Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl jsem poprosit, chtěl bych se naučit německy, koupil jsem si učebnici němčiny je dobrá, ale potřeboval bych přímo otázky na pohovor co mám říkat já a na jaké otázky bych se měl připravit. Základy umim, potřeboval bych se připravit na pohovor, až půjdu na agenturu tak na jaké otázky bych se měl připravit a na co se 100% ptají, a jak bych já se měl prostě připravit.
Chtěl bych si to napsat v pogramu Microsoft Office Word 2003, a pak si to vytisknout na papíry, a založit si to, a z toho se učit. Děkuji vám strašně moc všem . No a když tak jak se efektivně učit slovíčka, tak abych si to zapamatoval, stačí z knížky se učit?.
Pripravit myslis ve smyslu pripravy nemeckych odpovedi na nemecky polozene otazky s tim, ze jim bude jasne, ze prilis nemecky nemluvis a toto si se pouze z pile naucil nebo ve smyslu pripravy, aby si prokazal, ze umis mluvit nemecky?
Priprav se na neco ve stylu Bitte schildern Sie uns Ihren beruflichen Werdegang.
To není vůbec jisté, na co se tě budou u pohovoru na 100% ptát.
Já jsem se třeba na pohovoru nejdříve představila, řekla jsem, co jsem vystudovala a kde jsem pracovala a pak se mě ptali, jak dlouho se učím němčinu, jestli jsem byla v nějaké německy mluvící zemi, co jsem dělala o víkendu, kam plánuji jet na dovolenou a co říkám na současné počasí
Na takové věci se nedá připravit. Klidně se můžou zeptat na oblíbené jídlo nebo na domácího mazlíčka. Důležité je rozumět otázkám a umět reagovat.
Nějaké psaní otázek na papír a učení se odpovědí nazpaměť je úplně zbytečné.
chce to hlavně vydržet, neházet flintu do žita a nečučet do papíru.
1/ Neučte se čtením a psaním, ale opakováním. Choďte po ulici se slovníkem v kapse a poslouchejte lidi. Jak uslyšíte nějakou větu, hned si ji sám pro sebe zkuste zkuste říct německy. Poznáte kolik slov vám chybí.
2/ nalaďte si nějakou německou stanici a chytejte slova. Ze začátku pochytíte sem tam něco, za pár týdnů pochytíte i celé věty a za pár měsíců zjistíte, že rozumíte o čem se mluví. Pak budete na dobré cestě skutečně umět německy.
Učit se slovíčka jenom z učebnice není příliš efektivní.
Lepší je si rovnou každé slovíčko vyskloňovat nebo vyčasovat (v jednotném i množném čísle) a hned je několikrát použít v různých tvarech v několika jednoduchých větách.
Umět německy (a kteroukoliv jinou řeč) znamená umět ji používat, dorozumět se. Kromě výše zmíněného časování a skloňování je potřeba znát slovosledy, slovesné pádové předložkové i bezpředložkové vyzby a mnoho dalšího.
Naučíte-li se nějaké "typické"otázky a odpovědi, nejspíše u pohovoru neuspějete. Je potřeba reagovat pohotově na to, co po Vás budou chtít a počítejte s tím, že budete muset převážně mluvit sám.
Vorstellungsgespr/... (Ale zdaleka to nejsou všechny otázky nebo požadavky, s nimiž se můžete při pohovoru setkat.
Ještě pár odkazů (všechny vedou na německy psané weby).
Den eigenen Leben/... (s videem, Focus. de);
Selbstpräsentatio/... (Monster.de);
Schildern Sie Ihr/... (Talendo.ch)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.