Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Prosím vás chtěl bych se zeptat jestli jde odhlásit auto bez papíru o ekologické likvidaci?
Mám auto škoda 100 a chci ho odhlásit ale aby mi zůstalo.Chci ho rozebrat a odvest do šrotu (pro peníze)
lze to?
A proč to nelze?
Přace když ho odhlásím na čestné prohlášení a pak nechám stát půl roku na zahradě (pro správnos jako kurník)
Po půl roce přece můžu auto rozebrat a odvést ne?
lze, ale nikoliv na čestné prohlášení, ale vyřadit pro zánik využití vozidla. Zákon 56/2001 § 13.
metodický pokyn mdcr číslo 9/2008.
nebo ICQ 55180641 večer a můžu zaslat podklady
Ano byl bych moc rád kdyby jste mi večer poslal podklady . Jdu si vás přidat na icq .Prosím vás v kolik hod?
Dobrý den .Nezlobte se že otravuju,ale mohl by jste mi prosímvás poslat radu na zrušení auta abych si ho mohl nechat. Dekuji Heřman. www.vrbodol@volnz.cz
Dobry den,mohl bych prosím rovněž požádat o podklady o vyřazení pro zánik využití vozidla.Mockrát děkuji a jsem s pozdravem.pels19.
Dobry den, při hledání řešení s trvalým vyřazením vozidla bez ekologické likvidace jsem narazil na Váš příspěvek na www.poradte.cz, který mě zaujal.Chtělbych Vás proto touto cestou prosit o zaslání podkladů o vyřazení pro zánik využití vozidla.Mockrát děkuji a jsem s pozdravem. osjar
to není problé, jen co mi sdělíte adresu, přesněji napište na milan.cukrar@volny.cz bude to rychlejší a já nezapomenu
Dobrý den. Dnes jsem se pokusil odhlásit auto, s tím že zanikl účel využití vozidla a bude použito ke skladování materiálu. Úřednice se se mnou bez ekolikvidace nehodlala bavit, že bez toho to nejde. Když jsem jí řekl, že ho chci odhlásit na základě zániku účelu využití vozidla, poslala mě do kanceláře za svým šéfem, ten mě dal jasně najevo, že pokud se chci vydat touhle cestou, tak to nebudu mít vůbec jednoduché. Musel bych jim doložit na papíře, která firma auto zbavila provozních kapalin, protože já nejsem oprávněn s nimi nakládat, kde byly tyto kapaliny odevzdány a potvrzení o tom. Auto by muselo být zbaveno motoru, převodovky a náprav (čímž by podle něj zanikl účel využití vozidla) a to kde skončily bych jim taky musel písemně doložit. Pak by si to prý přijeli nafotit a potom by se mnou bylo započato správní řízení, které by mě prý stálo 1000kč. Přečetl jsem si zde jak někteří tímto zbůsobem bez problémů auto odhlásili, ale bohužel všechno záleží na tom, na koho na úřadě narazíte. Buď se dá jednoduchá věc řesit jednoduše, nebo narazíte na v_la a půjde to všelijak, jenom ne jednoduše.
Vaše neznalost jim nahrála. Četl jste někdy zákon o zániku využití vozidla? metodický pokyn mdcr.cz
sžeňte mě on line a já Vám podrobnosti přepošlu. Jelikož můj počítač nemá tolik místa, tak nearchívuji kladné hodnocení a poděkování.
Přesto mu musíte věřit, že lze vozidlo vyřadit a nepotřebujte mít takové věci, jak uvedli. Nechte si to od nich napsat...
Zminka o odborne likvidaci provoznich kapalin me vzdy pobavi, kdyz menim 6l oleje v motoru nebo 8l ATF v automatu behem bezneho provozu auta... To museli urednici hodne premyslet, nez tohle vymysleli. A prirozena inteligence mi nejak napovi, ze to nemam vylit do louky nebo do kanalu, ale odevzdat jako nebezpecny odpad v ASA. Proste pi.ovina jak vrata, oleje a dalsi svinstva se meni mnohokrat behem provozovani, ale zrovn likvidace to vytrhne.
Librec, ale to je asi jedno, uz jsem tu nasel diky tomuto webu i firmu, ktera k likvidaci pristupuje rozumne. A nemam zadny problem, krome auta, ke kteremu se mi nepovedlo sehnat papiry a i kupni smlouva je nejak nekompletni, ze mi auto nechteji ani zlikvidovat - no uz 5 let stoji na zahrade bez provoznich kapalin a plne dreva na topeni
Kazdopadne, je to typicka kravina typu zakazu rtutovych teplomeru (klidne priznam, ze v nich doma tak pul kila rtuti mam), zarovek, ... proste lobby. A zkuste jit koupit na nejake takove vrakoviste dil - koupit cele pojizdne auto je vetsinou levnejsi.
čestné prohlášení není dokladem, kerý vyžaduje zákon, institut čestného prohlášení byl sice v našem právním řádu zaveden, ale dle názoru odborníků relativizuje důkazní řízení, dochází k popírání zásady materiální pravdy, na níž jinak platná právní úprava staví.Čestné prohlášení není dokladem, ale jen prohlášením...jsem za jeho totální definitivní odstranění z našeho právního řádu
Jinak řečeno, je nám oběma jasné, že konkrétně Vaše čestné prohlášení by se mohlo nazývat klidně LŽIVÉ PROHLÁŠENÍ...Tak proto, už chápete?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.