Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Založení E-shopu - co vše potřebuju

Od: michalll* odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

Uvažuju už delší dobou o podnikání na internetu...Mít svůj vlastní Eshop, řekněme s drobnějším zbožím, na které bych nepotřeboval 5 hangárů ale stačil by mi malý prostor..

Založit si Eshop nebo nechat si jej udělat problém není, jde mi o věci které k tomu potřebuju a o to, kde se shání zboží nebo možní dodavatelé...

Otázka zní, co vše kromě živnosťáku k tomuto potřebuju?Nějaké zkušenosti, rady?

Díky všem za každou reakci

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Mít pořádný hangár je opravdu dobrá věc...:)
Bude dobré když dopíšete o jaké zboží se jedná, dosti tím rádcům pomůžete..
Mám jen jednu radu, pokud nerozumíš dobře počítačům, programování a internetové hatmatilce, tak jsi víceméně bez uspěchu, z mé strany byl již pokus začít s e-shopem, ale nějaké solidní obdchodní prostředí na svobodném servru nefunguje a vůbec hezky nevypadá.Solidní programy se pohybují kolem 20 000,- v této ceně je ale zajištěno hezké prostředí a uživatelova samostatnost v přidávání zboží..
Další věc je marketing, bez dobré reklamy nemáš šanci uspět a žít a za druhé ted v době krize dost různých e-shopů kterí jsem znal padli...
michalll*
hodnocení

Zboží prozradit nechci *nevi* Ale hangár k němu potřeba opravdu v tomhle případě není...

Dále neptám se přímo na web a jeho provoz...Protože ohledně webu dělat umím, v internetu se vyznám a dokonce návštěvnost a tak i reklamu bych si zajistit uměl a mohl...

Jde mi jen o to, jeslti si můžu dejme tomu zítra udělat Eshop (jsou i nějaké, které jsou třeba za 500kč měsíčně) "napráskat" tam zboží a po objednání ho začít prodávat...A taky mi jde o to, jak se k tomuhle zboží dostat, respektive k dealerům...

Ke zbozi se dostanes zrejme tak, ze si zjistis, kdo dane zbozi vyrabi, dovazi, distribuuje, najdes si na nej kontakt a kontaktujes ho. Nebo jak jinak si to predstavujes?

Pro podnikani jako takove budes potrebovat zivnostensky list. Na to staci byt plnolety, netrestany a bez zavazku vuci financnimu uradu. Pak si na mistnim financaku provedes danovou registraci no a to je asi tak vsechno.

petr123*

Distributory si musíš najít sám, to je právě na obchodování to nejtěžší. Dej si prostě ve vyhledávači najít velkoobchody ve tvém sortimentu a oslov je. Výhodou je pokud jsou někde v okolí a můžeš je kontaktovat osobně. Někteří ti ani neodpoví, někteří ti sice odpoví ale řeknou že pokud nemáš kamennou prodejnu tak nemají zájem no a s některýma se domluvíš a můžeš začít.

Živnosťák mít musíš, pokud se ti obchod rozjede tak se budeš muset registrovat i k placení DPH ale do začátku to není potřeba. Pokud nebudeš zboží sám dovážet tak už žádné další věci k podnikání nepotřebuješ. Taky se domluv s poštou nebo nějakou dopravní společností na tom jak budeš klientům posílat balíky a zajisti si dostatek vhodných krabic na balení zásilek.

A k tomu samotnému eshopu - dají se udělat i zadarmo tak že si je postavíš na základě nějakého open source projektu. Třeba tyhle shopy zenskaruka.cz nebo modelarina.cz jsou postavené na ZenCartu, jsou i další projekty jako Magneto nebo OpenCart. Každý má své výhody a nevýhody, vyzkoušej a uvidíš. Podobné OpenSource projekty chtějí trošku zkušeností abys to odladil tak jak chceš, ale pokud se tím prokoušeš tak můžeš být s výsledkem spokojený.

Důležité je ale zajistit si nějaký spolehlivý hosting kde ti to celé poběží, základ je vyhnout se těm nejlevnějším kde se budeš potkávat se spoustou problémů a výpadků...

michalll*
hodnocení

Paráda, takhle jsem si odpověď představoval...Děkuji ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]