Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V křesťanském sboru jsou zlí na mne

Od: ruzenkab odpovědí: 40 změna:
Občas střídám různé křesťanské sbory a teď naposledy jsem byla ve sboru "Milosrdenství Ježíšovo" Řekla jsem jim,že občas chodím ke katolíkům do kostela.Řekli mi,že jejich křesťanský sbor nesnáší katolíky,protože prý nejsou křestani a modlí se k sochám a růženci.Nesnaší jinou denominaci a řekli mi,že se semnou nebudou za to bavit.Ve sboru mluví, že Ježíš mne miluje,ale ve skutečnosti se chovají bezcitně a bezohledně.V těžkých chvílích se otočí zády hnusně.Tak kde je ta láska,že takto kastují druhy věřících a co káže Bible překroutí k obrazu svému, jak jim to vyhovuje.Ostatní věřící nenávidí a pomlouvají.To bůh nechce odsuzovat jiného křestana sborem?
doplněno 14.10.17 13:40: Neměli by se křesťani navzájem tolerovat a míť rádi všichni než si kastovat nejlepší náboženské sdružení a ostatní nenávidět.Buh dava lásku,ale já to tam necítím ze strany věřících.

40 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

5x

Už zase? Asi jsi nepoučitelná.

poradte.cz/...

poradte.cz/...

poradte.cz/...

suncicka
hodnocení

3x

Nabrkněte si chlapa, zapracujte na potomstvu, nejlépe tři rychle za sebou a věřte, že budete mít čas akorát se rychle pokřižovat a poděkovat Pánu Bohu pár vteřin těsně před ulehnutím a výše uváděné problémy hodíte za hlavu.

Jestli chcete být dobrou věřící u jakékoliv víry, tak mít potomky je Vaše povinnost a ten nahoře Vás za to odmění víc, než pravidelné chození do kostela a házení příspěvků do kasičky.

pt®
hodnocení

3x

"ruzenkab", čtu tady to Vaše povídání a je mně z Vás do pláče a je mně z Vás moc smutno. Vy jste křesťanka? Ano nebo ne? Řídíte se příkladem našeho Pána? Ano nebo ne? Budete se Vy zodpovídat na Božím za soudu, za lidi v církvi, či ve sboru, kam chodíte, nebo za své skutky? Ano nebo ne? Čtete si Písmo svaté a řídíte se tím, co je tam napsáno pro naše ponaučení? Ano nebo ne? Vystává mně na mysli mnoho otázek, které si sama asi nikdy nekladete. Poč nejste příkladem pro druhé? Proč nejste povzbuzením pro druhé? Proč neuplatníte lásku, která je ovocem Božího Ducha? Proč neodpouštíte mnohá provinění, jak je zapsáno v modlitbě "Otče náš, odpusť nám naše viny, jako i my odpouštíme..." Je velice podivné, že Vy se jediná vidíte bez chyby a všichni okolo jsou špatní? Myslím si, že velká chyba je ve Vás samostné. Máte vůbec víru? Z Vašich slov čtu jediné, že za zády zde pomlouváte, což dělal i první pomlouvač Satan. Nejste schopná odpouštět, ale sama chcete, aby Vám odpouštěno bylo. Strom se pozná po ovoci, říká Písmo a také říká, co je tím ovocem Ducha, které nese křesťan. Přečtěte si to pro zopakování v Galatským v 5. kapitole a řiďte se tím. Písmo říká, "z hojnosti srdce mluví ústa"..."z dobrého pokladu srdce vynáší dobrý člověk dobré a zlý člověk zlé"...Jak tady mluví vaše ústa? Co vynášíte Vy ze svého pokladu srdce? Píšete, jako když se scházíte jen se zločinci. Uvědomte si, že nikdo nejsme dokonalí a proto přišel Kristus, aby nás očistil. Nesuďte křesťany, nesuďte spolubratry a nesuďte žádné lidi. Písmo říká, že "soud patří Bohu". Pokud máte víru, budete podle ní i žít, chovat se tak a také tak mluvit...Jidáš, také zapřel Ježíše a peníze mu mu byly milejší než Pán, až si to uvědomil, nečinil pokání, ale šel a oběsil se. Přemýšlejte především o sobě, o tom, jaký křesťan jste Vy sama. Pokud křesťanem nejste, tak se ani do církve, či do sboru necpěte a najděte si sobě rovné, pak bude šťasná, proč si dělat násilí? Každý se stejně jednou postaví tam, kam patří.

Pokud si z nás děláte blázny a občas sem hodíte téma pro své pobavení, je to Vaše věc, Vaše svědomí, ale moudré to není. To je vše, co Vám k Vašemu psaní napíšu...pt

Pt-Super odpo! Bodík a *palec**palec**palec*

pt®

"diesel", díky...*placni*

hodnocení

2x

Já myslím, že Růženka je buď závažně nemocná, anebo si z nás dělá legraci. Upřímně doufám, že je to to druhé.

culdabulda1*
hodnocení

2x

to - že je někdo "křesťan" ještě neznamená, že je hodnej člověk.

Naopak - čím více člověk věří nějaké "pravdě" - tím je nesnášenlivější, netolarentnější a "zlejší" . To se nedá nic dělat. Buď se musíte přizpůsobit, nebo odejít, případně použít ten "kalašnikov" !

pt®

"culdo", přesně jsi popsala fanatika, "...Naopak - čím více člověk věří nějaké "pravdě" - tím je nesnášenlivější, netolarentnější a "zlejší"...Takto se přesně chová famatik...

ruzenkab
hodnocení

Culdabulda1 Moc Vám děkuji.Líbí se mi Váš názor,že křesťan ještě neznamená dobrý člověk.Je to škoda,že ta dobrota srdce tam ve sboru není.

hodnocení

1x
Jak vidíš, křesťan nekřesťan, všichni stejný. Tak proč chodit někam, kde se ti nelíbí. Spolehni se sama na sebe, pak nebudeš potřebovat chodit do nějakých pochybných spolků.
Ale vůbec nejlepší odpověď zde již zazněla. Najdi si chlapa a přijdeš na úplně jiné myšlenky. A když si pořídíš tři čtyři děti, budeš se pánbíčkářským sborům vyhýbat obloukem.
mm*

Co kdyz deti mit nemuze, treba je nemocna, nebo uz neplodna...

suncicka

Po rozkliknutí odkazů se dá zjistit, že pisatelka by již v roce 2015 ráda měla nějakého milujícího partnera, ale ve sboru jí to prý zakazovali. Je to třetí odkaz od ladina.

Takže problém bude někde jinde.

hodnocení

1x

Já se divím, že tam vůbec lezete. Znám tolik lidí, kteří se ohánějí vírou, přitom kradou, pomlouvají známé. Taková Lucka Bílá taky na sebe upozorńuje, jak je věřící, přitom střídá chlapy, vdává se v kostele, což by mělo být umožněno jen jednou.

Nevím, kolik vám je, ale na světě je plno hezkých věcí, než se trápit něčím, co si lidé vymysleli jako berličku,když jim je nejhůř.

Já se divím, že tam vůbec lezete.

Já ani moc ne - poradte.cz/...

pt®

"jedubabicka", no to je bomba (ten odkaz)...to něco napovídá...*placni* ...:-D...*slunce*

radce*
hodnocení

1x

Je dobře, že střídáte (doufám, že hledáte) sbory, ale měla by jste se střídáním přestat, když najdete ten správný a tam zůstat. Asi jste ještě nenešla to pravé náboženství.

Je jasné, že mnoho (mnozí) náboženství se neřídí Biblí a nemají Boží schválení. Viz Ježíšova sleva: (Matouš 7:21–23) Ne každý, kdo mi říká: ‚Pane, Pane‘, vstoupí do nebeského království, ale ten, kdo činí vůli mého Otce, který je v nebesích. Mnozí mi v onen den řeknou: ‚Pane, Pane, což jsme neprorokovali v tvém jménu a v tvém jménu nevyháněli démony a v tvém jménu neprováděli mnoho mocných skutků?‘ A přece jim pak vyznám: Nikdy jsem vás neznal! Jděte ode mne, vy, kdo se dopouštíte nezákonnosti.

Ježíš také řekl podle čeho se pravé náboženství pozná: (Jan 13:35) Podle toho všichni poznají, že jste moji učedníci, budete-li mít mezi sebou lásku."

Dobře Vám tu druzí radí, ať nelezete tam, kde vás rádi nemají. Ale hledejte dál. Až najdete skutečné Ježíšovi učedníky, kteří Vám i k sobě navzájem budou lásku projevovat, tak tam zůstaňte.

pt®

"rádce", u Matouše se také píše o koukoli, či plevelu mezi pšenicí. Takže neradíte dobře, není žádná církev, denominace, společenství ani organizace, kde by rostla jen pšenice, ten zlý zasel mezi pšenici koukol a tak se musí čekat do doby sklizně...

radce*

(Matouš 13:24–30) 24 Předložil jim jiné podobenství a řekl: "Nebeské království se stalo podobným člověku, který zasel na své pole znamenité semeno. 25 Zatímco lidé spali, přišel jeho nepřítel a nasel mezi pšenici plevel a odešel. 26 Když vyrašilo stéblo a neslo plody, objevil se i plevel. 27 Hospodářovi otroci tedy přišli a řekli mu: ‚Pane, nezasel jsi na své pole znamenité semeno? Kde se potom na něm vzal plevel?‘ 28 Řekl jim: ‚To udělal nepřítel, člověk.‘ Řekli mu: ‚Chceš tedy, abychom vyšli a vybrali jej?‘ 29 Řekl: ‚Ne; abyste náhodou při vybírání plevele nevykořenili s ním pšenici. 30 Ať obojí roste spolu až do žně; a v období žně povím žencům: Nejdříve vyberte plevel a svažte jej do otýpek ke spálení, potom jděte a shromažďte pšenici do mé zásobárny.‘"

(Matouš 13:37–42) 37 Odpověděl a řekl: "Rozsévač znamenitého semene je Syn člověka; 38 pole je svět; pokud jde o znamenité semeno, to jsou synové království; ale plevel jsou synové toho ničemného 39 a nepřítel, který je zasel, je Ďábel. Žeň je závěr systému věcí a ženci jsou andělé. 40 Proto právě jako je plevel vybrán a spálen ohněm, tak to bude i v závěru systému věcí. 41 Syn člověka vyšle své anděly a ti vyberou z jeho království všechno, co působí klopýtání, a ty, kdo se dopouštějí nezákonnosti, 42 a vhodí je do ohnivé pece. Tam bude [jejich] pláč a skřípání zubů.

Plevel je zasetý ve svět ne v náboženských organizacích a církvích. Plevel tedy jsou různé sekty a církve po celém světě, které sice na jedné straně prohlašují, že uctívají Boha, ale na druhé straně se řídí učením toho, kdo je zasel - Ďábla.

Proč píšete, že neradím dobře?

Kde berete jistotu, že jedině Vy máte pravdu a že jedině Vy jste ten správný "vykladač Písma"(jak vyplývá z většiny Vašich komentářů k jiným dotazům)?

A nejsme již v době sklizně, neboli v závěru systému? Nesplňují se v naší době Ježíšova proroctví o konci tohoto systému - obohu.cz/...

pt®

"ctenar", proč by ten zlý zasel plevel mezi svět, mezi nevěřící? To by pšenice rostla jen v církvích a nebylo by třeba nic třídit ani oddělit. Právě, že ten zlý je lhář a pomlouvač, tak zasévá i mezi křesťany a pak přichází v porouhání učení Krista od nevěřích, neboť oni neznají písma ani proroctví a tak šmahem odsoudí všechny a to ten zlý chce. Jako tazatelka, šmahem odsoudí všechny, copak jim vidí do srdce? Nebo Vy byste dokázal říct, která církev, či denominace, ši společenství, či organizace je ta pravá a jediná na světě? Přimež to o sobě mnohé tvrdí. A to právě proto, že v nich roste plevel s pšenicí...Mnoho lidí o sobě tvrdí, že jsou křesťany, ale musejí být znovuzrozeni Duchem svatým, mít víru, z které je spasení...

radce*

V 1. století n.l. žádní nevěřící nebyli - ateizmus začal mnohem později. J.K. neřekl, že plevol bude zasetý v čase konce, ale že nepřítel plevel zasel (minulý a přítomný čas vzhledem k době, kdy tady J.K. byl). Takže plevel nebyl zasetý mezi nevěřící, ale mezi věřící, a to vedlo k tomu, že začaly vznikat různé sekty a církve, které jsou ve světě "plevelem".

Pravá církev se dá poznat - není to nic těžkého. Již jsem to tady psal - "konají Boží vůli", "mají mezi sebou lásku" ...I Vy jste psala, že se poznají podle "ovoce".

Boží ctitelé musí být po celém světě, protože Bůh miluje celý svět, nejen nějakou část nebo kontinent, takže musí být i u nás v ČR. Takže stačí vzít Bibli a porovnávat jednotlivá náboženství s tím, jak se jednotlivé církve chovali a chovají. Je snad projevem lásky to, že ve válce zabíjí duchovní bratr svého duchovního bratra? A které církve to ve 2. světové válce dělaly nebo nedělay?

A co je podle Bible Boží vůlí? A která církev koná vůli Ježíšova Otce?

Kdo chce, tak bez problémů pravou církev rozpozná.

pt®

"rádce", zkusíme rozlišit křesťany, věřící a nevěřící. Ježíš, byl, řekněme "první křesťan", byl pomazaný Duchem svatým hned při svém křtu. Pak si vybral svých 12 učedlníků a z těch jej ještě jeden zradil. Ježíš chodil 3 a půl roku a kázal, dělal zázraky, uzdravoval a křísil. Po jeho smrti nám zde zůstalo 11 lidí, apoštolů, kteří byli o Letnicích pomazaní také Duchem svatým a začali kázat evangelium. Vyšli do světa, do světa lidí, mezi věřící (v cokoliv) a nevěřící. A činili následovníky Krista, či křesťany, vzkládali na ně ruce a ti křesťané přijímali Ducha svatého a nesli to ovoce a tudíž i tu lásku... Ale musíme vidět tu historii, tu dobu, do které se Kristus narodil, kdy nebyla žádná církev, či denominace, či cokoliv jiného, aby učili a kázali Krista a jeho evangelium. Když čtete dopisy apoštola Pavla, jak vyzývá sbory a říká, aby dávali na sebe pozor...Už tehdy započal ten zlý ze setím koukole mezi pšenici, aby rostli spolu, ne odděleně...a tak roste pšenice i plevel pospolu ve všech křesťanských uskupeních, protože ten zlý se právě zaměřil na křesťany, protože následují Krista, aby byli zkoušeni. Není žádná církev ani uskupení bez plevele...A znovu Vás prosím, pokud o takové víte, není správné to tajit, napište jasně, která to je...už z lásky k lidem, aby ji našli...já říkám, že taková není...

doplněno 22.10.17 14:20:

pardon, zkusíme rozlišit - na 1. křesťany, 2. věřící a 3. nevěřící

doplněno 22.10.17 15:04:

a sám píšete: "Takže plevel nebyl zasetý mezi nevěřící, ale mezi věřící", to je to samé, co říkám...mezi věřící křesťany...a křesťané jsou ve všech církvích, či křesťanských uskupení zrovna, jako plevel...

radce*

"pt" zdravím Vás.

Jen malé upřesnění: J.K. sice měl 12 apoštolů, ale učedníků a následovníků měl mohem víc. Například Lukáš v 10. kapitole píše, že jich naráz poslal 70, aby kázali a ty vybral (z většího množství). A o Letnicích byli všichni (nejen 11 apoštolů) pomazáni Svatým Duchem a k nim se přidali další, asi 3000 (Skutky 2. kapitola). Takže krátce po smrti J.K. už byla velká skupina jeho následovníků, kteří se řídili jeho pověřením zapsaným v Matoušově evangeliu 28: 19,20. (Tento pokyn sice dostalo 11 apoštolů, ale oni měli druhé učit, aby se tímto pokynem také řídili.)

Ptáte se na to, která církev je "bez plevele". Jelikož je v podobenství slíbeno, že andělé z té, která je pravá, plevel vyberou, tak v dnešní době nějaká bez plevele musí skutečně existovat. A na druhé straně - může být i pole, kde není nic jiného než plevel (to je také třeba brát v úvahu). Není tedy v každé církvi "plevel" e "pšenice".

Ale, která to je? Ta, která se řídí Biblí a pokyny od J.K. (Nemůžu tady žádnou jmenovat. Každý má možnost se sám přesvědčit, když církve a křesťanské organizace porovná s tím co je uvedené v Bibli.) Sama jste uvedla, že je možné je rozeznat podle "ovoce" - tedy jejich skutků a toho, jaké jejich učení přináší výsledky.

Je při tom třeba používat i logiku: Například "Bůh tak velice miloval svět ...", "Jděte a čiňte učedníky z lidí všech národů ..." - z toho je vidět, že pravé náboženství musí být rozšířené po celém světě, musí být tedy i u nás. A na druhé straně nemůže být lokalizované jen na nějakou oblast nebo území - nemůže tedy mít název "Česká ...", Československá ...", "Selesiánská ..." a pod.

Pravé náboženství se také musí řídit příkladem J.K. a prvních křesťanů - tak má každý člověk možnost porovnat ta křesťanská náboženství, která jsou u nás, s tím, co se píše v Novém zákoně.

Přeji Vám, a zároveň tazatelce, kvůli níž se tato debata rozpoutala, aby jste bez předsudků, takový průzkum proveli a sami si odpověděli na to, kteří křesťané mají mezi sebou lásku a řídí se příkladem J.K.

ctenar

Už toho nechte.

"Všichni, kteří uvěřili, byli pospolu a měli všechno společné. Prodávali svůj majetek a rozdělovali všem podle toho, jak kdo potřeboval. Každého dne pobývali svorně v chrámu, po domech lámali chléb a dělili se o jídlo s radostí a s upřímným srdcem."

Žádná taková křesťanská komunita v dnešní době neexistuje ( mezi lidmi, i v rámci jednoho sboru, jsou brutální majetkové rozdíly ).

Pokud "radce" tvrdí, že existuje, tak lže. A to je hřích, kdyby se to dozvěděli na výboru, tak půjde na kobereček... Proto píše anonymně a nemůže uvést konkrétní adresu sálu...

A co kláštery? Anebo třeba komunita Blahosla/...?

Jinak křesťané dlouho očekávali velmi brzký konec světa, proto žili způsobem, jakým žili. Při normálním fungování ve společnosti je toto možné jen omezeně.

doplněno 23.10.17 09:40:

Pt, to je skupina v rámci katolického charismatismu. Jinak co se týče KC - od 2. Vat. koncilu existuje pojem "anonymní křesťané", což označuje lidi, kteří nejsou členy žádné církve a ani třeba nejsou věřící - přesto se ale upřímně snaží žít podle svého svědomí (což je primární duchovní úkol každého člověka).

pt®

"ildika", díky za odkaz. Zřejmě v tom uskupení "komunita Blahoslavenství", si spolukřesťané dělí majetek, ale nečetla jsem, že by tvrdili, že jen oni jsou ti jediní praví, jako to mnohé církve, či křesťanská uskupení tvrdí. A to je to, co tvrdí i "radce", že zná tu jedinou a pravou...

doplněno 23.10.17 13:52:

"ildika", děkuji za doplnění, to co jste napsala, je to, co mám někde uvnitř, v sobě, jen jsem to neuměla tak výstižně pojmenovat. Vnímám to naprosto stejně: "existuje pojem "anonymní křesťané", což označuje lidi, kteří nejsou členy žádné církve a ani třeba nejsou věřící - přesto se ale upřímně snaží žít podle svého svědomí (což je primární duchovní úkol každého člověka)."

pt®

"čtenář", ano, "radce" lže, možná to ani nedělá úmyslně, jen tomu věří podle sebe, nebo, jak k tomu byl učen a veden. Pán vidí do jeho srdce a možná bude jednou velice překvapen a mile překvapen, až ve světle Písma pozná Krista, protože Kristus je ta jediná "pravda, cesta i život"...

pt®

"radce", také Vás zdravím, vidíte, že se shodneme, ale úplně na počátku bylo jen věrných 11, kteří byli apoštolové, je pravda, že pak celkem geometrickou řadou se počet křesťanů, kteří uvěřili, že Kristus je Boží syn a spasitel, rozrostl, ale to nemění nic na tom, že do té doby žádná křes´tanská církev nebyla a ten zlý zasel koukol mezi pšenici. Já jen nechápu, pokud Vy jste našel pravou církev, nebo o ní víte, že to tajíte. To J.K nedělal, ale naopak v ohrožení života mluvil o zaslíbení Mesiáše, které se naplnilo, jen Vy se s tím tajíte. To si vážně vezmete na svědomí lidské životy? A nebo jen blafujete. Jak tedy plníte Ježíšův příkaz, který dal nejprve těm 70 a pak všem ostatním. Proč ukrýváte světlo pod kbelec, místo abyste ho nechal svítit? Už tímto aktem je něco plevele v takové utajené církvi. Máte pravdu, dnes se opravdu evangelizuje po celém světě, je mnoho misionářů, kteří jdou do cizích zemí a kolikrát v ohrožení života, ale s vírou a s naději, že pokud umíráme, Pánu umiráme a v Pánu máme naději na vzkříšení. Já se snažím dělat průzkum bez předsudků a ve světle Písma a na modlitbách, kdy prosím o vedení, o porozumění. A opravdu není žádná církev, která by rostla bez plevele, všude je něco. Takže se plní proroctví J.K., že v čase žně, se teprve rozpozná plevel od zrna. Až přijde Pán žně posbírá úrodu, takže stále čekáme. Nikomu do srdce nevidíme a neznáme vnitřní pohnutky lidí. Proč tedy tazatelku nepošlete do církve, která je ta jediná? Víte, tu pravost a jedinečnost si přisvojuje spousta církví, nebo i církviček, nebo společností, či organizací a tvrdí to svým ovečkám, ale pravdu neřeknou, možná ji ani sami neznají, nebo nechtějí poznat. Křesťan je ten, kdo uvěří, pokud to stihne, nechá se pokřtít (lotr na kříži to nestihl), je znovuzrozený a má osobní vztah s Kristem a s Bohem...Každý pochopí z Písma, jen tolik, kolik je mu dáno a podle toho se zařadí do té, které církve. Ale víme, že Bůh je láska a Kristus zemřel za hříchy celého světa, ale to jistě víte, když znáte Písmo svaté. Já si velice ráda povídám s každým člověkem o zaslíbeních z Písma, jelikož jim chci sdělit, že i za ně J.K. zemřel aby mohli žít. Každý může využít té výkupní oběti, té krve, která byla prolita. Věřím, že v každé křesťanské církvi jsou křesťané, kteří uvěřili srdcem, ale jsou i takoví, kteří se jen tak tváří, ale je třeba vykupovat čas. Předpokládám, že to všechno víte a znáte, tak podle toho také konejte a řiďte se tím, co znáte, odkazem, který zde Kristus zanechal...

radce*

"čtenář" a "pt" - sami vidíte jak to tady funguje. I přesto, že jsem žádnou konkrétní církev neuvedl, tak už opět útočíte a napadáte to, ce jsem napsal a co je nezpochybnitelné - že pravé náboženství se pozná podle toho, jestli se řídí Biblí.

A teď si představte, jaká by byla reakce vaše i jiných, kdybych nějakou konkrétní jmenoval.

J.K. kázal o Božím Království a ne o tom, že ta nebo ona církev je správná, ale odsuzoval farizeje (tím ukázal, že je špatná i církev, kterou vedli).

Vy pravdu nehledáte, vy jste již "svoji" pravdu našli. A teď hledáte jen ty, kteří by vám přitakávali. A pokud má někdo odlišný názor od toho vašeho, tak je zle.

pt®

"radce", neuvedl jste žádnou ale píšete, že taková existuje, která to tedy je? Ale ony všechny křesťanské církve tvrdí, že se řídí Biblí a do jisté míry je to pravda. Každý podle svého poznání. Já na Vás neútočím, to mně prosím vypíchněte můj útok, abych si jej byla vědoma. Naopak chci aby bylo pomoženo lidem v hledání toho nejlepšího. J.K, kázal a ne jen to, dále to u Matouše pokračuje, dělal zázraky, uzdravoval a křísil. Také řekl, že vzdělá církev svou. Víte Písmo říká, sami děláte, co soudíte. Myslím si, že jste právě sám přesvědčený o své pravdě a máte na to nárok, neboť každý má svobodnou vůli a každý dostane jen kolik v určitém čase unese, Vy, já všichni...Není třeba mně přitakávat, ani jsem se toho zde nedočkala, kdybyste četl všechny odpovědi, kterých se mně v minulosti na podobná témata dostalo, tak byste takto nemluvil. Přeji Vám pěkný den...

radce*

"pt" - " Já na Vás neútočím, to mně prosím vypíchněte můj útok, abych si jej byla vědoma." Tady je:

" to tajíte. To J.K nedělal" ... " jen Vy se s tím tajíte. To si vážně vezmete na svědomí lidské životy"... " jen blafujete"... "ukrýváte světlo pod kbelec, místo abyste ho nechal svítit"... " ano, "radce" lže"..."

Není třeba mně přitakávat, ani jsem se toho zde nedočkala, kdybyste četl všechny odpovědi, kterých se mně v minulosti na podobná témata dostalo, tak byste takto nemluvil" Četl jsem tady většinu diskuzí ohledně náboženství - a ani se těm odpovědím většinou nedivím. Nadarmo se neříká, že "jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá".

" všechny křesťanské církve tvrdí, že se řídí Biblí" - V tom máte naprostou pravdu. Proto jsme také dostali rozum a máme Bibli k dispozici, aby jsme se přesvědčili jestli je to tvrzení pravdivé, nebo jestli lžou. (Viz na příklad Jan 13:35 a války - o tom jsem již psal.) Přesvědčit se o tom, která církev lže, když tvrdí, že se řídí Biblí a příkladem J.K. je tak snadné, že to dokáže pochopit i dítě nebo nevzdělaný člověk (Matouš 11:25) .

TOHLE JE MŮJ POSLEDNÍ PŘÍSPĚVEK V TÉHLE DISKUZI.

pt®

"rádce", je mně líto, že jste diskuzi tak rychle skončil i se svým tajemstvím té pravé církve. Moje slova považuje za útok, ale vždyť to je reakce na Vaše psaní, přečtěte si ještě několikrát, co jste napsal. Tajíte pravou církev? Ano tajíte...Pokud žádná není, tak blafujete (lžete)? Ano blafujete (lžete)...Jde o lidské životy, aby lidé došli k pravdě a Vy lidem nechcete poradit, jak dojít záchrany? Ano, nechcete jim poradit, nejde Vám o lidské životy...asi chcete dojít spásy sám...Skrýváte světlo pravdy, aby se nezasvítilo ostatním? Ano skrýváte to ostatním...Skrýval Pán Ježíš pravdy o své církvi v nebi? Ne neskrýval...Vy se nedivíte "sprostým" odpovědím, které jsem, jako věřící dostávala? Pak jste to samé, co ti lidé, kteří mně takto psali.

Vidíte, sám přiznáte, že všechny církve tvrdí, že se řídí Biblí, ale lžou? Ano přiznáváte. Máme se řídit rozumem? To jistě ano, ale Písmo klade hlavně důraz na srdce, neboť z něho pochází život...srdcem se věří a ústy se děje vyznání.

Podle Vás jsem jako malé dítě a co hůř naprostý nevzdělanec, tak nejsem schopna poznat tu pravou církev? To se mně a ostatním hledajícím posmíváte? Ale to se nedělá, to křesťan nedělá...A ve Vašich očích budu klidně za dítě a za nevzdělance, jak jste mně posoudil, jenže pro mně je důležitější, jak vypadám v očích Božích...Jediné, co jste konkrétně napsal je, že církev Česká, Československá, Selesiánská nejsou ty pravé.

Víte, co? Nejhorší jsou pomluvy a domněnky. Ono je jednoduché šmahem odsoudit tu, či onu křesťanskou církev, ale nelze odsoudit ty křesťany, kteří ty různé křesťanské církve navštěvují. Do srdce nám vidí náš Pán a on bude podle toho postoje srdce jednat. Víte, je i spousta lidí takzvaně nevěřících, nejsou třeba ani křesťany, ale mají dobré srdce. Myslíte, že by je Ježíš nevzal do úvahy až přijde žeň? Ježíš říká, "co byste jednomu z mých bratří učinili, mně jste učinili"...a pokud někdo křesťanovi dělá dobrý skutek v čemkoli, je to jako když činí dobrý skutek Ježíši...Vidíte v tom tu velkorysost a lásku? Jen my lidé máme kolikrát svou spravedlnost nad spravedlnost Boží...

Myslíte si, že Ježíš přišel na zem, aby zachránil jen jednu křesťanskou církev, či denominaci, či společnost, či organizaci? Ne, Ježíš vykoupil "lidstvo" od hříchu a od smrti a každý, má možnost dojít spasení, čili odpuštění hříchů, když bude činit pokání... Bůh je láska a v každém národě je mu milý ten, kdo činí Boží vůli. To jsou slova J.K... Kdyby byla jen jediná křesťanská církev, denominace, společnost, či organizace ta pravá, Ježíš by o tom nepomlčel, ale poučil by své následovníky. Pán Ježíš říká, podle toho poznají, že jste moji učedlníci, že máte mezi sebou lásku. Vy mně neberete, jako věřícího křesťana? Vy ke mně necíte lásku? Dokonce máme milovat své nepřátele...Náš Pán není malicherný, ale velkorysý ve své lásce. Jen některá uskupení by si zřejmě chtěla dělat výsadní nárok. Tak to nejde, tak to nejde, o tom Boží slovo není...Nespoléhejte na svou rozumnost, jen na svůj rozum (jak říká Písmo), ale střežte své srdce, neboť z něho pochází život a ne jen ten nynější... Nebojte se číst Bibli od začátku, postupně až do konce, jen s modlitbou a nebojte se přemýšlet o tom, co čtete, oprostěte se od všech různých nauk, které jsou předkládány v různých církvích, odložte všechny ostatní knihy a čtěte Bibli, neboť to je inspirované Slovo Boží, nic jiného...slyšíte, nic jiného...Ješíš řekl o pravdě toto: "já jsem ta pravda, cesta i život"...jediná pravda je Kristus...pt

hodnocení

0x

Připomínáte mi noční můru. Stejně jako ona opakovaně nalétává na lampu, až si popálí křídla, i Vy se stále hrabete ve sboru, v bibli, v křesťanství. Viz. Vaše předchozí příspěvky, všechny na jedno brdo.

Nemám nic proti věřícím, bohužel, najdou se mezi nimi i pokrytci, falešníci, lháři. Stejně jako mezi nevěřícími.

Než se pořád hrabat v citech, v tom, jak vás nenávidí a pomlouvají, když Vás to neuspokojuje, přestaňte tam lézt a začněte dělat něco pořádného. Dobré zaměstnání, doma třeba zahrádka, pes či jiné domácí zvíře, sport /kolo, brusle.../, záliby, třeba choďte na houby, vyšívejte, nebo čtěte. Prostě, co Vás baví. Nikdo Vás nemůže strkat tam, kam nechcete, je to jen Vaše rozhodnutí.

Bylo by dobré, kdybyste si našla partnera, ta samota Vám asi dost leze na mozek. A kdo chce, ten najde.

Pokud se vykašlete na "křesťanský sbor, který nesnáší katolíky *ee*", budete jistě spokojená žena. Na co chodit tam, kde, jak píšete, Vás nesnášejí, chovají se k Vám bezcitně a bezohledně? Opravdu nechápu, co tam hledáte.

Přerovnejte si svůj život, najděte si opravdu dobré přátele, nastavte si jiné hodnoty, než nějaké náboženské spolky a uvidíte, že Vám bude lépe. Jaga.

I když jsem nevěřící, proti víře nic nemám a nikomu ji nezazlívám. Ale proč se za každou cenu sebemrskat?

hodnocení

0x

Přece není potřeba za Bohem někam docházet, je všude kolem nás i v nás a nemusí se za ním chodit do kostela nebo kamkoliv jinam. Navíc, když vám tam ubližují, tak proč tam chodit.

ruzenkab
Jde o to, poku� tam nechodim do toho sboru, tak pastor navad� ostatn� v���c� p��tel� sboru, aby mne p�ehl�eli a nikdo semnou naschv�l nekomunikoval pro malou zbo�nost.Kladou si podm�nky,chod k n�m nebo jsi na odpis.To prece nem��e b�t v�le bo�� b�t tak bezcitn� a ��kaj� si letni�n� sbor k�es�an�.Co Vy na to?
cicky

Lépe bych to nepodal!

hodnocení

0x

Nechodila bych někam, kde mi ubližují, MÁTE SE VŮBEC RÁDA? Víte, to je základ, mejte ráda sama sebe, važte si sebe, nechodte tam, kde trpíte, najděte si přátele, kteří vám budou vyhovovat. Nemáte k nikomu žádnou povinost, pouze k sobě, dostala jste život, abyste ho přožila štastně, vybírejte si, s kým se budete stýkat a přátelit.

doplněno 15.10.17 12:34:

Tady vidíte důkaz, že nezáleží, jakého je kdo vyznání, ale jaký je to člověk, jak se chová k ostatním lidem.

hodnocení

0x

Věřím všechno každému, kdo sem napíše a nyní vidím, že je to chyba.

viktor*
Když tak přemýšlím nad tou paní zadavatelkou této otázky, tak mne ji je opravdu líto. Mám takový pocit, že ji mozek zblbla nějaká náboženská sekta, kterých je tu samozřejmě hodně a ona neví, jak z toho ven. Většinou rodina drží pohromadě a já s problémem se mám komu svěřit, vypovídat a vyplakat i na rameni. Možná, že tato paní nikoho nemá, může být vdova a hledá útěchu v rádcích. Možná se jen chce někomu svěřit se svým trápením, neznám přesně ty okolnosti kolem toho hlouběji. Tím nechci naznačit, že má ona ve všem pravdu, ale trochu shovívavosti a pochopení by si mohla od Vás zasloužit. I malé pohlazení po duši, může někomu otevřít oči a změnit jeho náhled a postoj na život. Jak se na komentáře tu dívám, tak nevidím opětovnou zpětnou vazbu tazatelky na další příspěvky nebo přímo odpovědi od ni na Vaše podněty. Buď má v sobě lítost svěřit se více se svým problémem do hloubky nám všem rádcům nebo má je dočasnou možnost se někde připojit k internetu popř.je chyba ještě někde jinde, že dál paní nereaguje. Jak by byla paní u nás v nemocnici, tak jako ošetřovatel bych si s ní rád popovídal o tom. Je pravda, že ke stáří bychom mohli mít trochu úcty.

Viktore, jste tady náhodou, tak nic nevíte. Tahle paní má sice problémy, ale úplně jiného rázu než si Vy myslíte. Je to obyčejný internetový troll. Jenomže má smůlu, protože tady na téhle poradně je už tak strašně profláklá, že všichni reagují tak jak jste si přečetl. Kdybyste byl na našem místě, tak byste také "mluvil" jinak. A do nějaké nemocnice by opravdu patřil(a). Škoda, oba jste nepřihlášení, takže se ani mezi sebou nemůžete domluvit, když jste tak ochotný si s ní povídat. A tato paní žádnou útěchu nehledá, ta to má sakra "na háku" a já se jí divím, že to pořád zkouší. Už to dělá asi tři roky s menšími či delšími přestávkami. Divím se Vám, že jste si nedal tu práci a nerozklikl jste hned v první odpovědi od Ladina jeho odkazy. Byl byste v obraze a zbytečně tady neplísnil rádce.

ladinpraha*

Viktorovi stačí, že se domluví s Janou Koptovou. :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]