Nejste přihlášen/a.
Brý večer, poradí mě někdo jak ze slova třeba tady na poradně udělat hypertexťák? Zkoušel jsem jákesi [url=odkaz]slovo[/url]. Mam firefoxe a nějak se mi to nedaří. Pokud někdo nepochopí o co mi jde, pokusím se to vysvětlit jinak ale snad každý pochopí co tímto příspěvkem myslím.
Napíšete slovo - označíte myší - kliknete na pátou ikonku nahoře (řetěz se zeleným plus) - vložíte adresu a kliknete na OK.
Jen doplnim pro ty, kteri tuto diskuzi najdou pozdeji: predchozi reakce je na moji odpoved v teto otazce.
Jsem rad, ze jste se dnes neco naucil a tesim se, jakymi odkazy nas v nejblizsi dobe obstastnite.
aha takže sem věděl jak nato.. jen to tady nefunguje.. tu funkci tady při psaní znam, jen jsem chtěl umět ten kód .. no každopádně díky oběma za odpověď
Tady bohužel nefungují žádné kódy - i když určitě nejsem sám, komu by se to při psaní na mobilu hodilo.
BBcody funguji predevsim na diskuznich forech, ktere jsou provozovany na softwaru phpBB. Tento diskuzni server bezi na jinem software (zrejme adminuv vlastni).
Zdejsi software nefiltruje HTML kody v textu prispevku, takze je mozno je je tam zadat primo rucne. Navod ode me mas o neco nize.
Jéžiši, já to furt nechápu a furt to neumím. Jsem blbější než jsem si myslela. Udělám test. zde poradte.cz/...
doplněno 17.01.14 10:56:No a ne a ne!
Konečně. Páni, mám já to ale vedení! Omlouvám se. Zase jsem se něco naučila, neumřu hloupá
Já jsem ještě nepřišla ani na to o čem si tu pánové povídají, no co žila jsem bez hyper...do teď, budu žít dál.
Liduš, taky jsem nechápal a občas nechápu o čem je řeč. Kolega, jehož nick si nepamatuji (ale vzpoměl bych si) mne poučil polopatě. Občas je třeba vložit odkaz na nějaké stránky. Takže ty nějaké otevřu, okopíruji adresu nahoře, přeskočím do tohoto okna a píšu třeba, že to najde tady,
Označím myší slovo tady, pak kliknu o kousek výše, (1 cm nad prvním slovem které píšete do odpovědi) na ikonky, kde jich je jako máku. Zleva pátá ikonka (taková divná, co ani nevím co znamená). Hned napravo od ní je ikonka B, která dělá tučné písmo. Už víte která to je? ´Ťuknu na tu ikonku, rozbalí se okno s nápisem URL, do kolonky vložím ten odkaz co jsem zkopíroval vedle a dám OK.
OK?
Díky, konečně jsem pochopila o jakých ikonkách je řeč . Ale mám tam to http. To se má pak odmazat?
Zkopíruji hotovo, vložím podle návodu a pořád se mě tady nakonec objeví to http
Zkusím ještě pokus, že to odmažu. Schválně jestli mě to pak po odeslání hodí do vašeho příspěvku. Omlouváím se, že si z vás dělám pokusného králíčka.
hotovo
No to je otázka na tělo . Co na to mám odpovědět?
dtest.cz/... . tohle mě jde, ale když z té stránky vezmu jedno slovo, třeba SMS, a vložím pod tu ikonku a dám OK ,tak je to konečná.
No, zase "tato stránka se nedá zobrazit". Prostě se přes to SMS na www.dtest.cz nedostanu. Tak nic, myslím, že zítra zase slunce vyjde i když to neumím . Ale díky za váš čas.
Chápete to špatně. Musíte si označit slovo které chcete aby fungovalo jako odkaz, například slovo CHLEBA. Máte slovo, teď odkaz, ten může být libovolný například seznam.cz/... Pak když máte slovo i odkaz tak napíšete onen CHLEBA toto slovo označíte levým myšítkem, pustíte, slovo zůstane podbarvené a kliknete nahoře nad textem na liště na pátou ikonku co vypadá jako část řetězu se zeleným plusem. Tam vložíte odkaz seznam.cz/... a dáte ok. Ve výsledku to vypadá takto CHLEBA . Z odkazu nic nemažte ani nepřidávejte jen ho vložte tak, jak je.
Hurrá,
děkuji foo i milanucukrárovi. Jojo, dělala jsem to naopak. Sice nevím jak dlouho si to budu pamatovat, ale jsem ráda, že jsem to aspoň pro teď pochopila a nebude mě to vrtat v hlavě .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.