Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je dobre na migrenu?

Od: asdfgh odpovědí: 20 změna:
Dobry den, cely tyden mam migrenu a uz se to neda vydrzet. Nevite co by ma to pomohlo?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

wasube*
hodnocení

1x

Už to tu bylo několikrát. Zadejte migréna zde a vyjedou Vám fora, kde se už radilo na toto téma.

doplněno 13.03.16 08:20:

V rychlosti jsem zde pár pár rad sesbírala...je jich strašná spousta..

poradte.cz/...
poradte.cz/...
poradte.cz/...
poradte.cz/...
poradte.cz/...
poradte.cz/...
poradte.cz/...
poradte.cz/...
poradte.cz/...

hodnocení

1x

Já bych risknul doktora.

doplněno 13.03.16 11:28:

Migréna musí skončit do třech dnů.

wasube*

.ra252® - Máte pravdu. Když bolí hlava týden, není to už v pořádku. Může se za tím skrývat onemocnění mozku.

host*
hodnocení

0x

Někde se radí pít obyčejnou vodu, nebo při nedistatečném příjmu vody jí vypít víc.

Na webu je roztomilá hláška ve smyslu - plný močák, spokojená hlava (orig: "Full Bladder, Happy Head? — Why It Matters") na stránce greatist.com/...

Na jiné stránce, například healwithfood.org/... uvádějí 7 druhů potravin, které mohou bránit spouštěcímu efektu migrény a opět je mezi nimi obyčejná, čistá, přírodní voda H2O

Na stránce foxnews.com/... mimo jiné metody také píší " ´Dehydration can be a big cause of headaches,´ Grosberg said."

Takže si můžeme broukat známou písničku Michala Tučného a Tomáše Linky "..zkus vodu, milý Lojzo, milý Lojzo, milý Lojzo, zkus vodu, milý Lozjo, zkus vodu..."

wasube*

Jinak jste v pořádku po ránu? Dané odkazy, pokud jste je sem dával za učelem, aby tazatelku rozbolela hlava ještě více se určitě nesetkaly s uspěchem. Koho bolí hlava při migréně, nemá obvykle na hloupé vtípky náladu. Co je to za nevychovanost od lidí, že nepřeloží co rádi chytrolíni do diskuzí strkají, aniž sami by tomu rozuměli, aby se "ukázali" jak jsou hloupí. Kdybyste ten příspěvek sem nedal, bylo to stejné.

hodnocení

0x

Hořčík !

magnesium.cz/...

jenda2*
hodnocení

0x

Lékař vám s migrénou moc nepomůže. Doporučují tekutiny, hladovku, horkou vanu a spánek. Léky jako Sumatriptan někomu zabírá, jinému ne. Není ale účinná léčba.

wasube*

jendo, když něco takového trvá déle než týden, tak lékař pomoci může. Nemusí se vůbec jednat o migrénu.

jenda2*

Měl jsem něco podobného, absolvoval tomografii a nic. V otázce byla zmíněna migréna a tedy už lékaři určili co to je. Migréna se někdy spustí vlivem shod okolností, někdy zase ne. Lékařská věda v tom tápe. Bohužel.

wasube*

Pokud ale tazatelka dosud nebyla u lékaře, nemusí to být migréna, lékař je proto na místě. Hořčík jí neuškodí, ale pokud je to mozek, ani nijak nepomůže.

doplněno 14.03.16 08:33:

pro lego® Datum: včera 13:03, co někde četl že pomáhá sex.

Je vidět že jste nikdy neprožíval akutní silnou fyzickou bolest. Poslední, na co byste měl chut, by byl sex.*ee*

doplněno 14.03.16 09:09:

Ted jsem omylem stiskla tlačítko na špatná odpověd u jendy, omlouvám se.

Jinak: pro kolikoli® Datum: dnes 08:41

Přečtěte si znovu co píšu, že při silné bolesti na to nemusí mít každý náladu, DOTYČNÁ JE ŽENA, NEMUSÍ TO MÍT KAŽDÉ PŮL HODINY chlapi !*smich*,

Ale má pravdu. Na bolest hlavy je nejlepší orgasmus - sex, masturbace, to už je jedno. Uvolní se látky, které způsobí zmírnění bolesti.

doplněno 14.03.16 09:30:

Jsem taky žena. Tady máte vysvětlení (nebo český článek). Prostě orgasmem se uvolňují ty správné látky, které utlumují bolesti hlavy.

doplněno 14.03.16 09:32:

A jestli je nálada nebo není, to je vedlejší. Jasně, že nikomu se nechce, když má hlavu jako střep. Ale právě tím orgasmem tu bolest zmírní. Proto je třeba lepší masturbace než samotný sex, protože si může člověk jet podle svého tempa.

hodnocení

0x

Nekde jsem cet, ze sex.

hodnocení

0x

Kafe. Bolest zmizí nebo utlumí v řádech minut. Musí to být ale silný turek. Zázračný to objev.

doplněno 14.03.16 10:20:

@amper Mně právě moc voda nezabírá, ale piju málo i tak :(. Kafe mi pomůže, když se to začne ozývat. Prášky (ibalgin, paralen atd.) neberu vůbec.

Nevím, jestli bolesti hlavy, které mívám, se dají označit za migrénu. Zpravidla mě to nedrží déle jak jeden den, tudíž jsem s tím nikdy nikde nebyl. Ale řeknu jedno: Když to nechytím v začátku, je to v troubě. Na začátku se to zpravidla podaří rozpít, pokud ne, zabírá mi Ibalgin (aspoň do té míry, že usnu). Pokud to ale nechytím v začátku, jsou veškeré rady marné. Prášek nezabírá a do sebe nedostanu víc než pár doušků čehokoliv, včetně čisté vody. Kafe by šlo vrchem *blee*. I když, paradoxně, pokud to takto vygraduje, tak mi vyprázdnění žaludku vždycky pomohlo. Takže radu neznám, jen vím, co zrovna na mě nezabírá...

ss
hodnocení

0x

Mě začíná migrena když přetěžuji páteř,např stáním,dlouhým seděním.Napřed začnou bolet záda a když si nelehnu a neodpočnu třeba celý den ,noc tak začne migrena.Třeba i špatně od žaludku,vyjímečně i špatné vidění jako když se koukne člověk do sluníčka.Pomůže prášek a ležení v posteli,aby si záda odpočla

pt®
hodnocení

0x

Někdy pomůže injekce u doktora, chce si to jít lehnout, usnout, injekce zabere a je na chvíli pokoj...

balzerka
hodnocení

0x

Horkou vodu na obličej. Odlehčit žlučníku, dát si dietu. Změnila jsem životní styl a taky s věkem to zmizelo. Mně pomáhal Sekatoxin- kapky. Doktor mi je jednou za čas předepsal a já je měla v pohotovosti.Sotva se objevily první příznaky, jako mžitky před očima, tak jsem si nakapala do trochy vody a za chvíli to přešlo. Na každého funguje něco jiného. Tma, klid, masírovat šíji, pít vodu ap.

asdfgh
hodnocení

0x
Uz je to pres tyden a bolest furt neustupuje.. Co mam delat?..
72mona3*
Už vám tu radili jít k doktorovi. TAK JDĚTE. Dlouhodobá bolest není normální, CHCE TO ODBORNÉ VYŠETŘENÍ. M.
balzerka

A je to migréna? Nezahrávejte si a běžte k lékaři. Co víte, jak vypadá cévní zásobení Vašeho mozku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]