Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zlatý stafylokok v močových cestách

Od: sydney7 odpovědí: 12 změna:

Již půl roku se trápím s močákem a bolestmi na ledvinách a opakujících se vzestupných infekcí přes chronickou infekci kterou mám. Nýní se přišlo na důvod . Ten důvod je odolný hajzlík zlatý stafylokok. Měla jsem před tím pár chřipek než to začalo pár chřipek a nějaké pupínky v hlavě ve vlasech a něco na obličeji co nechtěli mizet a stále se dokola objevovali a částečně nahoře na zádech. Po aTB zmizeli ,ale krátce poté se to zas objeví. Bojím se o ledviny , stále mě bolí a mám pocit jako bych vemnitř měla něco těžkého. Už jsem měla tolik ATB že to ani nespočítám. dělalli i citlivost na ATB ,ale stejně k ničemu. Nepomohlo .Bez ATB se to vždycky zhorší. Ale ty správné co jsou na skutečně na stafylokoky mi nikdo nechce napsat , nevím ale proč , možná by mě to zbavilo problému. Jak se mám tady pak léčit když mi ani doktoři nechtějí pomoct? Nejsem schopna normálně fungovat a ani jí na procházku kvůli tomu tlačení v zádech. Jsem už zoufalá , tohle není život .Jjsem z toho akorát agresivní a protivná . nevím si rady.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska*
hodnocení

1x

Ta psychika související s nedoléčením, Vám to vrací. Chce to především změnit podmínky, ve kterých se stafylokoku, ale i virům, parazitům a plísním daří. Odkyselit organismus změnou jídelníčku, vynechat cukry,kafe, colu, sýry-hlavně plísňové a tavené, uzeniny, bílé pečivo, ostrá jídla, omezit i solení ...Jíst hodně rozmanitou zeleninu, ovoce, ořechy, kefír, cereálie, luštěniny, ryby...Koupit si na obnovení rovnováhy ve střevě aspoň na měsíc např. Biopron - v něm jsou lactobacily, bifidus, které Vám antibiotika zlikvidovala. Berte E vitamin nalačno denně 1 kuličku 200mg dlouhodobě. Zpočátku si přidejte i B-komplex. Imunita sídlí ve střevě. Ráno začněte pitím čisté vody, nejlépe citronové. Obecně víc pijte. Vařte si polévky z petržele, celé i s natí. Ledvinám to prospívá. Zkuste vyhledat poradnu ENERGY nebo napsat na MUDr Bohdan Haltmar. Pravděpodobně Vám doporučí Vironal , následně Renol. Rutinovaně poradí i Mgr Jarmila Podhorná, Naděje. Dělá kúry na míru. Něco to bude stát, ale zdraví je to nejdůležitější. Dnes existuje v každém větším městě někdo, kdo pracuje s přístrojem BICOM. Nejlépe, když je to lékař. Najděte si nejbližšího a zavolejte mu a vysvětlete svůj problém. U obvoďáka chtějte doporučení k urologovi, ultrazvuk ledvin Vám dělali? Cukr a tlak máte dobrý? Kolik Vám je let? Máte nadváhu? Pracujete?

iz*

Jsme sice ve Volné diskuzi, ale ani tady byste si nemusela "utahovat"z neštěstí druhých". Lékařka nejste, (lékaři přes internet nediagnostikují ani neléčí) a troufnete si radit, co by mělo pomoci? Vitamíny se snad nic zkazit nedá, ale radit, co jíst a léčbu byste měla přenechat odborníkům.

A ten BICOM jste snad ani nemohla myslet vážně ...

Jedna věc je něčemu věřit a sama pro sebe použít třeba "alternativu", druhá věc je totéž s vážnou tváří radit dalším, kterým tajk můžete uškodit.

liska*

Neléčím! A když má tazatelka pocit, že lékař jí nevěnuje patřičnou pozornost, tak aspoň radím, jak si zvednout imunitu a zánět "nepřikrmovat" a doporučuji odborníky a radím urologa. A utahovat si z neštěstí druhých? To snad nemyslíte vážně!? Já jsem se vžila do zoufalstvé té paní a snažím se jí pomoci. Nechci aby rezignovala, naopak něco dělala pro zlepšení svého stavu. A to bez ohledu na to, jestli právě bere antibiotika a na co. Jsou věci, které Vám lékař neporadí a bohudík fungují. A jsou to věci logické, přirozené a obecně platné.

iz*

Pokud lékař neléčí tak, jak léčit má, je to důvod ke konzultaci u jiného lékaře (proč je asi zdravotní pojišťovny hradí?) nebo ke změně lékaře. Určitě ne k propagování něčeho, co si vysloužilo "Bludný balvan"...

Kdybyste alespoň uvedla, že jde jenom o Vaši zkušenost, která nemusí prospět/pomoci každému...

liska*

Ivzez, není to zdaleka moje osobní zkušenost. Odjakživa mne problematika zajímala a knih na toto téma mám celou knihovnu. Některé jsou moje bible. A autoři jsou vesměs lékaři. Jednoho jsem měla za manžela. Léta jsem učila nauku o výživě na SŠ. Nejsem ortodoxní příznivec MUDr Hnízdila, ale v podstatě s ním souhlasím. Chybí tu prevence a u lékaře, který je "motivován" farmaceutickými firmami se o ní moc nedozvíte. O psychosomatice taky jen okrajově. Jako tělocvikáře mne hodně trápila špatná kondice a nemocnost studentů. Mnozí časem pochopili, že kolikrát nejsou třeba žádné tabletky, ale změna životního stylu s omezením toho, co nás zatěžuje a přidáním toho, co nám chybí. Pojem zakyselení, je zbytečně "silný" na to, že jde o setinky. Přesto to něco trvá a dá nám zabrat, než se organismus vrátí do homeostáze. V tu dobu je dobré podpořit imunitu doplňky, vitamíny ap. Fascinuje mne ta propojenost, jak jedno ovlivní druhé a jak stačí málo. Že třeba životně důležité železo je v těle v množství, jako je knoflíček od košile. Nechci léčit, chci, aby měli lidé povědomí o svém těle a aby uvažovali nad tím, z čeho své tělo staví, kdy a proč podlehne nemoci a proč na něj nezabírá, co jinému pomůže. Ano, jsou stavy dané geneticky a přes to vlak nejede. Ano, jsou nemoci a situace, kde je medicína nezastupitelná. Tady mám také svoji osobní zkušenost a klobouk dolů před takovými machry, co vyměńují klouby, operují mozek, opravují orgány.

iz*

Liško, je jedno, že podobnou "zkušenost"mají i někteří další.

Pořád je to jenom zkušenost, která na rozdíl od Vás může jiným uškodit. Proč to pořád nechcete pochopit?

Vaše rady mohou pomoci lidem zdravým, ale nemocným naopak škodíte.

Tato tazatelka je toho krásným příkladem. Přestože ví, co by jí mohlo pomoci → změnit lékaře a vy/doléčit nemoc, stále hledá "alternativy". Viz její dnešní dotaz na totéž téma.

hodnocení

1x

Já si myslím, že byste měla vyměnit lékaře. Měla byste hledat pomoc jinde. *hej* Vlastní zkušenost. jeden doktor mi napsal 50 prášků antibiotik, každý den jeden. Jiná lékařka mi napsala 3. A zkontrolovala bakteriol. rozborem. Nehledejte pomoc u obvoďáka, u potravinových doplňků a laických rad, jinak vás kok dostane! Hledejte u toho, kdo má na to vzdělání a specializaci.

iz*
hodnocení

0x

Zkusila jste konzultaci u jiného lékaře (můžete si jej nechat doporučit svou zdarovní pojišťovnou, konzultace je hrazena pojišťovnou) nebo změnu lékaře (přes internet Vás nikdo nevyléčí)?

hodnocení

0x

Jen malé upozornění - pokud se kdekoli dočtete o odkyselení organismu - dál číst nemusíte. Jde o blábol.

Karols, já česnek miluji, ale nesmím to přehnat, protože pak přesně vím kde mám játra a jaký mají tvar. Žlučníék už nemám. A pak, česnek je velice agresívní a každý ho nemůže. Opravdu může poškodit. ;) Tatínek měl nějakou česnekovou kůru. Měl ten česnek i v něčem vyluhovaný. Dopadlo to tak, že smrděl jako pole česneku. Oblečení, wecko, postel, jeho pot, on celý. Bylo utrpení s ním být. Až zjistil že to nepomáhá, pak ten smrad docházel ještě nějakou dobu. My, děti, jsme už byly dávno z domu, ale maminka si užila své.

karols

Vždyť jo. Já se toho jen chytla, jelikož jsem stejně neměla moc na výběr. A pomohlo to. A psala jsem, že to je nejspíše individuální. Jo, prý to zatěžuje játra, ale méně jak alkohol. Tak když někteří pijáci vydrží několik desítek let, v pořádných dávkách, než jdou do kopru an selhání jater..., tak týdenní čeneková kůra by měla být snad OK. ona.idnes.cz/...

Pokud chcete svým játrům dopřát očistu, je důležitá střídmost v jídle a pití alkoholu.

" Úprava jídelníčku spočívá především ve vynechání živočišných i rostlinných tuků a živočišných bílkovin. Jídla se nesmí výrazně kořenit, nedoporučuje se ani bujon, česnek či cibule. Milovníci pečiva si musí počkat pár dní a jíst pouze starší, okoralé kousky nebo netučné dietní koláče. Absolutně zakázaný je alkohol, jehož konzumace játra velmi zatěžuje,"říká Pastucha.

karols
hodnocení

0x

Já osobně snědla denně asi 1 palici většího česneku. Tedy šlo "jen"o zánět ledvin, ale antibiotika mi nepomohla. Někde jsem vyčetla, že česnek je výborné přírodní antibiotikum. Měla jsem Amoksiklav 1g - 21 tablet(3x denně, po týdnu spotřebováno), ale nepomohl. Zkusila jsem pak česnek ať už na topinkách, čaj z česneku (byl to utrejch, ale pak už mi to nevadilo). 5 stroužků rozlisovat "česnekovačem- mačkačem"a zalít horkou vodou. Pomazánku z nivy a tvarohu, do toho hodně česneku, . Klasickou česnečku atd. Ale více jak palici a půl denně jsem nespotřebovala. Je tedy pravda, že se mi motala občas hlava a když jsem se po denní kůře na druhý den probudila, tak mi bylo jak po opici...Hlavně se musí pít hodně vody, aby to ty breberky vyplavilo. Já pila skoro 3 litry vody denně. Když jsem měla polévku, tak samozřejmě méně. Asi po 10 dnech bylo po zánětu. A to jsem některé dny snědla jen i půl palice. Ale záleží jak snášíte česnek a počítám, že to bude individuální i s léčbou. celostnimedicina.cz/...

Tady ještě něco o česneku, ale zase jí bylo 88 let a měla vřed. super.cz/... Pozor tedy s tím česnekem. Mně osobně nevadil, ale jak říkám, je to individuální a když to náhodou zkusíte a hned Vám nesedne, tak od něj pryč.

doplněno 03.06.17 10:34:

bylinky.doktorka.cz/... Když je česnek žvýkán, krájen nebo rozmačkán, dostane se aliin do kontaktu s enzymem alliinázou a z aliinu se stane allicin, látka se silným antibiotickým účinkem.
Rostlina hubí bakterii zodpovědnou za vznik tuberkulózy (Mycobacterium tuberculosis), původce otravy jídlem (salmonela) a infekcí ženských močových cest (Esterichia coli).

Bezpečnost a rizika:

Čerstvý česnek může způsobit pocit pálení v ústech, kteří někteří lidé nesnáší. Nejsou vyloučeny ani alergické reakce. Existují zprávy o vzniku vyrážek po konzumaci česneku nebo jen po kontaktu s touto čerstvou zeleninou. Pokud u vás česnek vyvolává vyrážky, nejezte jej. Také existují záznamy o bolestech břicha spojených s požitím česneku.

Česnek se dostává do mléka kojících matek a může způsobit koliku kojenců. Nikdy však nebyl uváděn ve spojitosti s potraty nebo vrozenými vadami.

Vzhledem k tomu, že česnek též snižuje krevní srážlivost, měl by být užíván u lidí s potížemi se srážlivostí krve či při užívání antikoagulačních léků či vitamínu E, jen s vědomím lékaře.

doplněno 03.06.17 10:37:

Dávkování:

Vědci zjistili, že jeden průměrný stroužek česneku má antibiotickou sílu 100 000 jednotk penicilinu. V závislosti na druhu infekce se perorálně (ústně) podávané dávky pohybují v rozsahu 600 000 až 1,2 milionu jednotek. Tomu odpovídá dávka 6 -12 stroužků. Nejlepší je rozžvýkat vždy 3 stroužky najednou, dvakrát až čtyřikrát denně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]