Nejste přihlášen/a.
Dobrý dne, chci si zařídit e-shop. Potřebuji poradit, nemám žádné zkušenosti. Potřebuji žL? Pracuji na HPP a zaměstnavatel mi platí Zp a sociální pojištění, budu tedy ještě něco platit? Musím někde dokládat odkud zboží bude? Cenu zboží si mohu určit sama? Jaké poplatky s tím souvisí?
Zaráží mne neznalost, naivnost lidí chtějících podnikat. Podívejte se kolik šopů, nabídek na vaše zboží už je, jejich cenové relace... a jestli to stojí za to. Budete kupovat po n kusech, k tomu poštovné... jaká bude výsledná cena proti jiným, jste schopna je položit? ŽL, finančák, zdravotní, sociální, účetní, reklama...
Proto se ptám. Jak říkám práci mám, chci si jen přividělávat. Proot nevím jestli se platí i to pojištění, přece ho nebudu platit dvakrát.
Vážená Leni, prosíím nastudujte si zákony, o podnikání, o daních z příjmu, o sociálním a zdravotním zabezpečení (ŽL, FÚ, ZP, SP..). To tak, jak se to má dělat. Pokud chcete riskovat...
Vytvoříte si webstránku sama, nebo vám ji někdo naprogramuje, jaké v tom oboru máte znalosti? Jak budete web propagovat?
Udělejte si analýzu trhu v tom, co chcete prodávat, nabídněte to napřed svému okolí, objíždějte, nabízejte a jak uspějete.
Přece to pojištění budete platit dvakrát, jednou váš zaměstnavatel pro kterého děláte a pak VY jako OSVČ podnikající na sebe.
Pokud o tom víte ň, tak potřebujete poradce na podnikání, trh, finance... budete se v tom plácat a krach. Už proto, že chodíte do práce a nemůžete se tomu plně věnovat. Znáte někoho kdo podniká v menším? Zeptejte se ho.
Pokud si touto činností přividěláte během roku pár desítek tisíc navíc, nic navíc platit nebudete, protože vaše odvody pokrývá vaše zaměstnání. Pokud si vyděláte ročně více jak 500-700 tis vč. zaměstnání, už budete muset nějakou tu kačku státu přinést.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.