Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtěl bych se zeptat nebo spíš bych se chtěl s něčím svěřit, možná někde jinde je to samí ale k věci, prostě poslední dobou se na západě všechno zhoršilo, člověk co žije celej život v nějakym městě najednou tak nějak šlo do kopru nebo jak to jinak napsat. Práce se tu špatně hledá a většinou se do žádný fabriky skoro ani nedostanete protože už prostě je taková doba že vám řeknou máme příjmací řízení 20týho například a přitom jsou to i ty nejhorší fabriky kde jsou katastrofální peníze a do těchto fabrik jste se dříve dostali kdykoliv ty dveře tam byly vždycky otevřený ale dnes se nedostanete prostě už nikam tam.
Plno našich fabrik cizincu a prostě pomalu žádný češi na západě ve fabrikách dělal jsem v různých fabrikách a 90% tvořily prostě cizinci, Madaři Ukrajinci RUmunu a Bulhaři ale češi žádný nejhorší je to že dneska rači místo vás vemou cizince protože je to proně vyhodnější levná pracovní síla ale už se to nikdo nestará o to že tu jsou pořád lidi který chtěj pracovat co chtěj chodit do práce ale prostě ty fabriky vás odmítnout nechtěj vás prostě a to ani ty nejhorší kam nikdo nechce chodit ale za to tam je cizincu tolik ale čechy nechtěj žádný. Navíc hrozně předražený byty kde za 1 plus 1 zaplatíte 10 000 plus naklady energie klasika a tady ve fabrikách minimálně vydělávate 13 15 000 a to se prostě nedá ani utáhnou a nejhorší je to že je i nedostatek bytu.
Lidi se perou o byty o práci o všechno vlastně, a je to tady vidět jak se západ vylidnuje mladými lidmi jako jsem já, kdy prostě si uvědomili že prostě nemá dál smysl tu být a že prostě že to tady pro život prostě není, ale ani ty vesnice kde vždycky normálně fungoval život všechno je takový vybydlený prázdný mrtvý a nikde žádný lidi už pomalu, všechno tu pomalu obydlujou cizinci všechny český fabriky jsou obsazený cizinci hlavně na západě hlavně Karlovarský kraj toje uplně katastrofální říkám si jsem ještě vůbec v čechách?.
V televizi na internetu všude nám lžou a tvrdí jak se všechno zlepšuje jak se něco zvyšuje ale přitom se zas všechno zdražuje takže žádná změna navíc, doba se změnila už do takových extremu že prostě už se jen tak nedostanete do nějaký fabriky kde jste dřív měli dveře otevřený to samí byty kterých kdysi bylo dost a dneska to píšou všude a já to vidim i na těch realitkách že tam žádný byty nejsou, zrovna ted jsem se o jeden přihlasil kterej se uvolnil po 3 měsících ale stejně myslim pořád na to jestli má dál smysl tu žít protože tady se to už nedá, špatný podmínky pro život i co se týče práce a další věci navíc se tu pořádně člověk nemůže nanic kouknout a všechno pomalu zkrachovalo různý ty bary a takový kam mohli mladý lidi chodit tak to všechno zavřeli, a pomalu jen větnamci a dřív to byla větší pohoda všude ale ted je to děs běs. Takže jsem skončil v německu ale to se nedá nic dělat v německu se vždycky chytnu a chytl s práci ale tady v Aši v Chebu katastrofa lidi katastrofa ty peníze ty pracovní tvrdý podmínky atd hnus.
No a když jsem se ptal pražáku nebo ty co vůbec nebydlí v tomto kraji tak mi říkaj píšou že tam to není o moc lepší no vás názor má smysl dal tu žít? tady už nic není západ se pomalu vybydluje a je to pořád čim dál prazdější bez života i obce vesnice vše mrtvý a bez života. Pomatuju si na konci 90 let to byla doba kdy se lidi ještě stěhovali na vesnice i do těch západních měst ale příjde mi že dnes se spíš každej stěhuje odtud pryč, tady už ani pomalu žádný mladý lidi nejsou jen starý a všichni nějak zmizeli. Když chodim ven tak pomalu nevídám nikde už nikoho jako dřív. Je to smutný bohužel.
Doplnim ještě otázku, ale i ty pracáky plný a končí tam i lidi do kterých bych to nikdy neřekl že by někdy na nějakym pracáku skončily O_o
A co si zvýšit vzdělání, aby jste nemusel dřít za 15 tisíc, to vás nenapadlo? Mohl by jste si polepšit až na 30 tisíc a žít život jako jiní. Musíte se hnout, pořád si nestěžovat a nesedět na zadku.
Víte co říkají u nás v podniku?Vyžší vzdělání=touha po vyžším platu=nebrat.Každý netouží po tom sedět celý život v kanceláři.Někoho může bavit práce manuální.Co se týká dotazu tak nejde jen o to dávat cizincům nízký plat.Jde o to že cizinec sedící na ubytovně nekřičí že chce odpoledne do školky pro dítě,neřeší to že mu někdo nařídí každý den 6 hodin přesčas.Nemluvě o svátcích,vánocích,firemních benefitech,pracovních pomůckách atd.
Tady u nás jsou také podniky jenž křičí že nemohou sehnat lidi ačkoliv nabízejí 30 000Kč čistého.Scénář je vždy stejný.1)Je mu sděleno že tento plat je za 8 hodin denně ovšem momentálně přijímají pouze na 6 a na to se tento výměr nevztahuje.2)V podniku jste pouze tři měsíce a pak sbohem.3)Dle personálního..."Máme nakázáno nikoho nebrat.Musíme lidem místo natolik znechutit aby odmítli.Máme totiž smlouvu s agenturou". 4)Máme plno ale zkuste to přes agenturu.(ta však platí 70Kč/hod.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.