Nejste přihlášen/a.
Dobrý den! Potřebuji od vás poradit. Velice často, když pracuji na zahrádce, mne chytne migréna. Nevím, čím to je - jsem přece na zdravém vzduchu, řádně piju, mám pohyb. Migrénou trpím ( "dědictví" po matce i babičce ), ale proč mi to způsobuje zrovna ta zahrádka? Že by skloněná hlava, silný vzduch? Poraďte. A co s tím? Jak řešíte migrény vy? Děkuji.
Jak píšete. Může to být námahou krční páteře, tlakem krve v hlavě při předklonu nebo působením chladu na hlavu.
Zkusil bych pracovat v dřepu nebo kleku a hlavu držet co nejvíc zpříma a případně čepici proti chladu.
Pokud se už migréna začíná startovat, někomu pomáhá kofein. Káva nebo Acylcoffin. Ovšem někomu kofein migrénu vyvolává, ale to už asi máte odzkoušené.
Dobrý večer ,také jsem migrenik,po mamce.
Máma měla vždy hrozný průběh,se vším co to obnáší,já jsem na tom lépe,zvracím jen málo,jen citlivost na zvuky,světlo,pachy,pohyb hlavou a velká či méně velká bolest vždy v pravé polovině hlavy...nebudu popisovat co ještě,"zasvěcení" vědí.U mě je spouštěč stres,špatný spánek,ale ve většině záchvatů krční páteř,stačí těžší taška přes rameno...obecně jakákoli křečovitá zátěž v ramenou a šíji,myslím,že by to mohl být i Váš případ,při práci na zahradě.Zkuste se na to zaměřit.Jinak mě zabírá Algifen kapky a Indometacin 100 čípky,když je nejhůř tak kapačka na neurologii,každopádně jsem dva dny téměř mimo provoz...
Moc přeji ať se Vám uleví.
doplněno 19.03.14 21:41:...Jak píšete Algifen mi taky bolest jen zmírní,stejně jako ostatní léky,ale o tom už migréna je.Důležité je jí předejít,což je složité a když už přijde tak zjistit co zmírní to utrpení...Chce to se tak trochu sledovat.
Já mám migrénu potvrzenou neurologem a MR.Nepomohly mi žádné prášky,za ten rok,než se na to přišlo,že je to migréna,jsem vyzkoušela snad všechny dostupné léky na trhu a nic mi nepomáhalo.Trvá mi vždy tři dny.Nakonec jsem dostala léky od neurologa sumatriptan mylan a byl to pro mne malý zázrak,do dvou hodin vždy po propuknutí migrény bolest přešla.Jeden prášek mi zabere vždy na 12-18 hodin.Jinak u mě je spouštěč změna počasí,většinou ochlazení.Už dopředu poznám,že se ochladí.Jako ted v pátek,mě večer začala bolet hlava a v neděli už byla zima a sněžilo.
Jinak bych doporučovala delta:zkuste si pořídit krční límec na práci na zahrádce,budete mít hlavu v jedné poloze a třeba vám to nespustí migrénu.Krčních límců existují spousty druhů,
Když pracuji na zahrádce, klečím na polštářku a snažím se nesklánět moc hlavu, protože potom cítím takový divný TLAK v hlavě a zanedlouho následuje migréna, v lepším případě "jen" bolest hlavy, kterou zaženu brufenem. Vždy ale bez sklonění hlavy pracovat nejde... Taky reaguji na změny počasí... A ten krční límec - tak ten vyzkouším, díky za radu!
Děkuji taky ostatním za odpovědi a rady.
...asi nevíte někteří,co to je migréna...u migrény se ležet nedá nutí to k urputnějším bolestem a nucením na zvracení,točení hlavy a průjem v jednom ...mně je naopak lépe v okně na čerstvém vzduchu a jedině s čípkem ...jinak ne !
Ja mam migreny odmalička, dedictvi to neni. U me je spouštěč hlavne extremni fyzicka namaha.po kazdem telocviku, kde jsme behali, nebo intenzivne hrali hry, jsem si musela doma vzit prasek, byt v klidu, jinak vzdycky myslim, ze mi praskne hlava, hlavne zvracim.
Pak v lete, kdyz je vedro a cestuje se autem, nekdy proste treba i vzimě, prijde mi, ze snad z pocasi :.
Proste kdyz to na me jde, musim si vcas vzit prasek, nez se to rozjede.
Takze spouštěč je u kazdeho jiny.rika se hlavně hodne pit, coz delate a vyhybat se tomu, co tu migrenu zpusobuje, rada nad zlato.
Kdybysme tomu dokazaly predejit.
Jinak je moznost navstivit odbornika, nechat si udelat vysetreni hlavy.
Ovsem, zda tam najde nejakou odchylku od normalu, co migrenu zpusobuje je ve hvezdach. Nepisete, co vam bezne migreny zpusobuje
Nemuze to byt i od patere ci vyssiho tlaku, jak jste ohnuta
doplněno 19.03.14 18:16:Ps: jsem rada za to, ze ty migreny nemam kazdodenne, nebo proste pro me nad hranici unosnosti, protoze kdo migrenu nema, nevi.
Nejvic me dostane sestra, kterou boli hlava a prasek si nevezme s tim, ze ji to druhy den prejde.je to sice hezke, ale ja bych chc***a. (s trochou nadsázky, ale je to tak)
Mám vysoký krevní tlak ( léčím si ho ), vypozorovala jsem na sobě, že mezi spouštěče migrény u mne patří změna počasí ( hlavně déšť, bouřky). Ale ta zahrádka - to nevím, proč to tak je. Trpím při ní jako zvíře, ale nezvracím, asi proto, že do sebe nic nedostanu. Trvá to celý den, někdy i dva. Pomůže mi ležet při zatemněném oknu a v klidu, studený obklad a Algifen, ibumax nebo brufen. Kdo nepoznal migrénu - tomu závidím!
delto. Já jsem v životě nic nesdědila. Kromě migreny po mamce. A moje sestra taky. Já už jsem se jich skoro zbavila, tak nějak samo od sebe. Sestra má pořádný záchvat jednou do týdne. Má doma injekce, jakmile se jí začne migrena rozjíždět, tak si nechá injekci píchnout (sousedka je zdr.sestra). Injekci jí předepisuje lékařka. Teď dostala ještě nějaké prášky, ty bere myslím stále a má od migrén trošku klid. Zjistím Ti jejich název.
Jinak každému zabírá něco jiného, Mě pomůžou kapky Algifen. Sestře někdy když stihne nástup migreny, tak zabral i kinedryl.
Jinak souhlas s Tebou. Ukázkový záchvat migrény je snad ještě horší jak porod.
doporučuji zajít si na neurologii, taky trpím na migrény od svých asi 17-ti let. Pak to na čas ustalo, ale kolem třicítky nanovo, aura, zvracení, kdo nezažil, nemůže pochopit. Vždy jsem trpěla, brala léky, kdo co poradil i obvodní lékařka. Až mi někdo poradil, že mám jít na neurologii. Vše se pro mne v dobré nebo alespoň lepší obrátilo. Sice se ani po různých důkladných vyšetřeních nezjistila příčina, ale každodenně uživám léky (Topamax) na předpis a v případě, že pociťuji náznak příchodu migrény, ihned si beru Rosemig + např.Nimesil. Tím se záchvat nerozjede a po krátké době,cca do půl hodiny většinou vše odezní. Dříve jsem nebyla schopná ničeho, jak i Vy píšete, nesnesla jsem světlo, žádný zvuk... zkrátka to bylo utrpení, které trvalo třeba i několik dní. Migrén jsem se tedy zcela nezbavila, ale průběh je tak "lehký" , že se to dá přežít i např. v zaměstnání, což dříve vůbec nepřicházelo v úvahu.
Dobrý den, podle mne je to od krční páteře , jak již zde bylo napsáno. Mám operovanou páteř, je to hrůza a migrény mívám taky...ale většinou jen jak dlouho cestuji autem a držím hlavu pořád na jednom místě... takže vám to může dělat krční obratel , může tlačit na míchu, nebo nervy a vznikne bolest. Zkuste změnit polohu ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.