Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ložnice po Němcích - dát či prodat?

Od: alusska* odpovědí: 27 změna:

Milí rádcové, manželovo maminka mě poprosila, zda bych jí pomohla s prodejem - darováním ložnice.

Je to nábytek ze 40-tých let, prý to zůstalo v bytě po odsunutých Němcích. Ložnice - tj. postel, masicvní skříň, noční stolky - je z masivního hladkého leštěného materiálu. Nábytek je velmi těžký.

Manželovo mamince je líto nábytek jen tak rozbít a vyhodit a tak se ptám:

1. Je šance najít nějakého kupce (třeba jak bývají v novinách v inzerátech k vidění nabídky k odprodeji starého nábytku)

2. Nebo to prostě nabídnout na internetu za odvoz

děkuji za případné odpovědi a zkušenosti. Alusska

doplněno 09.11.13 15:15:

Zde jsou fotky - je to focené narychlo - neupravené ..

Ložnice po Němcích - dát či prodat?
Ložnice po Němcích - dát či prodat? #2

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

08.11.13 19:16
hodnocení

2x

Vrátit!

hodnocení

2x

Náš děda se účastnil odsunu Němců a zatím co všichni rabovali tak děda si odnesl malý před domem vyhozený obrázek cca 25x30 cm, dnes nám za něj nabízí 350.000 Kč, takže bych nechal ohodnotit.

hodnocení

0x

Fotečka by nebyla? Bez ní těžko radit.

alusska*
hodnocení

Tu budu mít až příští čtvrtek ... tak do té doby asi nemá cenu toto řešit. Vložím to a uvidí se :)

hodnocení

0x

Občas nahlížím na stránky bazos a bazar. Zájemců o starý nábytek je tam stále mnoho. Až budete mít fotky, pošlete na pár adres a uvidíte, jestli třeba dobře neprodáte.

hodnocení

0x

Aukro-tam určitě dobře prodáte.

buss
hodnocení

0x

Já bych se neptal, nafotil a nabídl na bazarech. Nebo třeba filmařům, či kdo se zabývá prodejem starého nábytku..

hodnocení

0x

pokud dáte cenu na rozumné nízké úrovni nebo za odvoz na jekémkoli z inzetních serverů, myslím, že se zájemce najde rychle.

sanyo*
hodnocení

0x

Nábytek není zajíc, proto bych si prodej připravil, hezky nafotil a pravděpodobně bych jej nabídl na všem známém internetovém obchodu Aukro. Hlavně si dejte pozor na různé špekulanty a podvodníky, kterými se to dnes všude jen hemží, a možná se najdou i tady. Proto si nepouštějte do baráku kde koho, v té internetové prodeji máte výhodu v tom, že vaši adresu zjistí jen výherce zboží a nikdo jiný. Neznámým lidem bych svou adresu tu ani tamtu - nedával, víte jako to dneska chodí, nacpou se do baráku a zůstájí oči pro pláč. Pokud prodáte nábytek na Aukru, již předem víte podle jeho hodnocení, s kým máte tu čest, ale nechci nějak ovliv|ňovat vaše myšlenky, proto již končím ...

hodnocení

0x

Chce to fotku... sám po starém kvalitním už déle koukám protože ta kvalita... to už dnes nenajdete...

alusska*
hodnocení

Přidala jsem k otázce fotky ...

alusska*
hodnocení

Rádcové - děkuji všem za postřehy. Přidám fotky - zkusím to dříve než ve čtvrtek.

culdabulda1*
hodnocení

0x

Pro "alusska"

- v žádném případě nevyhazovat -! - sama bych měla zájem, kdybych nebydlela v paneláku, kam by se mi to nevešlo. Jsou to hezké kousky - zkuste to na Aukro - jak zde téměř všichni radí. Mohla byste za to dostat i dobré peníze - pokud nespěcháte, můžete si vybírat. Marcela.

hodnocení

0x

Já se obávám, že to neprodáte tak snadno. Je to sice kvalitní dřevo, ale barevně upravované. Říkalo se tomu fládrování. Zbytečně masívní. Mladí si tohle nekoupí a staří mají svoje vybavení bytů. *plac* Možná, že kdybyste našla dílnu, kde takový nábytek vykupují a zpracovávají tak, že použijí na výrobu něčeho, co se tváří jako historický nábytek, tak snad ano. Ale ani do bazaru vám to nevezmou. Je to asi škoda, ale vybavení bytů a chat je už někde úplně jinde.

Souhlasím s "babičkou."*palec*A nezlobte se,není to ani pěkné:(

alusska*
hodnocení

Děkuji za názory. Vůbec se nezlobím. Ani mě se to zrovna dvakrát nelíbí. Byla jsem požádána o pomoc a jen se snažím se zorientovat co by se s tím dalo dělat ..

jen upřesním - to kvalitní dřevo je úplně obyčejný čtrnácti karátový smrk.

naoko
hodnocení

0x

Podle mě je tohle v dnešní době neprodejné. Není to starožitnost. Jestli to nabídnete od 1,-kč, myslím, že budete rádi pokud někdo přihodí a odveze si to. Nespíš jako skříně někam do dílny a posteleme zatopí.

Už to "nábytek po Němcích" je hrozné, to tedy do inzerátu nepište.

alusska*
hodnocení

To s těma Němcena jsem napsala jen kvůli upřesnění situace zde na "poradně" :). Cizím bych to neříkala ani náhodou :).

pt®

Někdo ty staré věci umí zrenovovat a používá je. Koukněte. mimibazar.cz/...

alusska*
hodnocení

Koukla jsem na ty stránky a byla jsem překvapená, jak krásně vypadá nábytek, který byl na vyhození. Kdo umí ten umí.

alusska*
hodnocení

Suma sumárum jsme se s mamkou dohodla, že nábytek dáme za odvoz. Asi ani není šance na nějaký ten symbolický prodej.

Mám zkušenost jenom s vystavováním na aukru.

Prosím, mohli byste mi poradit servery, kde bych to mohla zdarma vystavit?

děkuji. Alusska :)

Kdyby to přece jen nikdo nekoupil tak: vsezaodvoz.cz/... nebo třeba nevyhazujto.cz/...

alusska*
hodnocení

Děkuji. Tyto adresy si uložím :).

lidus*
hodnocení

0x

Za odvoz?, neblázněte a prodávejte. Na chalupě objíždí vesnici několikrát do roka nějaký chlapík (nebožtík děda, říkal ten hodný pán z muzea) koupí kde co, platí velmi slušnou cenu.

doplněno 19.11.13 19:05:

Máte vnitřní poštu.

alusska*
hodnocení

Liduško a kde toho chlapíka vezmu?! :)

hodnocení

0x

Odvoz zdarma - dobře radí pepr. A pak ještě bych nezavrhovala Bazos.cz, poměrně často se tam objevují žádosti o starý nábytek zdarma, za odvoz. Po malé chvilce hledání:

nabytek.bazos.cz/...

Samozřejmě záleží na místě, nikdo nepojede pro skříň přes půl republiky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]