Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej auta na ND

Od: skipper odpovědí: 7 změna:
Rad bych prodal sve dozivajici auto na dily ale co tak ctu tak to uplne legalne nepujde. Jsou v soucastnosti nejake klicky? Vim ze existovala moznost cestneho prohlaseni ze jsem z auta udelal zahradni dekoraci. Prip. prodej nejakemu smyslenemu cizinci. Pak se odhlasi POV a mel by byt klid, ne? Dekuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nelze. To co platilo dříve neplatí. Jakmile ho prodáte (nemůžete omezit práva kupujícího, že je to jen na náhradní díly), musíte ho převést na kupce. Pokud tak neučiníte, vystavujete se sankcím až 50 tisíc. Plná moc pro kupce je to nejhorší, co můžetet udělat. Páč vozidlo rozebere, nevyřadí a vše půjde za Vámi. Sice se složitě z toho můžete vyvléci, ale to nezvládnete právně.

Vývoz do ciziny je možný, musíte na evidenčku, zaplatit vývozní značky a co udělá kupec, zdali ho vyveze, to nekomentuji.

To co bylo dříve, již mnoho let neplatí.

skipper
hodnocení

Ano standardni prodej by byl samozrejme nejlepsi, bohuzel to neni muj pripad. Pokud bych tedy na pojistovnu zaslal fiktivni kupni smlouvu na nedohledatelneho cloveka (cizince), oni mi zrusili POV, tak bych mel vyhrano ne? Z uradu se asi nekdo jen tak po aute ptat nebude, ne.

skiper, že Vy jste nečetl, co jsem napsal? Nebo jste mne nepochopil. Nejedná se o pojištění, ale o vyřazení vozidla z registru. Jakmile ho nevyřadíte, máte povinnost platit pojištění, jinak si na Vás došlápně ČKP. Takže vyřadit z evidence, zrušit pojištění. Vozidlo musíte odevzdat na ekolikvidaci.

xenofob
hodnocení

1x

Praxe je zákonná, auta na díly se zpravidla prodávají firmám které provozují autovrakoviště vybraných značek a současně provozují zpracování autovraků podle záklona o odpadech. Firma obratem vydá prodávajícímu potvrzení o pžezetí autovraku.

Jinak vše podrobně řeší §13 zákona č. 56/2001 b.

1.) ekolikvidace v čr nebo ekolikvidace v EU

2.) zničení v ČR nebo zničení v EU nebo mimo EU - vždy se dokládá potvrzením policie nebo státních hasičů

3.) porušení bodu 1 nebo 2 - neekologické rozebrání auta na díly v rozporu se zákonem o odladech - pokuta od odboru životního prostředí, vyřazení auta po předložení pokutového bloku

ctyrykola*
hodnocení

0x

skipper
hodnocení

Diky ale to jsou starsi dotazy. Podobnych jsem jiz predtim nasel na internetu spousty, ale nic aktualniho. Zajimalo by me jaka je praxe nyni.

hodnocení

0x

To je problém? prodáte třebna na díly ale s kupujícím zapíšete změnu-a on ať si s tím úpak dělá co chce.Vy jen pak nahlásíte změnu na úpojištovnu=zrušíte PR.Jakm jednoduché. Nebude-li kupec chtít tento postup-NEPRODÁVEJTE ,NEZAPISUJTE ZMĚNU... a odvezt rovnou na vrakáč kde Vám ekolikvidují a...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]