Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Já se Vaší rodině nedivím. Z Vašich založených vláken zde mám pocit, že sama dost dobře nevíte, co chcete. A k tomu nějaké ty zdravotní problémy..Váš trenér Vám říká, že spolu můžete dokázat velké věci? Hmm, asi tomu chcete věřit. Ale Vaše rodina to s Vámi myslí dobře, takže pokud máte svoji hlavu, smiřte se s tím, že prostě v tomto Vás podporovat nikdy nebudou. Na mne to působí dojmem, že se Vám líbí spíše pan trenér a chcete být zajímavá právě pro něho. Takže možná, že i žárlivost partnera není bezdůvodná. Neberte to, prosím, ve zlém, jen se nad tím ještě jednou zamyslete. Názory na toto mohou být skutečně rúzné.
Vezmeme to od začátku - přítel, který nerespektuje tvůj koníček, nebude v budoucnu respektovat další věci, které tě třeba budou těšit. Takže problém "přítel" bych vyřešil jeho výměnou. Babička a děda - no tam to bude složitější, jsou patrně "ze staré školy" a tyhle věci jim přijdou divné. Zkus je vzít na nějaký zápas, kde budeš mít jistotu, že vyhraješ, ať vidí na vlastní oči tvou radost z výhry a štěstí.
A všem jasně vysvětli, že někdo holt sbírá obaly od cigaret, někdo leze po skalách a někdo se věnuje boxu, není na tom nic špatnýho. Varovná kontrolka mi bliká jen u trenérova tvrzení, že "spolu dokážete velké věci". Mám obavu, aby těmi "velkými věcmi" nemyslel to, že on prozměnu skolí tebe, ale nikoliv úderem pěstí, jestli mi rozumíš...
Tak upřimně řečeno. taky bych nepodporoval dceru ve sportu, kde jde o to, kdo komu rozbije dřív hubu a čím víc tím líp. Občas vyražený zub (y), přeražená čelist, nos ... Myslím si, že pro holku jsou přece jen jiné sporty vhodnější. Taky bych to nepodporoval. Už jen z těchto důvodů. Proč jsem napsal.
no nevím no. Asi bych taky řekl že box není nic pro holky. Ale vezměme věc technicky. Mrknul jsem se do mojí úrazové pojistky. Na poslední straně přílohy je seznam sportů, které jsou rozdělené do skupin podle rizikovosti. V první skupině nebezpečnosti je pochopitelně paragliding, parašutismus, motorismus a podobně. Zajímavé je, že v téhle nejnebezpečnější skupině je i cyklistika. Ve druhé skupině vidím fotbal, hokej, ragby, lyžování a podobné sporty a box je až ve třetí skupině.
Takže box asi nebude taková hrůza, když ho pojišťováci považují za bezpečný sport. Jenže vysvětlujte to rodičům a dědečkovi a babičce. Jasná věc, čeká vás tvrdý psychologický boj, skoro jako před nástupem do ringu. No a jestli vám to pomůže, připíšu něco právě z fotbalu. Možná si dovedete představit jaké to je, když vás někdo zfauluje na škvárovém hřišti. V tu chvíli jste blízko knokautu. Stejně tak, když odhlavičkujete pořádně nakopnutý balon. Taky máte dost. Před očima se vám rozsvítí a zatmí a máte co dělat, abyste nešla k zemi. Pravidelně jsem se vracel domů podřený a dobitý a od rodičů jsem věčně poslouchal řeči ve stylu : Ježišmarjá, my se o tebe třeseme hrůzou a podobě. Zkoušeli na mě docela normální manipulaci.
Proto se mi nazdává, že ji zkoušejí i na vás.
Odtud moje rada : Nenechte se sebou manipulovat. Jestli se vám líbí box, boxujte.
Určitě v každém sportu je riziko úrazu, zmrzačení. Ale v boxu je cílem toho druhého fyzicky znemožnit. Poslat ho s bolestí k zemi, zasadit ránu a pokud možno do bezvědomí aby se ze země nezvednul. Opravdu si myslím, že pro holku to není dobré řešení, pokud tedy nechcete poskakovat jen kolem sebe a mávat na soupeře symbolicky boxérkama.
No nevím, je to o ústa, babička má asi pravdu... isport.blesk.cz/... Chtělo by to zkusit třeba šerm, nebo jiný silový sport, když tedy "rvavý". Jak tam vypadají trenéři ?
Silové sporty
Tuto kategorii zastupují sporty jako vzpírání, silový trojboj, kulturistika, vrh koulí, hod kladivem, hod diskem, sprint, plavání na krátké vzdálenosti...
Ale jinak tedy pořádné chránění, např.: google.com/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.