Nejste přihlášen/a.
Už hodně let jsme nebyla u moře . Jedem autem do chorvatska je to poprvé. Ve středu se objednávalo ubytování. To bylo všechno dobrý dokonce se poslala záloha. Začala jsem mít nějak hodně tmavou moč asi jsme málo pila ,ale jinak žádné příznaky a další tlak v podříšku a nucení na močení i když nepotřebujete. To mě ještě bylo vcelku hej a ještě jsem tancoval na muziku ,alke další den v sobotu jsem lehla křeče v podříšku a a tlak a nekomfort a strašná ospalost a bolest hlavy .Že jsem si musela lehnout. V neděli únava už menší ospalost ,ale stejně a bolí mě v zádech a mám těžký břícho mě příjde jako kdybych měla pupek ,přitom je plochý. .Ale moč už je čirá. Byla jsem u lékaře a ten se moc netvářil .žýe chci odjet. Dostala jsem ciprofloxacin tak snad by to mělo zabrat ne.? co myslíte? Co mám dělat vše je již zařízené na dovolenou a já bych ráda odjela a vykoupala se v moři? není mi sice nejlíp ,ale to se může změnit po těch ATB? Poradí mi někdo?
No já osobně si myslím, že je to na Vás. Ale zvažte tohle: jet k moři nejspíš zvládnete, užívat si pohody a klidu přímořského letoviska taky, pokud máte ATB. Můžete si na terase číst a odpočívat. Otázkou je, jestli je to to, co od dovolené čekáte. Koupat se určitě nechoďte! Mnohdy se rozjede zánět i těm, kteří odjíždějí zdraví ( špinavá voda, mokré plavky... atd. ). Na sluníčku vám navíc po lécích může být ještě zle. A teplo obecně přispívá k rozvoji zánětu. Pokud můžete, přeložte si pobyt. Měli by Vám vyjít vstříc, pokud mají volno v termínu, který byste chtěla jako náhradní. Záleží, jak máte postavenou smlouvu. Z důvodů nemoci by neměli účtovat žádné anebo jen nízké storno, i kdybyste pobyt zrušila úplně. A jak někdo napsal, netuším, jak by to bylo s úhradou za případnou lékařskou péči, když jste odjela již nemocná a na vlastní riziko. Pojišťovna by to zřejmě proplatit nehodlala.
Nikdo Vám neporadí. ATB mohou zabrat a bude Vám dobře. ale také se to může zkomplikovat a bude Vám hůř. Buďte to risknete a pojedete ( pak mějte dobrou pojistku), nebo zůstanete doma.
Na zánět močového měchýře jsou dobré brusinky v jakékoliv podobě. Pokud antibiotika zaberou, není podle mne ale dobré lézt hned do moře a koupat se. Dobré by bylo se doléčit a udržovat do té doby "spodek" v teple. Abyste si nepřivodila v zahraničí ještě větší a bolestivější potíže. No, je to na Vás. Toto je jen můj názor.
U každého antibiotika zabírají jinak. Mně obvykle do tří - pěti dnů. Věřím, že je to nepříjemná situace, ale studené vodě byste se měla vyhýbat dokud nebude zánět vyléčený.
Však já nebudu celý den od rána do večera na pláži nejsem ten typ. Na sluničku celý den také nevydžím. A ATB hrozí rychlejší spálení prý. Co myslíte s tím koupáním, ta slaná voda by tomu mohla pomoct. Co myslíte.?
Přítel neví ,že mám takové problémy jsem mu to ještě neřekla ,kdyby se to zrušilo tak nevím zda zálohu vrátí a potom dýl už tam je zima. nechápu proč mám stále smůlu s tím zdravím. I když na močák netrpívám spíš na krční problémy. Já fakt nevím co stím když nepojedu budu si to vyčítat a když pojedu tak abych tam nebyla jako mátoha. obojí je špatně.
za jak dlouho obvykle zabírají atb?
Já bych nejela. Zánět se může zhoršit a skončíte s milionovými dluhy za hospitalizaci. Nemluvě o tom, že některé ženské jen vylezou z vody, větříček jim ofoukne břicho a mají zánět. Změny teplot (chladná voda, mokré plavky, horké slunce) léčbě neprospějí. Pak cizí prostředí, bakterie, jiná jídla... Pokud už byste jela, v žádném případě bych se aspoň nekoupala. ATB běžně zabírají do 2-3 dnů, ale je třeba dobrat celé balení (nebo někdy i dvě - jak řekne lékař).
takže myslíte ,že to půjde alespoň přebukovat o další týden? Aby s tím nebyli problémy. Vzala jsem si jeden prášek a žádná změna.,zatím. Nutí mě to trošku polehávat. jsem bez elánu. Odjezd by byl totiž tuto středu. Což asi nedám. když říkáte ,že stejně bych nemohla do vody. Jediné řešení je to přebukovat i když už tam nebude takové teplo,je tam teplo jako tady. To přítel bude mít radost ,spěchá aby se vše stihlo a pak mu povím tohle. Ráda bych se alespoň v moři vykoupala už jsem se dlouho v něm nekoupala. třeba se ještě půjde vykoupat.
Jestli půjde změnit termín odjezdu, musíte zjistit tam, kde jste zájezd koupili. Podmínky byste měla najít i ve smouvě a ve všeobecných obchodních podmínkách (ty byste měla najít i na webu "Vaší" CK.
Oleo, nezlobte se na mne, ale přání "vykoupat se v moři" by mělo ustoupit důležitějšímu zájmu → Vašemu zdraví.
my to ale nemáme přes cestovku,ale objednávali jsme přímo apartmán a tam zabukovali termín a záloha je poslána. Tak mě zajímá zda by to šlo pusunout na příští týden. Bez nějakých dalších poplatků jelikož tam byl celý měsíc volný.
Já vím zdraví, pěkně mě to štve, jelikož se zdravím mám problémy často.
Je to smutné, vím, že Vám to bude líto, ale nejela bych. Vzhledem k pokročilému létu, tedy spíš podzimu asi pobyt nebude možno už odložit na později. Tak se těšit na příští léto. Třeba si pro radost kupte nové plavky, ať Vás něco těší.
Zánět močáku je velmi nepříjemný, zažila jsem ho několikrát. Člověka to neustále nutí na stranu. Každých 10 minut. Když jde, řeže to a bolí a přitom ze sebe takřka žádnou moč nedostane. Nedovedu si to představit při cestě autem /otřesy/ a navíc, pořád někde na dálnici stavět. Občas se moc chce a zastavit v tu chvíli není kde. Ty otřesy stav navíc ještě zhorší.
Jinak stav Vám může zhoršit i změna podnebí - horko, sucho, jiná strava a jiné nápoje. Navíc budete brát ATB a s nimi nelze na sluníčko, jak už rádci psali. A tomu slunku se v Chorvatsku nevyhnete. Takže se Vás stav může zhoršit.
Já brala na záněty močáku Furantoin.
A pokud jste s nemocí odjízděla již z Čech, žádná pojišťovna Vám nic neproplatí. Je to prostě na Vaše riziko, s tím nic nenaděláte. Proto, než tam klempírovat a z dovolené nic nemít, nechala bych to opravdu na příští rok.
Až se uzdravíte, zajeďte si o víkendu či na týden na podzim někam u nás - třeba do Krkonoš, na Šumavu, i Vysočina je na podzim nádherná. A nejen na podzim. A budete mít pěknou náhradu. Zdraví je opravdu přednější, co naděláme. Kdybyste si zlámala nohu /což bych Vám nepřála/, taky by dovolená musela jít stranou. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.