Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Migréna - co vám zabírá?

Od: ajany odpovědí: 7 změna:

Ahojky, poraďte mi prosím, co se vám osvědčilo na úlevu od migrény. Postupně mi přestal zabírat Ibuprofen, Roseming, Cinie.. mívám ji po stresu, únavě nebo i trošce alkoholu, takže je ze mě nedobrovolný abstinent, bojím se i připít si na Silvestra:(

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hella*
hodnocení

3x

Mně zabírá právě ten Vámi zmiňovaný Rosemig, ale v kombinaci s Ibalginem 400 (příp. 600 mg). Lékařka mi doporučila při náznaku přicházejícího záchvatu nejdřív vzít Ibalgin na bolest a počkat, než mě přejde počáteční stadium, kdy se ohlašuje migréna, tj. u mě zrak. aura (cca 20-30 min.) a teprve poté si vzít Rosemig, dříve ne! (paradoxně jeden lék působí proti smršťování cév v mozku a druhý ho podporuje). Následná přítomnost těchto dvou léků po té cca půlhodině v organismu se prý dobře snáší a navíc zvyšuje pravděpodobnost účinnosti. Bohužel však i tak se u mě jedna či dvě migrény za rok rozjedou v plné výši, přestože na ostatní záchvaty mi toto jinak funguje.

eulalie*
hodnocení

1x

Nic, nezabírá nic. Jakmile se migréna rozjede, pak nezbývá nic jiného než trpět 4 dny. Pravděpodobně existují nějaké silnější léky na migrénu, ty však předepisuje odborný lékař.

hodnocení

1x

trpím migrénou už řadu let. Nejdříve jsem se zkoušela "léčit" u obvoďačky, ale ta mi pak doporučila objednat se na neurologii. Navštěvuji ji už cca 5-6 let. Prodělala jsem různá vyšetření, vše v pohodě, ale migrény občas přichází. Na menší frekvenci a slabší průběh migrén beru Topamax, ten se musí užívat pravidelně každý den. Po něm mám migrénové záchvaty jen slabé, žádná nevolnost. Hned po prvních příznacích si vezmu tabletku Rosemic sprint a současně Ibalgin 400. Stačí na cca 20 minut zavřít oči a migrénové příznaky pomalu odeznívají. Někdy ještě bolest hlavy přetrvává, mám v záloze další léky: Nimesil nebo čípky Indometacin, které zabírají opravdu v krátké době. V době, kdy jsem se ještě neléčila jsem měla záchvaty velmi silné, zvracení ... fungovat jsem mohla až tak 3. den. Proto každému, kdo má migrénové záchvaty, doporučuji odborného lékaře navštívit.

remember
hodnocení

0x

Z vlastní zkušenosti můžu říct, že si každý musí vyzkoušet sám, co na něj funguje. Mně pomáhá Alnagon nebo EP Flector Rapid. Oba analgetika a na předpis. V mém případě pomáhají i na rozvinutý záchvat. Mívám migrénu tak 1x do měsíce, takže spotřebu naštěstí nemám velikou. Migréna to je kapitola sama pro sebe a na dlouhé povídání. Nikomu jí nepřeju.*plac*

limetka*
hodnocení

0x

Zrovna se z jednoho ataku vzpamatovávám, přišel asi po dvou letech, už jsem se radovala, že třeba bude pokoj...tak nebude asi... Mám tu "výhodu" oproti některým migrenikům, že mívám klasickou auru před záchvatem - světelné vjemy a výpadky zorného pole, takže pokud v ten moment vezmu Panadol "extra silný proti bolesti" nebo Panadol Ultra rapid, dá se následná migréna jakž takž snést. Jakmile záchvat propukne, pak už žádný prášek nefunguje, protože je mimo jiné narušeno rozpouštění a vstřebávání látek v žaludku. Cítím s vámi, znám tu hrůzu důvěrně...*zed*

stracena*
hodnocení

0x

Mně v případě nutnosti pomáhá Ibalgin 600, ale jenom když to stihnu včas. Předzvěsti jsou jasné: aura, špatně od žaludku, tupá hlava, někdy i brnění postupně od palce u nohy až do hlavy (jenom levá strana). Pokud nestihnu, je někdy opravdu zle. S.

hodnocení

0x

Trpívala jsem migrénou asi 10 let a vzpomínám na to s hrůzou a pocitem, že se musím vyzvracet ještě dnes. *plac*Bylo potřeba odchytit začínající migrénu dřív, než se rozjela, čímkoliv. A když jsem tu chvíli nevystihla, bolení hlavy je jiné než migréna, bylo to zlé. Měla jsem porušené vidění, viděla jsem jen černobíle. A nepomáhalo nic. Po čase jsem přišla na to, že vyzvracet se, injekce, když mi nemá kdo píchnout, tak vypít. Nosila jsem je stále sebou. A objevila jsem Algifen v kapkách. 30 kapek do trošky vody, zatáhnout žaluzie, na talíř dát mokrý kapesník a druhý na hlavu, přes oči. A měnit je, ten druhý stihnul vychladnout.*zed**plac*Migréna je strašlivá záležitost a já vás lituji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma algifen

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]