Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam letecky k moři pro chudé

Od: jancaj odpovědí: 62 změna:

máte někdo tip jak nejlevněji, kvůli dětem letecky k moři- zdůraznuji LETECKY, vl.autem není odvaha...autobusem nepřežijem :) chorvatsko,bulharsko nebo? nejlépe odlet z Brna, ale co různěě hledám nejde to celkově pod 50.000kč, což je pro nás moc. děkuji za tip

62 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Musíte hledat ne zájezd, ale extra letenky a extra pobyt. Jen příklad: V říjnu letíme s manželkou do Řecka, 4 noci ve 3hvězdičkovém hotelu, cenově se bez "kapesného" vejdeme do 13.000,- Kč. Pochopitelně děti vycházejí levněji, někdy i zadarmo. Manželce vyhledání, objednání a domluva v cílové destinaci trvalo dohromady max. 1/2 dne a stojí to zato.

A využijte např. booking.com a podobné portály na pobyt, e-sky na letenky.

hodnocení

1x

Možná blbý či spíše nevhodný dotaz,MUSÍTE k moři?Tím spíše když není 50 000 kč na leteckou dopravu?

doplněno 25.05.17 21:36:

Strejci tak odpovím vhodně -Ať se tazatelk zadluží a vezme si půjčku když na to nemá a MUSÍ s dětmi k moři!

výtka
Upozornění od sys strejc 25. 05. 2017 19:36:46
Možná blbá, spíše nevhodná rada! *bzum*
jedubaba*

Každá, nebo skoro každá, CK má "kalkulačku", kam zadáte požadavky a vyjedou vám nabídky. Ty je možno následně řadit i podle ceny. Zkuste pohledat.

sebod*

Diesel. Dovolená u moře, letecky se dá pořídit daleko levněji, jak týden tady někde u nás ;)

Ale mně to neříkejte já k moři NECHCI jet .Nedávno jsem koukal na str. Podhájské a pže ze Slovenska znám jen Sereď a Martin a okolí tak to asi bude jistit Podhájská. Ale jen jsem namátkově zkusil srtr.Google a našel jsem daleko levnější leteckou dopravu než tazatel píše Ale jen do Varny!.Ale za to hned první odkaz!

doplněno 26.05.17 11:17:

Samuraji ale tady nejdo o moře v bulharech či jinde nebo slovenské či maďarské termály, tady jde o to,že NEMÁ na to peníze nebo spíše má ale ne dost.

Diesel - ale berte v potaz, že někoho nezajímá nějaká Podhajská na Slovensku, prostě moře je moře, někdo ho vyhledává (já též) a někdo se spokojí raději se Slovenskem a Českem i když má na to jet k moři. Je to o vkusu každého. Já osobně bych do Podhajské nejel, prostě mě to neláká.

vilik*
Taky tu otázku nechápu. Diesel má pravdu v tom, že trvat na letadle a ještě v té souuvislosti zmiňovat Chorvatsko a levné je trochu mimo. Z Brna je do Piranu ve Slovinsku po dálnici maximálně 8 hodin cesty, o max 1 nebo 2 hodiny dál je na ubytování trochu lepší Istrie. To by snad takový problém nebyl a pokud naloží auto paštikama, což do letadla nejde, mají dopravu za sedm tisíc včetně dálničních známek pro všechny.
Chorvatsko je šíleně drahé. Vyplatí se skutečně jen těm, co musí šetřit, protože je nejblíž a ceny v soukromí ještě ujdou. Jenže to bez vlastního auta postrádá smysl. Takže ten dotaz je vlastně paradox. Chci nejlevnější ceny a chci služby výhradně od cestovky tou nejdražší dopravou.
My, pokud volíme Chorvatsko, jedeme právě pro tu cestu. U moře samotného jsme vlastně jen pár dní. Cestou můžeme vidět Rakousko, Slovinsko, Maďarsko nebo dojet až do Benátek. Mimochodem, Benátky jsou z Koperu snad jen hodinu cesty autem, ale cena zájezdu lodí od plážových nahaněčů na Istrii vychází na 2,5 tisíce za osobu. No romantika.
A v době bookingu se dá úplně v pohodě všude po trase najít i úplně levné ubytování. Takže můžu jet každý den kousek, když se bojím o auto. Cestovky s předraženými službami už nejsme ochotni krmit.
Třeba další příklad Řecko, tam jsme byli letecky. Cestovka měla asi 6 výletů k dokoupení. Jeli jsme jednou s nimi, na kláštery v Meteoře. Honička, stres. Na další jsme se vykašlali. Za cenu zájezdu pro 1 osobu do Athén jsme si 4 půjčili auto. Viděli jsme toho víc, protože jsme nemuseli dvě hodiny chodit po krámu s ikonami za 5x vyšší ceny než na trhu a na jídlo jsme se nestavovali v divné jídelně. A ještě jsme ušetřili na ceně za 3 osoby přes 200 Eur. Jo, zase jsme nedostali zdarma každý pohlednici, to je pravda.
Takže tazatelka ať si jede s kým chce, kam chce a čím chce. Její volba.
doplněno 26.05.17 00:06: Ještě z jiné strany.
Hodinu jedu na letiště, hodinu odbavení, hodinu čekám na let, hodinu letím, hodinu hledám kufry a autobus cestovky, hodinu jedeme do ubytování.
Za 6 hodin jsem autem z Brna nejmíň za Štýrským Hradcem.

honza67
hodnocení

1x

a) Nepíšete, kolik dětí. V létě stojí letenky k moří kolem 8 tisíc na osobu.

b) Nejlevnější zájezdy letecky se shánějí na první moment někdy kolem vánoc. Všechny cestovky dnes nabízejí letenky pro děti zdarma, u některých hotelů i pobyt zdarma. Ale musí se jednat rychle.

c) Letů z Brna je tak desetina proti Praze, zvažte i přesun do Prahy, cestovky nabízejí i levné nebo zdarma transfery do Prahy

Pak už jen vybíráte, abyste to stihli doporučuji vybírat už na podzim, teď už je pozdě. U levných pobytů nejspíš budete dál od moře, někde za silnicí apod.

Varianta druhá je počkat na last moment - ale to je trochu loterie. Pokud to vyjde, můžete mít dovolenou levně, ale z Brna často nejsou letenky.

hodnocení

1x

Takové Bulharsko na last minute se dá pořídit relativně levně - s důrazem na slůvko relativně :)

Nepíšete, kolik máte dětí, zda chcete all inkluzive nebo polo nebo bez stravy, ale týden v Řecku se pro 2+2 dá pořídit i pod 50 000 poměrně snadno.
Používám zajezdy.cz, třeba tady je letecky Bulharsko pro 2+2, 8 dní s polopenzí do 40 000

hodnocení

1x

Nevím, proč preferujete to letadlo, navíc, když na to nemáte. Autem dojedete do Bibione či Lignana v Itálii za 8 hodin. Zastavit na parkovištích na dálnici si můžete podle potřeby. Protože tato letoviska jsou dosti přelidněná, můžete se pustit k jihu. Pro děti je to nejlepší způsob cestování, možnost odpočinku, proběhnutí se.

Jezdili jsme několik let autobusem do městečka Rodi Garganico v jižní Itálii. 1.800 km. Bylo to pohodlné a apartmán či studio bez stravy spolu s cestou stálo 4.500 Kč na osobu na 8 dní. Což je zadarmo. Bohužel, CK už ale neexistuje.

Pak jsme jezdili autobusem na Korfu. To už byla trasa! Slovensko, Maďarsko, Srbsko, Makedonie, Řecko. Cenově to taky vycházelo slušně. Na 12 - 13 dní.

Nechápu, proč byste autobusem nepřežili. Pokud děti nejsou rozjívené a neposlušné, dovedou sedět a zabaví se, není problém. I s námi cestovaly děti různého věku /ne naše/ a problém nikdy nebyl. Chovaly se dobře. Přežili jsme pokaždé. Pokud na to nemáte, nesmíte být zpovykaný. To spolu prostě nejde dohromady.

Buď na to mám a letím, nepřemýšlím o tom.

Nebo na to nemám a pronajmu si chatku na Mácháči. Věřte, že i tam je krásně, pokud se vydaří počasí. Jaga.

Taky nejsem miliardář, ale jestli si můžu vybrat mezi dvěma hodinami v letadle nebo dvaceti v autobuse, tak ta cena za letadlo mi za to stojí. Nemyslím si, že by to byla zpovykanost, za mlada jsem dělal ledacos, autobusem do Turecka, vlakem za polární kruh, ale když si s rodinou můžu dopřát pohodlí, udělám to.

Já jsem byla na Korfě 2x a do Benátek autokarem a pak lodí ,,něco úžasného...

hodnocení

1x

Vím, že zdůraznujete LETECKY. Jak máte staré děti? Taková Itálie se dá busem úplně v pohodě. Večer sednete a ráno jste u moře. My takhle jezdili s dcerou busem od 3 let. Byla jedna cestovka, ta dokonce do severní Itálie dávala busy s lehátkovou úpravou. Jednou jsem to četla v nějaké diskuzi, jak si to lidi chválili.

Spočtěte cestu na letiště, být tam aspon 2 hodky před, někde chtěji i 3, aby Vám dali poukazy, pak 2-3 hodiny let, pak čekáte na kufry, cesta do hotelu a za tu dobu jste busem skoro na místě:).

mot
nejka takova cestovka? stream.cz/...

Mám zkušenosti s dovolenou autem, vlakem, lodí, autobusem či letadlem, ale osobně mi pořád přijde pohodlnější být 2 hodiny na letišti a 2 hodiny v letadle, než jet autobusem (nebo dokonce sedět za volantem) přes noc. Někteří takto dokonce jezdí na lyže a ráno zlámaní po noční jízdě vysedají z autobusu přímo na sjezdovku a poslední den zase z lyží přesedají přímo do autobusu. Ne že by to nešlo zvládnout, ale pohodlné to rozhodně není.

hodnocení

1x

Nejlepší máte Bulharsko sice podražilo,ale jsou jistě zájezdy ,které se dají zvládnou na poslední chvíli i z Ostravy ,,,a také děti u některých se neplatí zas tolik jako u dospělých . I dokonce zadarmo...A navíc je tam levně. Jezdila jsem tam ix krát a jsem spokojena ...a nejsou tam kameny pod nohama ..jako v Chorvatsku ..Může se bez starostí bez botů do vody.

V Bulharsku je to taky dobrý a levný. Moře se dá i jen představit a je to zadarmo. Taková vizualizace a zvuk moře si pustit na Youtube. A ušetří se. Ale dětem to stačit nebude. U moře jsem byla několikrát, ale vyloženě štěstí mi to nepřineslo. Věřte mi, že to jde si to moře domyslet a představit si, jakoby tam člověk skutečně byl. Stejně tak se dá moře odmyslet, když jste u něj.

doplněno 30.05.17 18:56:

Zavinac tou poslední větou jsem chtěla říct, že si může člověk u moře představit např. že je v Paříži a jde to:) . Ale to asi nehrozí, protože moře je krásný i v tom Bulharsku a hází krásně zelené odstíny.

poslouchat z Youtubu zvuk moře a mít nohy v lavoře,,,,,,jo jo

doplněno 30.05.17 14:35:

ale i tak vám nerozumím té poslední větě..

danys*
Nikc: Chcete k moři? Tak si představte, ze tam jste :-D To je rada nad zlato

;) Taky si myslím.

hodnocení

0x

Jezdím do Turecka, Egypta s příplatkem za jednolůžák, perfekt ni slžby a vždy se vejdu do 13 tis., takže to musíte pořídit levně, vtšinou jsou na děti obrovské slevy a nemohu si stěžovat na služby, mám vždy inclusiv.

hodnocení

0x

Vlak, případně autovlak - pohodlné cestování klidně do Chorvatska.

A moře - klidně bych případnou potřebu slané vody řešil Maďarskem a termály. Nebo solnou jeskyní v Brně... ...

jancaj
hodnocení

Dekuji za odpovedi. Prave v tech kalkulackach hledam a vychazi to dost. A zvlast letenku a bez cestovky teda nee nevim jak bych se dostala z letiste k hotelu ani to resit nechci :) a more chceme aby deti jednou videli dokud se na ne vztahuji ty slevy. Pak uz to je teprv palka
Dcerka ma taky ekzem takze i proto

Ale všechno najdeš na netu. Neměli jsme problém v Aténách z letiště do hotelu - net nám poradil. To samé v Portugalsku v Portu - z letiště do hotelu no problem. Jediná potíž může být jazyk. Nejlepší je angličtina (nebyl problém v Řecku ani v Portugalsku), čeština bohužel nestačí.

Ale stačí čeština, je to sice občas na hlavu, ale já se domluvím všude a s každým rukama nohama a neumím Německy ani Anglicky. Někdy se člověk dobře pobaví.

bsdg

Taxíkem se přeci dostanete všude.

damandys
hodnocení

0x

Existují i jednodenní zájezdy k moři. To může být docela levné, je to bez ubytování: ceskekormidlo.cz/...

Tady je ještě jeden odkaz, cena 999,- Kč: zapakatel.cz/...

jedubaba*

Autobusem nechtějí - a pro malé děti nejsou dvě noci na cestách zrovna vhodné. On i dospělý toho mívá dost - nějaké (i když ne k moři) jsem absolvovala.

damandys

Tak potom je to neřešitelný problém, letecký zájezd se nedá pořídit za pár stovek nebo třeba ve třech lidech do pěti tisíc.

Jel jste někdy autobusem do Chorvatska nebo Itálie? Do Drveniku 13 hod. z Brna přes noc + 3 hod. z místa bydliště do Brna.Dá se to přežít,ale jet takto na 1den k moři? To nemyslíte vážně?A s dětma? Už vůbec ne.Chce to tam zůstat aspoň týden a i to je málo,my jezdíme minimálně na 10 dní. Dcera vloni pořídila ,,super last minute Kypr,,na 8 dní,7 nocí,odlet z OH ale už za 2 dny za 25 tisíc pro 2 dospělé a 2 děti 3+6 let (vloni) i s PLP včetně pojištění a něco na útratu,utratili tam cca 10 tis.. Je třeba hledat a být připraven,že odlet může být za 2-3 dny. Na 1 den tedy určitě NE !

hodnocení

0x

Já si tedy myslím, že za ty peníze co Vás to bude stát letecky..by Vás tam někdo autem dovezl..když už si tedy netroufáte autem jet Vy.

Jak už tady někdo psal, do cca 1000km bych o letecké dopravě vůbec neuvažoval..leda že bydlíte přímo u letiště..a hotel v dané destinaci bude od letiště "na dohled".

K moři do Slovinska, Chorvatska, nebo Itálie (samozřejmě ty bližší destinace) je to cca 700-800km..tj.,7-8h cesty a nákladově jste někde na 12tis Kč maximálně (tam i zpět) a to počítám i amortizaci auta. Pokud počítáte jen benzín a nezbytné poplatky (tunely, dálniční známky a mýtné), tak jste někde na 5tis Kč..

hodnocení

0x

OK, respektujme, že chcete letecky, máte pro to své důvody. Dost těžko ale odpovědět, pokud nedoplníte pár podstatných informací.

Kdy chcete jet? Jak moc jste flexibilní v termínu? Dokážete se do druhého dne sbalit nebo potřebujete znát termín s předstihem? Na jak dlouho chcete jet? Co všechno chcete mít zaplaceno - cesta, ubytování, jídlo v jakém rozsahu? Pokud budete mít ubytování bez jídla nebo se snídaní, jak budete řešit stravu? Kolik osob, kolik dětí jakého věku?

Je-li vaše jediné kritérium pobyt u moře a nemáte další speciální požadavky, určitě by se dalo něco rozumného najít. Nicméně v hlavní sezóně bude vždy výběr horší a ceny vyšší.

hodnocení

0x
Co vlak? Rozhodně pohodlnější než autobus. Ale těžko budou koleje až k hotelu.

hodnocení

0x

Já podobnou otázku řeším také. Dvě děti (3 a 4 roky) + já s manželkou. Bus nepřipadá v úvahu, protože děti by to nevydržely, autem bych sice jet mohl, ale jelikož je to stará babča, tak se raději neodvažuji. Taktéž pro nás je jedinou cestou letadlo. Osobně mám z letadel hrůzu, ale kvůli dětem bych to překonal. Teď jde o to kam se vydat. Osobně odmítám jet do muslimských zemí, takže Tunis, Egypt, SAE padá. Přemýšlšl jsem o Madeiře, kde je nádherně, ale je to řacha. Bohužel také nemáme moc peněz, takže člověk musí chtě nechtě koukat na korunu. Někdy vychází cenově dobře Itálie i Španělsko, Řecko, ale musíte se uskromnit, co se týče komfortu hotelu, protože nějaký 5* hotel za levný peníz neseženete. Dále je potřeba řešit stravu. All Inclusive se v těchto evropských destinacích docela prodraží, na druhou stranu objednat si pobyt třeba jen se snídaní a vše ostatní kupovat leze taktéž do peněz.

Dále mě štve, že většina cestovek nabízí pouze minimální slevy na malé děti, takže prakticky platíte 4 osoby. Suma Sumárum, dovolená pro čtyřčlenou rodinu vyjde se vším všudy vždy minimálně na 50 tisíc ať děláte, co děláte. (obsaženy všechny taxi, poplatky, výměna, útrata bokem, všimné apod.)

Takže my letos bohužel k moři nevyjdeme (stejně jako předešlé 4 roky) a musíme vzít Jižní Čechy.

danys*
Nevím co mate za auto, já jezdil starým superbem na jih Chorvatska, zaplatil si asistenční službu za nějakých 7stovek a nikdy žádný problém. Rano ve tři jsem vyjel a na večeru jsem byl na jihu Chorvatska. Nikdy žádný problém.

Děti 3+4 mají tu výhodu, že nejste omezeni termínem prázdnin a můžete jet třeba v červnu, kdy jsou cenny příznivější. Bez nějakého velkého hledání jsem na zajezdy.cz našel pro 2+2 Krétu, letecky na 8 dní, all inclusive za 36 560, bez stravy za 28 960.

Letecky týden u moře není až takový luxus, dopřát si ho třeba každý druhý rok si může dovolit většina rodin.

doplněno 29.05.17 08:11:

Ta cena je na červnový termín. Pokud musíte o hlavních prázdninách, klidně to může být o desítku víc.

Děti nejsou omezeny časem, ovšem já s manželkou ano, jelikož oba pracujeme ve školství a nemůžeme si vzít dovolenou dříve, než skončí školní rok. Ale ta cena, kterou uvádíte za tu Krétu je velmi krásná. Mrknu se tam. Díky za tip.

fik
hodnocení

0x

Omlouvám se ale letecky pro chudé není. Oni sice napíší třeba od a nějakou lákavou cenu,ale po započtení všech poplatků je to pěkná pálka.

Nevím proč se bojíte autem? Jestli máte nějakou plechovku co tam nedojede,myslím že by vás vyšlo mnohem levněji i auto z půjčovny než zrovna letět,letadlo je pro ty kdo na to mají. Pamatuju si že nás to vyšlo na´´blbý´´bulharsko ve 4 lidech na 45 tisíc a to ten apartmán nebyl z těch nejluxusnějších,pěkný ale normální...a to před 15 lety.

Autem tě to vyjde na 5 tisíc,za palivo a poplatky,po pohodlný dálnici,žádná záludnost tam není

Letadlem to jsou vždycky děsný pálky. Nejlepší variantou je jet autem a ještě nejlépe s někýám, aby se jelo ve dvouch. Kdyby po cestě byla nějaká porucha apod. Zase se člověk podívá jen max do Chorvatska, Itálie, Španělska, Francie

jezevec*
hodnocení

0x

Jeďte s německou cestovkou. Týden v Turecku s all inclusive letecky od 320 EUR (bez jídla za dvě stovky), týden v Egyptě s all inclusive od 400 EUR.

Nám vloni nabídly český cestovky týden na Mallorce s polopenzí za určitou sumu. Nakonec jsme odjeli s německou cestovkou na Kapverdské strovy s plnou penzí za sumu o pět tisíc nižší. Servis oproti dřívějším zkušenostem s českýma cestovkama asi tak o milion procent lepší. Prostě dovolená bez chybičky! Takže zkus hádat s kým pojedeme letos... :-D

Můžete hodit nějaký odkaz? Děkuji

jezevec*

Ale ta cesta vlakem do Německa je drahá.

cechacek*
hodnocení

0x

Jancaj, kolega jezdí s dětmi dvě do deseti let, těm je jedno kde jsou hlavně, že se mohou čvachtat, na Polský Hel z jedné strany moře z druhé teplá zátoka, koncem srpna vzduch 25-28, voda okolo 22, v zátoce vyšší domluva bez problému, ceny solidní a českých turistů si považují, není tam jak chudý příbuzný, ještě z takové částky množství zbyde. Ale cesta vlakem 8-9 hodin.

Nepočítejte se mezi chudé, možná se chováte daleko lépe než řada zbohatlíku, neb učedníků v politice a jejich vytrvalé bohaté blábolení, rovněž pěchování měšců na hraně zákonů.

tesil*
hodnocení

0x

Za 50K pro chudé? :-D Co třeba jih Itálie v srpnu z Ostravy? vím, že ten přílet a odlet není ideální, ale konkrétní hotel je 2 kilometry od letiště takže taxíkem za pár korun..

prostě hledejte s vhodným letenkovým vyhledávačem jako je např. kiwi.com a s bookingem, jsou toho mraky

Jinak ten vlak např. do Splitu je taky paráda jezdím s ním každým rokem

Kam letecky k moři pro chudé
Kam letecky k moři pro chudé #2

Přesně tak:-D. Chudí na dovolenou nejezdí ani nelítají. Sedí doma na zadku nebo jezdí u nás. Taky je zde krásně. O dovolené v zahraničí chudí ani neuvažují. O té si nechávají jen zdát. Cestovka ABC má levné zájezdy k moři, i krátkodobé. Ne letecky, ale kdyby náhodou jste si to rozmysleli. euvikendy.cz/...

jedubaba*

Chudí na dovolenou nejezdí ani nelítají. Sedí doma na zadku nebo jezdí u nás.
Ti šikovnější chudí si najdou přivýdělek a jedou nebo letí :)

Záleží, co si pod tím kdo představí. Někteří nemají ani na jídlo a jiní vybírají popelnice. Vidím jich dost.

danys*
hodnocení

0x
Tunisko, Maroko, Egypt tyto destinace jsou dost levné

hodnocení

0x

Procestovali jsme kus světa a tak si dovolím přidat pár rad a poznatků.

V začátcích po 89, kdy se nám otevřel svět, jsme absolvovali 2 dovolené autobusem. První do Řecka, druhou do Španělska. Po tom trmácení jsme si řekli, že už nikdy autobusem více, jedině letecky.

Rady letět s německou cestovkou, nejsou zrovna nejlepší, to je výhodné pro toho, kdo má na německé letiště blízko a hlavně na dražší zájezdy do exotiky, jinak se to nevyplatí. Aspoň takový mám názor já. A s dětma si zbytečně komplikovat cestu, to bych opravdu nedělala.

Je plno agentur, které prodávají levné last minute zájezdy za pár korun a všechny možné destinace.

Když se zaregistrujete, budete každý den dostávat mailem nejnovější nabídky lástů.

Já dostávám tyhle:

last-minute.zajezdy.cz/...

last-minute.invia.cz/...

Destinace, jako Egypt, Tunis a Turecko, bych v dnešní době a zvláště s dětmi vynechala.

fram
hodnocení

0x

Pokud jedete za sluncem, tak je levné teď Turecko zajezdy.dovolena.cz/... nebo zajezdy.dovolena.cz/... .Za nebezpečnější je považován jihovýchod, jinak je prý všude hojně armáda. Chce to ale umět se správně "turisticky chovat", jako by tak úplně bezpečno nebylo, vybírat málo frekventovanou dstinaci s poklidem přírody, bez diskoték a pod.

vd5fl7
hodnocení

0x

jenom ne Recko, tam je draho, protoze tam nejvic okradaji!

Rekove jsou nekorektni zlodeji*bum*

Souhlas! Pivov restauraci za 3-5 EU a Radegast to rozhodně není! :--((

*frajer* No ale do Řecka jezdím mj i proto, abych si tam dával musaku a souvlaki, pil ouzo a retsinu. A ne bůček s knedlíkem a radegast *smich*

Ad ruze - Pivov restauraci za 3-5 EU a Radegast to rozhodně není!
Vy se bez piva neobejdete?

Když jedu jednou za rok na dovolenou, nechovám se jako zešílevší miliardář, ale současně jsem natolik vybavená, abych nemusela přemýšlet nad tím, jestli si můžu dát za den dvě zmrzliny nebo jen jednu, případně že za cenu té jedné bych doma měla tři.

To můžu zůstat doma.

Včera v Salzburku : "Half euro? Das ist kain Tringeld!" a hází drobné nasraně na stůl - káva za 6,50 E. To jako mám dávat 10?

doplněno 05.06.17 11:37:

Deset procent z 6,5 eur je 65 centů - takže když platíte, máte říct "7, 15"? To je přeci oněch "cca."... A vaše "bývá dobrým zvykem" -to třeba v tom zmíněném Řecku bývalo "dobrým zvykem" jít do důchodu v 45ti letech s důchodem stejně vysokým, jaký byl plat... Kam to dojde? Zvyky a slušnost ... Kdybych měl za pár hodin hledat místo k obědu, s takovým přístupem obsluhy samozřejmě budu hledat jinou restauraci.

Bývá dobrým zvykem dávat spropitné cca 10 %.

doplněno 05.06.17 11:48:

Až si ujasníte, jestli chcete probrat nevhodní chování číšníka v Rakousku, výši spropitného nebo řecké penze, dejte vědět.

K tomu spropitnému - budu počítat euro za 27, - Kč. 27 * 6,5 = 175,50. Když budete platit kávu v ČR, zaokrouhlíte na 180 korun?

A víte že ano? A jsou slušní číšníci, co se usmějí a poděkují. Já tam zítra nepůjdu sám na jedno kafe, půjdu s 4mi kamarády a dáme si v součtu večeři za 2000,-.

Je v tom logika?

A pokud nechcete porovnávat číšníka v Rakousku s Řeckem, proč přepočítáváte místo procent eura na koruny? To je zase nesmysl z vaší strany.

Ale toto všechno už je opravdu mimo téma otázky... O spropitném je otázka jiná a také velmi zajímavá poradte.cz/...

pak se rozvádí poradte.cz/...

nebo j poradte.cz/...

Spropitné "automatické"jaké je třeba v Itálii přímo na účtence považuji za neúctu k ostatním zaměstnancům. Úředník, dělník, mechanik, topič, strojvůdce,... to jako oni mají smůlu a mají si najít lepší práci- být číšníkem?

Nemám rád zahraniční dovolené a jedním z důvodů je i tento "zvyk"spropitného vždy a všude.

doplněno 05.06.17 18:38: Ještě dovětek pro jedovou bábu - "v tom Salzburgu jste taky druhý den udělal útratu za dva tisíce? "- Jak může ten číšník vědět, že nejsem vedoucí skupiny 35ti lidí - zájezdu, kterým doporučím nejlepší restauraci s nejlepší obsluhou ve městě? Takže 35x cca 15 eur za kávičku, zákusek, případně více za oběd či večeři... To je najednou místo jednoho kafe útrata třeba 14000,-Kč při vašich přepočtech... plus tringeld... :)

Proč bych proboha měla porovnávat rakouský trinkgeld s řeckým důchodem?

Eura přepočítávám na koruny pro snažší pochopení, co je 10 % Počítala jsem myslím 175,- Kč. Z toho je 10 % 17,50, tak si spočítejte rozdíl mezi tím a vaší ani ne pětikorunou. Mimochodem - v tom Salzburgu jste taky druhý den udělal útratu za dva tisíce? ;)

A jestli nerad jezdíte za hranice, tak proč to potom děláte? *sok*

vilik*
Jenže on tam nechal dýško v přepočtu 13,50, zaokrohlil na celé Euro.
Co teda měl dát? 3,50Eur dýško na 6,50 útratu?
Já bych číšníkovi s úsměvem poděkoval a řekl bych něco pěkného. Asi bych užil znalost slova kussen, zvratného zájmena a slova Arsch.

hodnocení

0x

Navážu na svůj první příspěvek k této otázce. Dnes mi přišla nabídka zpáteční letenka pro jednu osobu na Maltu, odlet z Norimberka (D) s Ryanairem za neuvěřitelných 2.079,- Kč. K tomu najít levné ubytování a nekupte to.

A doplním: V říjnu a v listopadu to samé jen za 1.582,- Kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]