Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztratí chilli pálivost o tepelné

Od: herd®

Ztratí chilli (v papričkách) pálivost po vaření /pečení? Nebo je nějaká jiná takováhll přírodní ochucovadlo, které ztratí pálivot po tepelné upravě?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Teplem se pálivost nesníží

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, křen, cibule a česnek. Zdravím!

hodnocení

1x

Neztratí, pouze naředí, pokud přidáte jednu papričku, nebo trošku sušené na lžičce do vařeného pokrmu.

Mám z loňka sušené červené chilli papričky a když peču (ryba, kuře, maso, zeleninová směs), tak jednu papričku do pekáčku přidám. Chuť je potom trošku pikantnější, ale pokud již zmíněný lusk sním, tak pálí stále pěkně.

Osobně mi nevadí, pálivé mohu a mám raději celý lusk než koření v sáčku. I když na chleba s tvarohem je lepší samozřejmě chilli mleté, nebo pálivá maďarská paprika.

jir
hodnocení

0x
Záleží, kolik tam bude oleje, protože tuk to ředí a snižuje tedy pálivost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]