Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chtěl bych se naučit německy

Od: ddavid19994* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, chtěl jsem poprosit, chtěl bych se naučit německy, koupil jsem si učebnici němčiny je dobrá, ale potřeboval bych přímo otázky na pohovor co mám říkat já a na jaké otázky bych se měl připravit. Základy umim, potřeboval bych se připravit na pohovor, až půjdu na agenturu tak na jaké otázky bych se měl připravit a na co se 100% ptají, a jak bych já se měl prostě připravit.

Chtěl bych si to napsat v pogramu Microsoft Office Word 2003, a pak si to vytisknout na papíry, a založit si to, a z toho se učit. Děkuji vám strašně moc všem :). No a když tak jak se efektivně učit slovíčka, tak abych si to zapamatoval, stačí z knížky se učit?.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pripravit myslis ve smyslu pripravy nemeckych odpovedi na nemecky polozene otazky s tim, ze jim bude jasne, ze prilis nemecky nemluvis a toto si se pouze z pile naucil nebo ve smyslu pripravy, aby si prokazal, ze umis mluvit nemecky?

Priprav se na neco ve stylu Bitte schildern Sie uns Ihren beruflichen Werdegang.

danka86*
hodnocení

2x

To není vůbec jisté, na co se tě budou u pohovoru na 100% ptát.

Já jsem se třeba na pohovoru nejdříve představila, řekla jsem, co jsem vystudovala a kde jsem pracovala a pak se mě ptali, jak dlouho se učím němčinu, jestli jsem byla v nějaké německy mluvící zemi, co jsem dělala o víkendu, kam plánuji jet na dovolenou a co říkám na současné počasí ;)

Na takové věci se nedá připravit. Klidně se můžou zeptat na oblíbené jídlo nebo na domácího mazlíčka. Důležité je rozumět otázkám a umět reagovat.

Nějaké psaní otázek na papír a učení se odpovědí nazpaměť je úplně zbytečné.

figurek*
hodnocení

2x

chce to hlavně vydržet, neházet flintu do žita a nečučet do papíru.

1/ Neučte se čtením a psaním, ale opakováním. Choďte po ulici se slovníkem v kapse a poslouchejte lidi. Jak uslyšíte nějakou větu, hned si ji sám pro sebe zkuste zkuste říct německy. Poznáte kolik slov vám chybí.

2/ nalaďte si nějakou německou stanici a chytejte slova. Ze začátku pochytíte sem tam něco, za pár týdnů pochytíte i celé věty a za pár měsíců zjistíte, že rozumíte o čem se mluví. Pak budete na dobré cestě skutečně umět německy.

iz*
hodnocení

0x

Učit se slovíčka jenom z učebnice není příliš efektivní.

Lepší je si rovnou každé slovíčko vyskloňovat nebo vyčasovat (v jednotném i množném čísle) a hned je několikrát použít v různých tvarech v několika jednoduchých větách.

Umět německy (a kteroukoliv jinou řeč) znamená umět ji používat, dorozumět se. Kromě výše zmíněného časování a skloňování je potřeba znát slovosledy, slovesné pádové předložkové i bezpředložkové vyzby a mnoho dalšího.

Naučíte-li se nějaké "typické"otázky a odpovědi, nejspíše u pohovoru neuspějete. Je potřeba reagovat pohotově na to, co po Vás budou chtít a počítejte s tím, že budete muset převážně mluvit sám.

Vorstellungsgespr/... (Ale zdaleka to nejsou všechny otázky nebo požadavky, s nimiž se můžete při pohovoru setkat.

doplněno 20.03.18 16:01:

Ještě pár odkazů (všechny vedou na německy psané weby).

Den eigenen Leben/... (s videem, Focus. de);

Selbstpräsentatio/... (Monster.de);

Schildern Sie Ihr/... (Talendo.ch)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]