Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potíže se zdravím a odjezd na dovolenou

Od: jordana odpovědí: 13 změna:

Tento rok jsem skor celý promarodila s přestávkama. Začalo to neléčeným zánětem močáku kde mě z toho začali bolet dost ledviny. K doktorovi jsem šla už když to bbylo hodně rozjeté a tudíž se mi to stále vrací. No pak asi dva měsíce to šlo. Měla jsem se objednat na urologii .Ale objednávací doba je 2-3 měsíce a dříve vás nevezmou. tak jsem si říkala když mi bylo lépe ,že už to potřebovat nebudu. Ale chyba opět jsem lehla a nejdříve močák a za 3 dny hned ledviny se ozvaly. zrovna se mi to stalo ted pěkně blbě před dovolenou. Šla jsem k doktorovi doktorka byla naštvaná že jsem nebyla na urologii to chápu je to moje chyba. V moči se něco málo našlo s velkou nevolí mi napsala ATB. já obvykle v moči nic nemám i když mám zánět .A byla dost naštvaná a hned mě vyhnala z ordinace. A at si jdu na urologii. mám v plánu se tam objedntat po dovolené.J eže já za týden odjíždím na dovolenou a musím být zdráva. Už jsem to posunula o jeden týden ten odjezd. Budu tam muset jít asi znova k doktorce ,ale vůbec se mi tam necche co když mě pošle do háje co budu dělat a v moči nic nebude. poradte prosím co mám dělat jsem zoufalá.děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Vaše problémy se zdravím jsou skutečně dlouhodobé.

V prosinci 2016 to bylo toto vlákno:

poradte.cz/...

V březnu 2017 to bylo toto vákno:

poradte.cz/...

V červnu 2017 toto:

poradte.cz/...

A nyní, v září 2017, jsou to opět stejné potíže, stejný problém.

poradte.cz/...

Už jste zkusila změnit lékaře? Nejde přece o dovolenou, ale o Vaše zdraví. A Vy evidentně zdravotní potíže máte. Nevyléčené, nebo nedoléčené..

hodnocení

1x

Dovolená - ne.

Urolog - okamžitě.

Sama mám problém s ledvinami a k urologovi chodívám. Úplně poprvé před lety jsem byla v noci na pohotovosti a druhý den se zprávou z pohotovosti mě na urologii vyšetřili. Od té doby tam chodím poměrně pravidelně. Na objednání to je vždy do dvou až tří týdnů (týdnů, ne měsíců!), při problému prostě jdu, sednu si ráno v čekárně a čekám. A vždy je tam podobných akutních případů víc a nikdy je lékař nepošle bez vyšetření domů.

Kdyby vás začal bolet zub, kdybyste začala krvácet mimo menstruaci - tak budete také čekat dva měsíce? Nebudete. Jednou jsem takhle na gynekologii předběhla řadu objednaných pacientek. U lékařky jsem špitla, že se na mě děvčata v čekárně asi zlobí. Prý a´t se zlobí. Samy budou moc rády, až je při velkém problému také někdo rychle a bez objednání vyšetří.

Váš přístup k vlastnímu zdraví je nezodpovědný. Předpokládám, že nezapomínáte na vnější vzhled. Namalovat se, učesat, upravit nehty... To jistě ano a hned. A nějaká hloupá ledvina si počká. Zvláštní.

hodnocení

1x

Ve Vaší otázce mě zaujalo pár věcí:

"...objednávací doba je 2-3 měsíce a dříve vás nevezmou... ...mám v plánu se tam objedntat po dovolené". - To máte tak dlouhou dovolenou, že byste se nestačila vrátit? Nebylo by lepší se objednat hned, aby objednací doba běžela už během dovolené?

"...doktorka byla naštvaná že jsem nebyla na urologii... ...byla dost naštvaná a hned mě vyhnala z ordinace." - Ani se jí nedivím. Ona se snaží Vám pomoci a Vy na její pomoc kašlete (zřejmě tedy pomoc nepotřebujete). To by naštvalo každého. Nehledě na to, ža takové vyšetření něco stojí (docela dost) a díky Vašemu přístupu jsou to peníze hozené do kanálu (nechal bych Vás to zbytečné vyšetření zaplatit).

"..co když mě pošle do háje co budu dělat?" - Co byste dělala? Buď vyhledáte jiného doktora a budete bezpodmínečně plnit jeho rady a příkazy, nebo se na to opět vykašlete a nebudete dělat nic, protože Vám zřejmě zas tak moc zle není (kdyby bylo, chovala byste se jinak).

doplněno 13.09.17 09:34:

Tak vzhledem k tomu, že máte stejné potíže už minimálně 3/4 roku a po celou dobu odmítáte plnit rady a doporučení doktorů, už to těch pár dnů dovolené stejně nevytrhne. Klidně odjeďte na dovolenou, doufejte, že se Vám to tam nezhorší, a po návratu se objednejte na urologii. Že to bude za dalších 1/4 roku je celkem jedno, protože Vy tam stejně nakonec nepůjdete. Místo toho napíšete do poradny další prosbu o pomoc. *zed*

doplněno 13.09.17 09:38:

Jo, a pak je ještě jedna možnost: Děláte si srandu z doktorů (což není hezké), nebo děláte voly z nás (což taky není hezké, ale my už jsme si tady na to zvykli ;)).

iz*
hodnocení

1x

Uvažovalo se o možnosti odmítnutí nepolupracujícího pacienta, ale nevím, v jakém je to stádiu (dále už jsem to nesledovala).

Podle mne by lékař měl mít právo odmítnout pacienta, který se neléčí, nepodrobuje se doporučeným vyšetření a místo řádné léčby hledá "alternativy" v internetu.

Brusinky ani čaje neléčí. Zdravému člověku neuškodí, ale nemocnému mohou uškodit. Pokud totiž stav zdánlivě trochu zlepší, řada pacientů se na další řádnou léčbu může vykašlat stejně jako Vy.

Neporadím Vám nic jiného než v předchozích případech → navštivte lékařku a řiďte se jejími radami a doporučeními.

Poznámky pro zdejší "alternativní léčitele":

Doufám, že si před vložením další "rady" napřed přečtete její předchozí dotazy. (Tazatelka se neřídí nejen lékařskými pokyny, ale ani našimi dobře míněnými radami (návštěva a léčba na urologii).

Tazatelka je přesně ten případ, kvůli kterému zde opakovaně napadám "alternativní" rady. Jak vidíte, mohou Vaše rady přivést tazatele do stavu, kdy už může být jakákoliv náprava zdravotního stavu hodně obtížná.

hodnocení

1x

Budu tam muset jít asi znova k doktorce ,ale vůbec se mi tam necche co když mě pošle do háje
To klidně může:

Předpis č. 372/2011 Sb. - Zákon o zdravotních službách... § 48

(2) Poskytovatel může ukončit péči o pacienta v případě, že

d) pacient závažným způsobem omezuje práva ostatních pacientů, úmyslně a soustavně nedodržuje navržený individuální léčebný postup, pokud s poskytováním zdravotních služeb vyslovil souhlas, nebo se neřídí vnitřním řádem a jeho chování není způsobeno zdravotním stavem,

e) přestal poskytovat součinnost nezbytnou pro další poskytování zdravotních služeb; to neplatí, jestliže neposkytování součinnosti souvisí se zdravotním stavem pacienta; ukončením péče nesmí dojít k bezprostřednímu ohrožení života nebo vážnému poškození zdraví pacienta.

jirka20
hodnocení

0x
Ty lidi už jezdí na dovolenou i marodit...
Sorry,ale prostě mi to nedalo...když jsem zdravotně mimo,tak nejedu na dovolenou...
Jinak si pusťe Básníky,ať víte do čeho jdete...

hodnocení

0x
"Za týden odjíždím na dovolenou a musím být zdráva."
---
Promiňte,ale Vy musíte být zdráva?
Víte co se říká?
"Musím umřít."
---
Nikam nejezděte a začněte se léčit.
Ihned.
Pokud není k mání jeden urolog hned,najde se určitě jiný a dříve nebo hned.
Celé se mně to nezdá.
To znamená,že když má někdo na kahánku,dejme tomu s ledvinami,tak musí počkat tři měsíce,než se na něj někdo z urologů podívá?
To by už asi nežila bezmála co já vím,třetina vašeho města *zed*

hodnocení

0x

Chápu, že jakmile se Vám pokaždé udělalo líp, hodila jste to za hlavu. Ale ono je to jen dočasné, ta návštěva urologa byla opravdu potřeba. Sama vidíte, že se Vám to vrací, není to léčené a někde je chyba.

Být Vámi, nejela bych nyní nikam a koukala se vyléčit. Pokud Vám bude dobře, můžete jet třeba v zimě na lyže. Nebo si přišetříte a příští léto si uděláte nějakou opravdu báječnou dovolenou za ten zbabraný letošek. Letos se na to vykašlejte. Přece se někde nebudete o dovolené kroutit v posteli bolestí s navráceným zánětem.

Ale zdraví je pokaždé přednější. Můj taťka neměl nikdy rád doktory a nechodil k nim. Říkal, že z každého člověka hned udělají maroda. A víte, jak to dopadlo? Umřel ve 49 letech na infarkt. Nechodil na žádnou prevenci, žádné kontroly...a bylo to. To byste snad nechtěla.

Říká se, že maminka má vždycky pravdu. Nyní už víte, že pravdu má i paní doktorka. A divíte se, že na Vás nebyla příjemná? Vždyť vidí, že je Vám pro srandu králíkům. Tak jak se k Vám může chovat slušně, když její rady neberete vážně? Udělala jste si to vlastně sama. Koukejte se vyléčit, zdraví máte jen jedno a je Vaše. A příští rok se uvidí. Dovolených si ještě užijete,...pokud se budete ke svému zdraví chovat zodpovědně. Jaga.

111®
hodnocení

0x

když to tak čtu, je vám houby, protože kdy vás chytly ledviny jak mne, svíjíte se na zemi jak had. Močíte krev a řvete bolestí. Asi si neuvědomujete, že selhání levin je smrtelný.

hodnocení

0x

Jordano, já vám asi nebudu umět poradit na to, na co se ptáte. Jen bych ráda věděla, jestli vy víte, že bez ledvin se žít nedá. Víte vy vůbec, k čemu ledviny jsou? Dala jste si čas a podívala se, přečetla si, k čemu ledviny slouží, proč jsou pro život tak důležité? Udělejte to. Věnujte téhle četbě pár minut! Našla jsem vám jen hodně povrchní článek. ceskaordinace.cz/... Měla byste si načíst mnohem více. Třeba pak pochopíte, že ledviny nahradit nelze, jen transplantací.

hodnocení

0x

Nezlobte se na mě, ale věrna heslu, že mluvit pravdu uzdravuje, tak vám to řeknu na plnou hubu. Pokud máte problémy, jaké píšete, máte velké problémy ve vztazích. Musíte se v prvé řadě dát dohromady a ne někde reizovat. Pokud máte něco s ledvinami, tak to jsou špatné vztahy v rodině. Možná vás naštvu, ale zkuste si najít něco na netu a dáte mi za pravdu. Možná tu dovolenou přežijete, ale nebude to stát za to. Už jsem si všimla, že dnes jezdí spousta lidí na dovolenou, protože je to in, i když by nejradši seděli v klidu doma. Tak si to nějak přeberte.

hodnocení

0x

Na záněty močáku trpím také. Teď je právě to období, kdy to začíná... Protože se netopí, ale je zima v bytech a venku. Na dovolenou bych se vykašlala a léčila se.

doplněno 13.09.17 19:01:

Magdone, já nejsem Vy. Píšu za sebe, ne za Vás. Ostatně vy taky píšete za sebe.

nick - "Teď je právě to období, kdy to začíná... Protože se netopí, ale je zima v bytech..."

Jasně. Toho 14.12.16 (první otázka tazatelky) se zřejmě ucpal kotel a málo se topilo, 15.3.17 (druhá, v podstatě stejná otázka tazatelky) pro změnu došlo uhlí, a 1.6.17 (opět stejný problém, v pořadí třetí) skončila předčasně topná sezona takže se v bytech udělala zima, no a v září (čtvrtá otázka na totéž) topná sezona pro změnu včas nezačala.

Takže v případě tazatelky asi problém nebude v počasí, ale někde úplně jinde.

Mimochodem - netopím, v noci mám potevřené okno a v bytě mám 21 stupňů. Jestli to považujete za zimu, při které nastydne močový měchýř...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]