Nejste přihlášen/a.
Chtěl jsem se zeptat, je mi 25 let a chtěl bych se konečně se osamostatnit protože by mě to stejně neminulo dřív nebo později, jde o to že si s rodiči lezu ale už nesnesitelně na nervy, hádame se prostě je to z obou stran nemáme klid, já nemám soukromí, rodiče mě pořád sledujou skym si tu volám co tu dělám nemám šanci si sem nikoho tahat a tak. Rodičum je taky už přez 54 let a prostě potřebujou klid tak jako já. Příjdu prostě z práce a nemám klid soukromí nic, a potom jsem akorát čim dál víc naštvanej že si odnich neůžu ani chvíli odpočinout, věčně hádky a prostě toje pořád dokola a já si říkám že todle dál už nejde že musim pryč. Hlavně nemám klid soukromí nic, nemůžu si pořádně odpočinou a tak příjdu z práce a ten klid ani soukromí nemám prostě, nemůžu si sem ani nikoho z přátel do pokoje vzít prostě oničem toje. Jako dlouho jsem to házel za hlavu ale teď jsem si uvědomil že ty hádky ten neklid čim dál víc sílí a je to čim dál horší a prostě čim dal víc si říkám že je už opravdu ale vhodná doba jít odtud pryč navíc na vesnici kde není prostě nic a je tu uplně mrtvo všichni se tu odtud odstěhovali dávno pryč z mích vrstevníku.
Pracuju v zahraničí takže plat mám kolem 35K takže o peníze jako ani nejde, navíc já ty nabídky bytu nemůžu odmítat protože dnes je taková doba že bytu je málo hlavně pronajmu chci si to na začátek skusit jelikož jsem sám nikdy nebydlel takže na začátek ten pronájem a pak časem si koupim vlastní byt ale já byty nemůžu odmítat a odkladat to, na byt kterej ted mám domluvenej a zítra mám jít na prohlídku naněj jsem čekal pomalu 4 měsíce než se něco uvolnilo a pěknej byt všechno ale já si to nemůžu dovolit něco odkladat a odmítat protože na Ašsku je to velkej problém něco k sehnaní a když se objevila nabídka okamžitě jsem tam volal a jsem první zájemce ale prostě bylo to o štěstí jinak jsem na byt dlouho čekal a ted když koukám na nabídky žádný byty k pronajmu všechno je zabraný a ono se třeba nai po roce nemusí nic uvolnit protože si ty byty lidi dnes drží, Takže se chci zeptat jestli nemám váhat a jít prostě dotoho protože ty hádky to soukromí prostě nemám a ten klid a fakt se to stupnujou ty hadky a už to začína být dost nesnesitelný a nemůžu si tu dělat co chci, brát si sem kamarády na návštěvu vůbec. Děkuju za odpovědi. Nechci totiž být mamánek do konce života to fakt ne. Chci si do bytu vzít časem i nějakou holku a vim že budu mít víc otevřených možností ale potřebuju se pohnout dál.
Doplnim ještě krátkou otázku, ale prostě rodiče chodí pomalu skoro pořád bez nálady z práce otravený maj deprese a prostě dost částo výkyvy nálad a pak si to léčí namě a nebo tu špatnou náladu převezmou i namě a mám potom i deprese i já a uzkosti dost.
@ddavid19994 - rodiče chodí pomalu skoro pořád bez nálady z práce otravený maj deprese a prostě dost částo výkyvy nálad
Zcela upřímně - já mít doma dávno dospělé dítě, které je neustále "dobře naložené", taky se domů radostně nepohrnu. Když se potřebujete "pohnout dál", tak proč se neseberete a neodstěhujete někam, kde není "uplně mrtvo"?
Zdravím. Zdá se, že jste "takový nerozhodný", ale přitom vaše názory jsou správné. Cítíte to správně. Jste dospělý, dovedete si sehnat práci, dovedete se sám uživit, je na čase "vyletět z rodného hnízda". A s tím nápadem, nejdříve si zkusit bydlet v podnájmu a teprve pak koupit byt, s tím souhlasím. Až budete sám, teprve zjistíte, co vám v bydlení vyhovuje a co ne. Podnájem se dá rychle změnit, prodeje a nákupy bytů jsou složitější. Tak ať se vám dobře daří. Ida
Kup byt. Proč placením nájmu splácet hypotéku někomu jinému? Splácej svoji hypotéku. Svůj byt můžeš později vždycky prodat nebo někomu pronajímat, pokud se budeš chtít přestěhovat jinam.
Davide, zkuste si po sobě přečíst znovu pár vašich ufňukaných článků, obyčejně ani neobsahují dotaz. Po přečtení se i vám musí zvednout žaludek. Kdo by chtěl takového kamaráda, o slečně ani nemluvím . Co se u vás změnilo od roku 2017 s prvním románem zde uveřejněným? NIC. Najděte si konečně odborníka přes hlavu, nic ve zlém, sám to nezvládnete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.