Nejste přihlášen/a.
Zdravíčko,
chtěl bych si v blízké době otevřít malý eshop, ale vůbec nemám představu co taková věc obnáší. Jen přemýšlím o přivýdělku ke studiím, protože v dnešní době se i brigáda schání celkem stěží rozhodl jsem se zkusit podnikat na vlastní pěst. Díky mé předchozí práci ve fin. poradenství mám již založený ŽL na volnou živnost. Stačil by tento ŽL třeba na rozjetí obchodu s Elektronikou? A pokud bych takový obchod rozjel nevíte kde sehnat dodavatele? Viděl jsem to spíše (s mými finančními možnostmi) že bych měl určitou nabídku a ze začátku třeba delší dodací lhůty protože bych počkal až si někdo určitý výrobek objedná a až třeba potom ho objednal s velkoobchodu a zaslal zájemci, jestli je něco takového možné? A ještě poslední dotaz jak se v takovém případě vyřizují reklamace? Měl bych v přípúadě otevření obchodu s elektronikou umět většinu výrobků opravit nebo se dá reklamace poslat zpět dodavateli?
Děkuji každému kdo měl dost trpělivost přečíst si tento sloh a také díky za jakékoli odpovědi a případně i další rady ohledně vedení eshopu a pod.
To ze eshopy nabizi miliony typu sortimentu neznamena ze to maji na sklade maji jen od dodavatelu fotky zbozi a parametry a ty nabizi na svojich strankavch dokonce vetsina eshopu uz ani neprodava zbozi kdyz si u nich neco koupis jde objednavka primo do skladu nektere z firmy co jim zajistuje dodavku a oni uz zaridi vse dalsi a jen poslou provizi prodejci nebo do eshopu...Dnes ti staci par tisic korun a odvaha...
Malý eshop nemá význam. Dobrou cenu dělá vždy jen velký odběr od různých dodavatelů. Pokud vezmeš jednou za čas jeden kousek, nikdy nedosáhneš na takový rabat , jako ti, kteří odeberou třeba 2 kousky denně. Lidi půjdou vždy po nižší ceně a po dobrých referencích. A ty získáš zas jen velkým obratem Je to kolotoč. Takže buď ve velkém nebo jít od toho pryč.
Ahoj, popravdě řečeno, pokud v tuto chvíli vůbec nevíš co prodávat a nemáš dodavatele, vůbec bych do toho nešla. S elektronikou je trh přesycen.
Kde budeš brát peníze když ti přijdou během dne objědnávky ve výši 30 000? Na dlouhou dodací lhůtu se ti každý vyprdne, věř mi. Mám e-shop, poměrně velmi úspěšně zavedený a přesto lidí chcou mít zásilky doma nejlépe druhý den.
Reklamace řešíš vždy ty a nikdo jiný, tvůj dodavatel zákazníka absolutně nezajímá. Musíš ji stihnout vyřídit do 30 dní.
Není to legrace a pokud nechceš špatně skončit (žaloby, FÚ na krku atd. atd.) VELMI DOBŘE SI TO ROZMYSLI!
Ale dle tvého popisu cítím, že na to nemáš, sorry Zkus to až ti bude víc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.