Jak zbytečně neloupat česnek
Od:
hop®Jak velice rychle oloupat česnek?
Většina hospodyněk, ale i vařících chlapů, stroužek česneku nejprve poctivě oloupe a pak vloží do lisovátka a stiskne. Výsledkem je kromě kýžené česnekové hmoty i zacpané lisovátko, které se pak pracně snažíme ve dřezu vyčistit. Nejprve přiloženým proštouchávadlem, poté (když prošťouchávalo ztratíme nebo polámeme) párátkem, špejlí, nebo něčím podobným.
Zkuste někdy do lisovátka vložit neoloupaný stroužek a stisknout. Kýženou hmotu získáte a po otevření lisovátka jen špičkou nože vydloubnete zbytky slupek a lisovátko po použití stačí jen propláchnout.
Kdo jednou zkusí, nebude chtít jinak, hezký den.
Hodnocení návodu:
5 z 5, hodnoceno: 1x přenos dat...
Zpět na další návody Máme vlastní česnek. Slupky stále obsahují zbytky zeminy, tak raději loupu a opláchnu.
lisovátko .. to je gut název
.. lepší jsou ale ty destičky co se na tom česnek "nadrápe" .. a jen to omeješ a ne párátkem čistit ty dírky v lisovátku ![:) :)]()
Do jídla dávám česnek i se šlupkama, protože je to vláknina.