Nejste přihlášen/a.
Milí rádcové, manželovo maminka mě poprosila, zda bych jí pomohla s prodejem - darováním ložnice.
Je to nábytek ze 40-tých let, prý to zůstalo v bytě po odsunutých Němcích. Ložnice - tj. postel, masicvní skříň, noční stolky - je z masivního hladkého leštěného materiálu. Nábytek je velmi těžký.
Manželovo mamince je líto nábytek jen tak rozbít a vyhodit a tak se ptám:
1. Je šance najít nějakého kupce (třeba jak bývají v novinách v inzerátech k vidění nabídky k odprodeji starého nábytku)
2. Nebo to prostě nabídnout na internetu za odvoz
děkuji za případné odpovědi a zkušenosti. Alusska
doplněno 09.11.13 15:15:Zde jsou fotky - je to focené narychlo - neupravené ..
Nábytek není zajíc, proto bych si prodej připravil, hezky nafotil a pravděpodobně bych jej nabídl na všem známém internetovém obchodu Aukro. Hlavně si dejte pozor na různé špekulanty a podvodníky, kterými se to dnes všude jen hemží, a možná se najdou i tady. Proto si nepouštějte do baráku kde koho, v té internetové prodeji máte výhodu v tom, že vaši adresu zjistí jen výherce zboží a nikdo jiný. Neznámým lidem bych svou adresu tu ani tamtu - nedával, víte jako to dneska chodí, nacpou se do baráku a zůstájí oči pro pláč. Pokud prodáte nábytek na Aukru, již předem víte podle jeho hodnocení, s kým máte tu čest, ale nechci nějak ovliv|ňovat vaše myšlenky, proto již končím ...
Pro "alusska"
- v žádném případě nevyhazovat -! - sama bych měla zájem, kdybych nebydlela v paneláku, kam by se mi to nevešlo. Jsou to hezké kousky - zkuste to na Aukro - jak zde téměř všichni radí. Mohla byste za to dostat i dobré peníze - pokud nespěcháte, můžete si vybírat. Marcela.
Já se obávám, že to neprodáte tak snadno. Je to sice kvalitní dřevo, ale barevně upravované. Říkalo se tomu fládrování. Zbytečně masívní. Mladí si tohle nekoupí a staří mají svoje vybavení bytů. Možná, že kdybyste našla dílnu, kde takový nábytek vykupují a zpracovávají tak, že použijí na výrobu něčeho, co se tváří jako historický nábytek, tak snad ano. Ale ani do bazaru vám to nevezmou. Je to asi škoda, ale vybavení bytů a chat je už někde úplně jinde.
Podle mě je tohle v dnešní době neprodejné. Není to starožitnost. Jestli to nabídnete od 1,-kč, myslím, že budete rádi pokud někdo přihodí a odveze si to. Nespíš jako skříně někam do dílny a posteleme zatopí.
Už to "nábytek po Němcích" je hrozné, to tedy do inzerátu nepište.
To s těma Němcena jsem napsala jen kvůli upřesnění situace zde na "poradně" . Cizím bych to neříkala ani náhodou
.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.