Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prášky na migrénu mi přestávají zabírat

Od: mrnousek* odpovědí: 11 změna:

Zdravím.

Už od asi pěti let (tj. si 7let) trpím migrénami. Dřív jsem brala Ibalgin 200, pak mi přestal zabírat. Tak jsem začala brát ibalgin 400, ten mi ted sice ještě zabírá, ale až asi za tři čtvrtě hodiny, což opravdu není nic moc. Tak beru apo-ibuprofen, ten ještě zabírá dobře, ale až tak za 20 minut. Můžu začít znova brát ibalgin 400? Začne znova zabírat? A co když ne? Můžu začít být imunní na všechny prášky? :-/

Děkuju za radu.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

2x

Tak v první řadě by to chtělo skočit si za lékařem, protože nevěřím, že by ti nějaký doktor napsal Ibalgin a ještě na tolik let. Za druhé, možná to migréna je, možná je to něco jiného. Pokud jsi nebyla na vyšetření, těžko si můžeš sama stanovit diagnózu. A za třetí - všechny prášky na bolest jsou návykové! Porot je právě nutné zajít za doktorem, aby ti napsal nějaké léky přímo na tvoje problémy.

hodnocení

2x

Ibalgin 400 mg a apo - ibuprofen 400 mg obsahují stejnou látku ibuprofenum ve stejném množství. Apo - ibuprofenum je šetrnější k zažívání. Začít znovu brát ibalgin nemá smysl. Čím častěji budete tyto léky užívat, tím méně budou působit proti bolesti. Také bych doporuručila odborné vyšetření u lékaře.

hodnocení

0x

Pokud vím tak Ibalgin je návykovej v takovym množství aby se mohl brát na migrény

hahanaj*
hodnocení

0x

Netuším který lékař vám naordinoval Ibalgina a nechal vás ,abyste ho brala tolik let - jen si ničíte játra a žaludek . Poraďte se s lékařem na jiných lécích, tyto opravdu ničí zdraví

myse*
hodnocení

0x

Zkuste Nalgesin. Volně k dostání v lékárně, funguje dobře a dlouho...

hodnocení

0x

Vykašlete se na prášky a zajděte k doktorovi a nechte si provést komplexní vyšetření.

Možná pomůže i odborná masáž (fyzioterapeut), protože s největší pravděpodobností jdou migrény od krční páteře.

gaug
hodnocení

0x

Migrénami jsem trpěl od dětství a ze začátku jsem zkoušel Ibalgin, který ale nikdy nepomohl. Několik let (od 13 do 16 let) mi hodně pomáhal Saridon. To jsem měl migrény tak 1-2 měsíčně. Někdy ale třeba 3 měsíce nic.
Minulý rok jsem navštívil po letech novou lékařku, která se o tuto oblast opravdu zajímá. Ta mi nechala v namíchat lék na míru, jeho základem jestli se nepletu byl kofein. Šlo dokonce o vlastní recepturu. Lék se měl brát ihned při prvních příznacích. Neuvěřitelný pocit po těch letech, když migréna opravdu během 30-40 minut byla pryč a vůbec se nerozjela. V noci žádné probuzení s nesnesitelnou bolestí hlavy, zvracení, nic. Navíc jsem ten lék potřeboval asi 3x. Posledních 8 měsíců byl klid. Určitě navštivte odborníka.

hodnocení

0x

Mi pomáhaly kapky Algifen. Doktor říkal, že 18 kapek, ale já jem jich brala 30. A pak jsem měla nějaké injekce a když mi to neměl kdo píchnout, vylila jsem ampuli na lžičku a vypila. Tohle zabralo vždycky. Už si ale nepamatuji jak se jmenovaly.*placni* Lituji vás, migrena je strašná! Měla jsem štěstí, přešlo mě to.

doplněno 21.08.12 10:25:

Mi se totiž párkrát podařilo prášky vyblinkat. Kapky navíc zabírají mnohem rychleji.

hodnocení

0x

Já teda nevím ale běžně se říká že léky mají nástup po minimálně 30´.Takže na tomto bych nic neviděl.nejlepší zeptat se na toto lékaře jak často je můžete brát.

lupita*
hodnocení

0x

Taky nemyslím, že je ibalgin vhodný na migrénu. Nejlepší jsou na ni triptany, např. Sumatriptan. Ale je asi na předpis.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Sem let na ibalginu? No potes panbuh, to musi byt organy v tele primo spokojen. Hlavne ledviny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]