Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Trpín na záněty močáku a září jsem měla dokonce zánět ledvin. Teďkom 3 týdny bojuju se zánětem močáku. Vždycky když vypadá, že se to má zlepšit taks e to najednou zhorší. Je mi divně jak při chřipce a bolí mě hlava A nutí mě to na močení i když potřebuju málo. Už mě to štve . Dříve jsem na nic takového netrpěla. Brusinky jsou absolutně k ničemu nezabírají. A čaje také nic nic. Jak se mám toho zbavit nadobro, aby se to nevracelo? Brala jsem i probiotika potom ty nemoci měla lepší průběh, že mě to úplně nesemlelo jako v minulosti, ale bohužel to nestačí. Než se dostanu k léčbě nasledujou krevní testy a kulitvace moči kde nic nikdy nemám. Až na ultrazvuku se to ukázalo, pak tedy nechápu k čemu ty testy jsou? Když jen akorát zdržují od léčby. Nemoc se pak jen problubuje.
Odkyselit organismus, je první krok. Změnit jídelníček. Určitě vynechat kafe, cukr, limonády, koly, tropické ovoce / kromě citronu/, jahody, ovocné čaje, zákusky a buchty, uzeniny,sáčkové polévky, masox ap., omezit sůl i rajčata i maso. Brusinky působí tak, že zabraňují uchycení infekce, ALE při jejich nadužívání podporují tvorbu ledvinových kamenů, vzhledem k obsahu kyseliny šťavelové, kvůli které vynechte špenát, červenou řepu, čokoládu. Nejlepší více pít, ale jen čistou vodu, maximálně s citronem. Močák oslabují úzkosti, vleklé psychické problémy .Ony ty urologické čaje se nesmí dlouhodobě. Už někdo radil nohy a záda v teple. To určitě teplou obuv . Zima je období problémů s močákem. Berte E vitamin 200mg jednu denně ráno před jídlem, vařte si často polévky, kde je dost petržele / kořen i nať/ a cibule, užívejte Magnex, to je hořčík s B6 vitaminem, 1 denně. Ten Rowatinex, co radí nade mnou, je nejen v kapkách, ale i v kapslích-kuličkách. Ten je sice dražší, ale zas nesmrdí jehličím, jako ty olejové kapky a líp se dávkuje. Bere se před jídlem. Dobrá je kúra s kapkami Renol. Stojí asi 460,- na měsíc. Jen brát míň, než uvádí návod, třeba jen 3-4 kapky denně mezi jídly a po třech týdnech týden pauzu. Míň proto, že obvyklá je odléčovací reakce, zhoršení zdr. stavu. To je signál, že to funguje, ale zas moc velký "signál" nechceme.
Ta probiotika jsou dobrá věc, zejména pro střevo po antibiotikách, kde je vybita prospěšná mikroflora a tak je tam prostor pro plísně a nežádoucí mikroorganismy. Imunita sídlí ve střevě. Vše souvisí se vším. A když ne probiotika v tabletách, tak aspoň pít kefír či podmáslí.
Děkuji za odpověď . Já se snažím jíst zdravě. Nejím polotovary a bílé pečivo. Mám hodně ráda mléčné výrobky , takže dost často jím sýry jako eidam apod. ty klasické ne uzené. Jogurty. Každý den ráno musím mít kakao s mlékem. Polívky si dělám hlavně kuřecí vývar se zeleninou. Sůl také omezuji, ale rajčata ty mám bohužel ráda. Proč se nesmí rajčata? Červenou řepu jím nárazově. a občas i kysané zelí,ale bohužel jen to z obchodu. Maso kuře, tuňák v plechovce a občas si kupuju lososa, ale to tak jednou za půl roku a dám steaky na mražák. Jednou za rok hovězí. Jinak jím chleba , rýži a brambory. ze zeleniny vařený hrášek , mrkev, rajčata, řapíkatý celer občas nározově červenou řepu. Z ovoce občas jablko, pomeranče, mandarinky. V létě samozřejmě je toho více než teď .Já myslím ,že jím zdravě, opravte mě jestli ne.
Já jen nechápu na co krevní testy, které mi nikdy nic neukázaly a a v moči také nikdy nic. Až na ultrazvuku ano. Akorát je to zbytečná ztráta času s těmi krevními testy a močí. Proč mě rovnou hned nemůžou prověst ultrazvuk kde je to vždy vidět , to nechápu. Moje praktická lékařka když vidí, že v moči nic nemám tak mě bere jako zdravého člověka ať prý zvýším příjem tekutin a to je vše a to že mi to nepomáhá ji nezajímá tak tohle mě na zdravotnicví pěkně štve.
Zdravím, a u lékaře co? Nějaké léky, atb...? Uvádíte jen brusinky a čaje. Osobně mám dobrou zkušenost s kapkami Rowatinex, myslím, že jsou volně na předpis. Ledviny jsou v pořádku, žádné cysty apod? On nemusí být problém v močovém měchýři a bakteriích.
Důležité je, co Vám řekli lékaři, jinak si samoléčbou můžete akorát uškodit. A kupte si teplé vložky do bot, ledvinový pás a noste košilky.
U lékaře byl nálež na ultrazvuku na gynekologii v močovém měchýři. Čajema a brusinkama jsem se nejprve léčila sama a nezabíralo . Když jsem hodně pila tak to trochu povolilo , ale nevyléčilo. Povolilo to nahoře v zádech tím pitím. Nyní ani pítím to není lepší a cítím to od spodu, že mě bolí i po sranách v podříšku a dole v zádech. Na ledvinách žádné cysty nejsou. V záři akorát zánět. Dnes jsem teprve dostala léčbu napsali mi macmiror na deset dnů. Nejlépe mi však zabírá Ciphin ,ale ten mi napsat nechtěla. ten macmiror je prý podobný nitrofuraitonu, ale potom mě bylo hrozně zle . Bolelo mě na hrudi, a nemohla pořádně dýchat jako bych měla nedostatek kyslíku a srde bušilo jak o závod. Říkal že ten macmiror nemá takové nežádoucí účinky ,ale že je to podobná látka jinak udělaná tak snad to klapne a pomůže mám totiž strach z nežádoucích učinků když je to podobné nitrafuraitonu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.