Období svéhlavosti, vzdorovitosti, prosazování se... Zkuste si něco načíst třeba na netu o vývoji maličkých dětí a zaměřte se na ta změnová období. Lépe tak dítě pochopíte.

Není od věci se zeptat i dětského lékaře. Ten má nesrovnatelně víc znalostí a zkušeností, a pozná, jestli je to problém nebo normální vývoj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]