Nejste přihlášen/a.
V poslední době jsem vícekrát (i zde na poradně) zaznamenal tvar "manželovo rodiče"nebo "manželovo maminka". Nejde mi o to, že manželova maminka je tchyně, ale proč manželovo a ne manželova? Je to nějaké krajové nářečí nebo momentální móda? Překlep to nebude, Bývá to i vícekrát v jednom textu.
Byl bych rád, kdyby se vyjádřili ti, co to používají nebo se s tím setkávají naživo v hovoru.
Viz např. poradte.cz/...
poradte.cz/...
13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
humbucker*
0x
Ahoj. Jó, lidé v různých oblastech republiky mluví různě divně a určitě si myslí, že je to tak správně. Jen my seveřené na Liberecku máme nejkrásnější a nejnormálnější češtinu. Když má někdo rád matku své ženy, tak ji nazývá panímáma. Taky jsem slyšel od jakési náplavy termín : švigrfotr. to jako má být tchán.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]