Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Uvažuju už delší dobou o podnikání na internetu...Mít svůj vlastní Eshop, řekněme s drobnějším zbožím, na které bych nepotřeboval 5 hangárů ale stačil by mi malý prostor..
Založit si Eshop nebo nechat si jej udělat problém není, jde mi o věci které k tomu potřebuju a o to, kde se shání zboží nebo možní dodavatelé...
Otázka zní, co vše kromě živnosťáku k tomuto potřebuju?Nějaké zkušenosti, rady?
Díky všem za každou reakci
Zboží prozradit nechci Ale hangár k němu potřeba opravdu v tomhle případě není...
Dále neptám se přímo na web a jeho provoz...Protože ohledně webu dělat umím, v internetu se vyznám a dokonce návštěvnost a tak i reklamu bych si zajistit uměl a mohl...
Jde mi jen o to, jeslti si můžu dejme tomu zítra udělat Eshop (jsou i nějaké, které jsou třeba za 500kč měsíčně) "napráskat" tam zboží a po objednání ho začít prodávat...A taky mi jde o to, jak se k tomuhle zboží dostat, respektive k dealerům...
Ke zbozi se dostanes zrejme tak, ze si zjistis, kdo dane zbozi vyrabi, dovazi, distribuuje, najdes si na nej kontakt a kontaktujes ho. Nebo jak jinak si to predstavujes?
Pro podnikani jako takove budes potrebovat zivnostensky list. Na to staci byt plnolety, netrestany a bez zavazku vuci financnimu uradu. Pak si na mistnim financaku provedes danovou registraci no a to je asi tak vsechno.
Distributory si musíš najít sám, to je právě na obchodování to nejtěžší. Dej si prostě ve vyhledávači najít velkoobchody ve tvém sortimentu a oslov je. Výhodou je pokud jsou někde v okolí a můžeš je kontaktovat osobně. Někteří ti ani neodpoví, někteří ti sice odpoví ale řeknou že pokud nemáš kamennou prodejnu tak nemají zájem no a s některýma se domluvíš a můžeš začít.
Živnosťák mít musíš, pokud se ti obchod rozjede tak se budeš muset registrovat i k placení DPH ale do začátku to není potřeba. Pokud nebudeš zboží sám dovážet tak už žádné další věci k podnikání nepotřebuješ. Taky se domluv s poštou nebo nějakou dopravní společností na tom jak budeš klientům posílat balíky a zajisti si dostatek vhodných krabic na balení zásilek.
A k tomu samotnému eshopu - dají se udělat i zadarmo tak že si je postavíš na základě nějakého open source projektu. Třeba tyhle shopy zenskaruka.cz nebo modelarina.cz jsou postavené na ZenCartu, jsou i další projekty jako Magneto nebo OpenCart. Každý má své výhody a nevýhody, vyzkoušej a uvidíš. Podobné OpenSource projekty chtějí trošku zkušeností abys to odladil tak jak chceš, ale pokud se tím prokoušeš tak můžeš být s výsledkem spokojený.
Důležité je ale zajistit si nějaký spolehlivý hosting kde ti to celé poběží, základ je vyhnout se těm nejlevnějším kde se budeš potkávat se spoustou problémů a výpadků...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.