Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlášení auta bez ekolikvidace

Od: ferthar odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mám takový problém. Před pár lety jsem otočil auto na střechu (samozřejmě totálka). V té době si to odvezli známí s tím, že ekolikvidace není potřeba. Dali jsme značky do depositu a víc to neřešili. Nyní jsem se nepohodl s otcem, který chce auto převést na mě. Jelkož auto už není, je možnost dá to pouze jen do polopřevodu. Zatím to tak vyřeším, ale potřbuju vědět, jaká je možnost odhlášení auta z registrů? Papír od likvidace jsem sháněl už docela dlouho a nikdo mi nevyšel vstříc, protože je to sledovaný a všechno se eviduje. Bohužel. Co jsem se ptal, tak prohlášení, že mam auto na zahradě jako kurník pro slepice už nefunguje ani s fotkou /kterou samozřejmě nemám, ale dala by se sehnat/. Jde to nějak vyřešit bez auta a papíru od ekolikvidace? A nevím, co je na tom pravdy, ale prý se od roku 2015 budou polopřevody snad rušit, tak abych zase něco neprošvihnul a neřešil takhle složitě. Děkuji moc za každou reakci.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

strygo*
hodnocení

0x

Bez papíru o likvidaci vám to nikdo neodhlásí dříve to tak šlo, pokud to byl hodně dobrý známý ale jak říkáte všude mají kamery všude jsou hlídaný, takže dnes už to bude hoodně těžko spíše vubec..

hodnocení

0x

ferhar, platnost novely zákona bude odložena o rok. Vám doporučuji řešení, značky nechte v depozitu, otec na Vás vozidlo odhlásí a tak to nechte...

ferthar
hodnocení

Děkuji, to mám v úmyslu. Jen jsem chtěl vědět, jestli je pak nějaká možnost se toho zbavit nebo mi za to nehrozí sankce. Co jsem četl, tak zákony jsou tady proti. Musí být ekolikvidace, ale bez ní to nijak jinak nejde, takže začarovaný kruh. Nejlepší by bylo zaplatit pokutu, že jsem to nedal do vrakoviště a smíst to ze stolu s úřady. Ale naše byrokracie je někdy jen na obtíž.

Kdy naposledy prošlo auto STK?
Pkd to bylo po roce 2004 tak zrušit nejde ale pokud prošlo technickou naposledy třeba 2003,tak ještě lze zrušit na "Čestné prohlášení",

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]