Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,prosím o radu.Manžel zhruba před 4 lety prodal nepojízdné BMW na náhradní díly(auto je nepojízdné od roku 2001,od té doby nemá sjednané PR),jenže dotyčný auto prodal dále někomu třetímu údajně také na ND,s tím jsme se domluvili a poslali plnou moc k vyřízení,nicméně mám nepříjemný pocit,že auto je stále "naše".Takže,pokud bych měla obr kliku,a auto nezprovoznili,tím pádem by nemělo PR od roku 2001,určitě by stačilo čestné prohlášení,že jsme ho zlikvidovali,ale mě zajímá ta horší možnost,totiž že auto kdesi stále vesele jezdí,ale jelikož my nemáme ani značku,ani velký TP(ale ten nemá ani ten dotyčný,ztratili nám ho při přepisu už dávno,ale nebyli schopní udělat duplikát,ptž k tom u potřebovali originál,ale ten ztratili na úřadě dříve než auto zaregistrovali),ani doklad o likvidaci,jen malý TP,to je jediná věc,kterou k autu vlastníme.Jak bych měla postupovat v tomoto případě? ještě mě napadá,pokud by auto stále bylo hlášené na manžela,jako majitele vozu,mohl by nivý majitel sjednat PR?Pokud by neměl TP a ani žádný doklad?Děkuji,snad nepíšu moc zmateně o-))Míša
Zajdete si na magistrát a tam vám vystaví doklad jake jsou auta registrovaná na vase jmeno to musí manžel platí se 50.- a pak musíte si nechat vystavit nový TP nebo si ho sehnat od toho kdo ted auto má a pak můžete odhlásit na čestné prohlášení pokud se s autem nic nedelo po 1.5.2004 jinak musíte zaplatit pojistku vy jako majitel pokud teda ste.
Zkuste se podívat na bezpojisteni.cz/... tam by jste se měla dovědě zda auto mělo a do kdy nebo ještě má PR. Ale pokud by jste měli kupní smlouvu o prodeji auta tak by něměl být problém auto odhlásit na nového majitele. Zkuste si tady pročíst pár dotazů a určo zjistíte co vše se dá s Vaším problémem dělat.
Příjemný večer
osma
Doklady ale nemá ani ta druhá strana,jak jsem psala,velký TP nám na městském úřadě ztratili,nevím,jak se to stalo,ale někam je založili před tím,než stačili auto zaregistrovat,nebyla jsem tenkrát u toho,nevím,jak přesně to bylo.A kupní smlouva je pro mě bezcenná,ptž ten pán se jaksi zapomněl podepsat,ten prodej proběhl bez nás,auto bylo 200km daleko,a tu smlouvu měla dát podepsat manželova maminka,ale jaksi zapomněla,no.Takže vlastně nemáme nic ani my,ani on.A jde sjednat povinné ručení na auto,které je hlášené na někoho jiného,a ke kterému nemám žádné doklady,? Na netu jsem sice našla,že poslední PR jsme platili my v roce 2001,ale náhoda je blbec,tak potřebuju vědět,jestli ten chlap mohl ho sjednat,nebo udělat technickou bez dokladů na své jméno? vlastně vůbec žádné doklady nemá.Míša
Technickou může udělat kdokoliv ale jedině s velkymTP a pojistku múže udělat také jen s TP ale vám musí vystavit duplikát na magistrátu pokud jste pořád majitelem
na té smlouvě chybí jenom podpis? Fakt nic jiného. Tak to podepište za něj, nikdo to neuvidí. Co myslíte že se stane?
Co se stane? IMHO ten "novy" majitel zpochybni pravem kupni smlouvu. Docela problem sleduji a zacinaji se dit veci, znacky ve schrance, takovy putovni cerny petr bude narodni sport. Jestli byl dosud v registru bordel, pro novy stav se tezko bude hledat vystizne oznaceni
No nevim, jaka je uspesnost odhlasovani nestandardnich pripadu, dle ohlasu skoro nulova. Uvidime.
No IMHO hlavne resili jednoduse resitelne pripady. Nevim, kolik je registracnich mist, dejme tomu 50? Denne jsem slysel, ze lze vyridit tak 70 lidi. To je denne 3500 pripadu. resilo se to tak mesic a pul, tj dejme tomu velmi optimisticky, az nerealne 100tisic pripadu. A co dalsich 700tisic?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.