Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sbírka peněz

Od: mit odpovědí: 13 změna:
Zdravím, chtěl bych se zeptat co mohu dělat s velkou sbírkou kovových 20 a 50 korun. Vymění mi to někde bez problémů za 5000 bankovky? Díky moc

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

1x

Čtěte až tak snadné to není.

Tak jsem si to přečetla a zírám jako "puk". A jak to tedy dělají obchodníci, kterým se platí kovovými mincemi? Já tedy už nevím, ale tady v tom divném kocourkově je jak je vidět, možné všechno. Já s tím nikdy žádné problémy neměla, ale jak už jsem řekla, nebylo to tady a měla jsem obchod. Tak třeba se domluvit s ějakým obchodníkem, třeba na ně se vztahují jiné nároky. Nebo měnit po částech, ne najednou. Heršoft, to jsou mi ale věci...

hodnocení

1x

V každé prodejně se často pídí po drobných. V Jednotě je shánějí neustále a v městě v Penny jsou tím doslova proslaveni - už několikrát mi pokladní vydrancovala peněženku a co bylo navíc, dala papírové.

Takže nabídnout v prodejnách. Bude to zřejmě po menších částkách, třeba 2 - 3 stovky, takže to bude déle trvat. Ale nakonec se jich jistě zbavíte.

Mám zkušenost opačnou. Brzy ráno, hned po otevření, jsem v Tabáku žádala 5 poštovních známek. Moc jsem je potřebovala a nikde jinde ještě nebylo otevřeno. Nastal problém: měla jsem jen dvoutisícovku. Trafikant prý na vrácení má, ale samý kov, ještě ten den netržil, tak nemá větší peníze. Známky byly tehdy za padesátku a zbývajících 1.950 Kč mi vysázel v mincích. Myslela jsem si, že mi to utrhne kapsu. Ale rozkutálely se taky. Jaga.

wozimba*
hodnocení

0x

V bance by neměl být problém ;)

Akorát si za to vezme poplatek.

doplněno 17.01.14 19:55:

Do 100 kusů zdarma.

hodnocení

0x

A proč by nevyměnili. Jděte do banky. To mi je zase otázka. Nevím jak je to tady, ale já jsem dříve a jinde dostávala specielní papírové obaly, na kterých bylo vyznačeno o jaké kovové peníze jde. Vážili to. Ale tohle nebylo tady a bylo to už dost dávno. Ale v bance Vám určitě řeknou své podmínky. Určitě to tam nebudete moci vysypat do šuplíku, aby to tam přepočítávali. Systém budou zcela jistě mít. Asi to zváží.

kami95
hodnocení

0x

Vymění, jen do určitého počtu kusů..

Rozdělit si kovové po 100 ks (v bance bez poplatku) a obcházet místní banky stále dokola dokud nebude vyměněno.

wozimba*

Ano, takhle jsem to myslel, stačí navštívit různé banky a po částech směnit.

hahanaj*
hodnocení

0x

Já s tím chodím do obchodů a rádi mi to vymění za velké peníze - jsou rádi za drobné.

hodnocení

0x

Nejdřív zkontrolujte ty 50, zda tam není nějaká vzácnější. Běžné ročníky jsou : 1993 a 2008-2013 za ostatní byste mohl dostat i několikanásobek.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. V těch padesátkách se nějaké moc ceněné mince nenachází. Je am mezi nimi pár ročníků, co vyšly jen v tzv. ročníkových sadách. Ale, když se z tý sady ta mince, a mohou to být i 1,2,5.10.20, koruny vydloubne tak je z ní skoro běžná mince v nominální hodnotě. Ale, pamatuju i aukci, na které se tři chlapi pobili o padesátky ze sad v řadě a vybičovali to na 120 Kč za kus. Taky jsem měl ruku nahoře. Jen chvíli.

Jinak, dnes mají pokladní v bankách počítací třídičky na mince. Jsou jednoduché nastavitelné po jednotlivých velikostech, ale taky jsem viděl kombajn do kterého se nasypalo třeba 3-5 kilo směsky mincí a ty se spočítaly a roztřídily do samostatných misek. Jinak na mince v přiměřeným množství mám u nás malý koloniál a tam si tím rádi zaplní přihrádky v kasách.

Jak ráno vstanu,nevím? Máme schůzku numismatiků. Mincím zdar.

hodnocení

0x
Peníze z maturitního plesu, nám měnila známá na poště, ale taky to nešlo všechno na jednou, bylo to asi deset tisíc kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]