Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rodina me nepodporuje v tom co miluju

Od: viki* odpovědí: 11 změna:
Ahoj vsem,trápí me jistá vec. Je mi 18let,aktivne ziju sportem,výkonnostně delam jiz par let behy do vrchu,mam za sebou nejake drobnejsi uspechy,ale i neúspěchy(vliv zraneni,...o tom treba jindy). Ted sem v obdobi,kdy se mi daří mene(jsem po operaci),vratila sem se se slusnymi vykony,ale na nejake extra umístění to neni(cca 10 v republice). Snazila sem se z toho dostat,psychologove,joga,srovnání myslenek atd... do toho na me začala kašlat trenerka(jak to tak byva,kdyz se dari,muze se roztrhat,v horších casech mi da kosem). Proto sem našla jinou zábavu a tou je box. Nahodne sem se seznámila s trenerem,dali sme si kontakt a uz to bylo. Chodim s ním trénovat,miluju to,nikdy sem nebyla nejaka holčička a tohle je to co sem vzdy chtela-pot krev a slzy. Ale...Rodina me nepodporuje,zakazují mi to,tvrdi,ze tento sport není pro holky.. mamka jakz takž to bere,ale babicka s dedou,pritel...ty se můžou zbláznit,prijde mi,ze me přestávají mit radi...ale proc?proc me nemůžou podpořit v tom co chci,ja prece nebudu delat co me nenaplnuje jen proto ze se to slučuje se životem divky...copak me nemůžou mit rádi takovou jaka sem? Mam dobré znamky ve skole,sem přátelská,co jim vadi? Babicka tvrdi ze si dobrovolně necham rozbit svuj hezky oblicej a ze budu hloupá(ze prý co by za to některé daly). Mam v boxu obrovské moznosti,trener tvrdi ze sem talent a ze spolu muzeme dokazat velke veci,ja o tom snim ale cozpak můžu byt nejlepší bez podpory nejbližších? Rodine to nejde vysvetlit,nesouhlasi s tim,nevi co delat..a pritel?ten zarli na trenera a nemůže se srovnat ze ma nyni boxerku a ne bezkyni. Achjo,zivot neni fér

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zdravím. Já se Vaší rodině nedivím. Z Vašich založených vláken zde mám pocit, že sama dost dobře nevíte, co chcete. A k tomu nějaké ty zdravotní problémy..Váš trenér Vám říká, že spolu můžete dokázat velké věci? Hmm, asi tomu chcete věřit. Ale Vaše rodina to s Vámi myslí dobře, takže pokud máte svoji hlavu, smiřte se s tím, že prostě v tomto Vás podporovat nikdy nebudou. Na mne to působí dojmem, že se Vám líbí spíše pan trenér a chcete být zajímavá právě pro něho. Takže možná, že i žárlivost partnera není bezdůvodná. Neberte to, prosím, ve zlém, jen se nad tím ještě jednou zamyslete. Názory na toto mohou být skutečně rúzné.

poradte.cz/...

poradte.cz/...

poradte.cz/...

jezevec*
hodnocení

0x

Vezmeme to od začátku - přítel, který nerespektuje tvůj koníček, nebude v budoucnu respektovat další věci, které tě třeba budou těšit. Takže problém "přítel" bych vyřešil jeho výměnou. Babička a děda - no tam to bude složitější, jsou patrně "ze staré školy" a tyhle věci jim přijdou divné. Zkus je vzít na nějaký zápas, kde budeš mít jistotu, že vyhraješ, ať vidí na vlastní oči tvou radost z výhry a štěstí.
A všem jasně vysvětli, že někdo holt sbírá obaly od cigaret, někdo leze po skalách a někdo se věnuje boxu, není na tom nic špatnýho. Varovná kontrolka mi bliká jen u trenérova tvrzení, že "spolu dokážete velké věci". Mám obavu, aby těmi "velkými věcmi" nemyslel to, že on prozměnu skolí tebe, ale nikoliv úderem pěstí, jestli mi rozumíš... :)

viki*
hodnocení

Dekuju Vam za krasnou odpověď. Vite,s přítelem je to složité,je starší,zkusenejsi,asi to nechci rozebirat,nezlobte se:)
Nikdy by na zadny zapas nesli,deda je na tom hodne spatne,je to pro me psychicky náročné protože sem vždycky vyhravala pro neho(a take druhého dědu,který uz zemrel),mel radost,rozumel tomu,v nem sem měla oporu. Pak ale prisla nemoc a on nevi skoro ani jak se jmenuje,nechci aby se za me stydel,chci aby byl na me pysny,abych mu dělala radost,zkratka chci aby byl na me jako na svou vnučku pysny. Ale to on v boxu nikdy nebude ani kdybych vyhrála OH.
Vite,trenér je mlady,sam byvaly boxer,samozřejmě,sem mlada,se zajmem jako on,mam strach ze neco zkusí,ale sem typ ktery by si to s nim hned vyrikal. Uz na začátku naší spolupráce mi rekl,ze se mu libim,ale ze jde ciste o box,o trenink,abych byla dobra,o nic vic. Takze tuhle stránku veci si moc nepripoustim :)

jofa*
hodnocení

0x

Tak upřimně řečeno. taky bych nepodporoval dceru ve sportu, kde jde o to, kdo komu rozbije dřív hubu a čím víc tím líp. Občas vyražený zub (y), přeražená čelist, nos ... Myslím si, že pro holku jsou přece jen jiné sporty vhodnější. Taky bych to nepodporoval. Už jen z těchto důvodů. Proč jsem napsal.

viki*
hodnocení

Ja Vam na jednu stranu rozumim,ale vemte to z pohledu meho. Nam nejde jen o to abychom toho druhého zabili. Jde také o taktiku,ma to ráz urcite rytirske ctnosti,mlatime do sebe takticky,ne hlava nehlava. Samozřejmě,obe chceme vyhrat,ale nikdy bych do te soupeřky nemlatila tak abych ji zabila. Ja zkusila hodne sportu,ale jak rikam,sem od prirody rvac,cim vic to bolí tim lepe a tohodle bohuzel v jinych nez bojovych sportech nedosahnu(rugby nepocitam,to je kolektivní sport)

figurek*
hodnocení

0x

no nevím no. Asi bych taky řekl že box není nic pro holky. Ale vezměme věc technicky. Mrknul jsem se do mojí úrazové pojistky. Na poslední straně přílohy je seznam sportů, které jsou rozdělené do skupin podle rizikovosti. V první skupině nebezpečnosti je pochopitelně paragliding, parašutismus, motorismus a podobně. Zajímavé je, že v téhle nejnebezpečnější skupině je i cyklistika. Ve druhé skupině vidím fotbal, hokej, ragby, lyžování a podobné sporty a box je až ve třetí skupině.

Takže box asi nebude taková hrůza, když ho pojišťováci považují za bezpečný sport. Jenže vysvětlujte to rodičům a dědečkovi a babičce. Jasná věc, čeká vás tvrdý psychologický boj, skoro jako před nástupem do ringu. No a jestli vám to pomůže, připíšu něco právě z fotbalu. Možná si dovedete představit jaké to je, když vás někdo zfauluje na škvárovém hřišti. V tu chvíli jste blízko knokautu. Stejně tak, když odhlavičkujete pořádně nakopnutý balon. Taky máte dost. Před očima se vám rozsvítí a zatmí a máte co dělat, abyste nešla k zemi. Pravidelně jsem se vracel domů podřený a dobitý a od rodičů jsem věčně poslouchal řeči ve stylu : Ježišmarjá, my se o tebe třeseme hrůzou a podobě. Zkoušeli na mě docela normální manipulaci.

Proto se mi nazdává, že ji zkoušejí i na vás.

Odtud moje rada : Nenechte se sebou manipulovat. Jestli se vám líbí box, boxujte.

viki*
hodnocení

Nasmala sem se,dekuji:)
Ja myslim,ze v každém sportu je riziko,jak Vy pisete,ve fotbale,v hokeji,ale treba i v gymnastice(coz si myslím ze je snad nejvice holcici sport).
Nenecham se zmanipulovat,dekuji a krasny den
jofa*

Určitě v každém sportu je riziko úrazu, zmrzačení. Ale v boxu je cílem toho druhého fyzicky znemožnit. Poslat ho s bolestí k zemi, zasadit ránu a pokud možno do bezvědomí aby se ze země nezvednul. Opravdu si myslím, že pro holku to není dobré řešení, pokud tedy nechcete poskakovat jen kolem sebe a mávat na soupeře symbolicky boxérkama.

viki*
hodnocení

Jofa: samozrejme,rozumim Vasemu nazoru,ale pochopte me...vzdycky sem si přála byt úspěšná,udelala bych všechno na svete abych byla nejlepší,ale v běhu mi to asi uz nikdy nevyjde,a ted je ta příležitost,ta sance,nechci ji zase promarnit,ackoli se jedna o tak tvrdy sport
jofa*

A až dostanete soupeře (ku), víte takovou tu na hranici mužského, tak tedy ámen s Vámi. No tož to zkuste, nechat toho můžete vždy.

fram
hodnocení

0x

No nevím, je to o ústa, babička má asi pravdu... isport.blesk.cz/... Chtělo by to zkusit třeba šerm, nebo jiný silový sport, když tedy "rvavý". Jak tam vypadají trenéři ;)?

Silové sporty

Tuto kategorii zastupují sporty jako vzpírání, silový trojboj, kulturistika, vrh koulí, hod kladivem, hod diskem, sprint, plavání na krátké vzdálenosti...

Ale jinak tedy pořádné chránění, např.: google.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]