Nejste přihlášen/a.
mamsy ponechat hotovost nebo koupit zlato nebo diamanty
Až nebude co "huby", tak dolarů, diamantů ani zlata se nejíte. Ale investovat do vzdělání je dobrá myšlenka. Je to jedi né bohatství, které Vám nikdo nevezme ani neukradne, nevezme Vám ho voda ani oheň a hlavně jde všude s Vámi. - stařenka
tak vam dekuji vsem za vasu radu co s dolarama jenom jsem poznal jak nekteri moji krajane jsou vulgarni a pro rozum chodili daleko s tema tu republiku nevytrhnete co se tyce moji gramatiky jsem vice jak 40 let z domova a mam po infarte a po mozkove prihode toho pana co pise abych se naucil psat cesky bych chtel videt jeho znamky musi to byt sama inteligence plati to pouze pro neho tomu bych dal za takovou neslusnost normalni ceskou facku aby si uvedomil ze mu clovek neodpal od pr...e tot je vsechno zik
pozdrav do Severní Karolíny
hulvátů je všude dost, bohužel zrovna dnes zavítal i k nám na Poradte.cz
jsme rádi, že jsme Vám mohli poradit, věřím, že ještě pár reakcí na Váš dotaz v průběhu dne dostanete...
zatím zkuste projít některé dotazy na podobné téma, které tu už proběhly...
jsme rádi, že i tak daleko se o Poradte.cz ví a těšíme se na Vaše další návštěvy a dotazy...
"ziku", vůbec jsem nereagovala na Vaši gramatiku, jelikož vím, že chybu udělám také, ale rada, investovat do vzdělání je dobrá. Z dotazu nelze poznat o jak starého tazatele se jedná, proto ta odpověď. Ale pokud žijete tak dlouho v cizině, máte jazykové vybavení a to je dobře. Možná bude lepší podruhé trochu víc do komentáře napsat. Pokud nemáte děti a rodinu, můžete investovat dolary potřebným lidem, dětem nebo zvířatům. Mějte se. - stařenka
Naprostý souhlas s pt: Samozřejmě nelze nikoho odsuzovat na základě pravopisu, ale na druhou stranu, budu upřímný, ani mě jste v dotazu nepřesvědčil. Když žádám dotaz a vím, že řečí nevládnu, je nutné to vysvětlit (jsem ze zahraničí, jsem po těžké nemoci). Protože jinak se na Vás domorodci svezou... A už ten obsah dotazu, tzn. mám si ponechat jakoukoliv měnu či ji směnit za něco smysluplnějšího - vždyť odpověď musí být na celém světě stejná...
Položím teoretickou otázku, přestože vím, že "rýpu do vosího hnízda". Má snad tazatel neovládající český pravopis, menší důvod k položení otázky tady na poradně? Proč by kvůli tomu měl být diskvalifikován? Slovo "tolerance" je pro mnohé, zdá se, cizí pojem. Vážení poradci: chcete radit, nebo poučovat?
doplněno 13.11.11 11:49:Tak mě napadlo, bohužel pozdě, že by to bylo téma na nový dotaz, .
Důvod (i právo) má samozřejmě stejný, ale to nikdo nikomu neupírá, tazatel diskvalifikován nebyl. Problém je v tom, že většina zde diskutujících jsou lidi velmi inteligentní a bije je do očí, když je dotaz psán z hrubkami. Je to jako všude jinde, kde jsem srovnáván s většinou. Když si na svatební obřed vezmu žlutou košili a červené kalhoty, také se nesmím divit, že budu terčem negativní pozornosti. Kdyby se tomu tento tazatel chtěl vyhnout, hned v úvodu napíše, že je dlouhodobě v zahraničí. A troufám si říct, že nikdo by neřekl ani hlásku. Jenže to on neudělal a tím pádem se "diskvalifikoval" sám - zařadil se mezi ty méně vážně míněné... pominu-li pravopis, i obsah dotazu je zmatený, mám si nechat US dolary (asi hotovost) nebo směnit za drahé kovy? Nevíme nic - jaká je tazatelova situace, o jakém objemu investic se baví, zda chce vycestovat, když ani nevíme, že dotaz byl položen ze zahraničí atd... docela závažné rozhodnutí na to, abych dotaz popsal jednou větou na amatérské diskuzní fórum tisíce kilometrů daleko...
ale jinak souhlas, tolerantnější bychom být mohli...
Ja se musim pridat, ze mi to prvne tez prislo jako dalsi vtipalek. On uz dotaz - mam si nechat dolary nebo koupit zlato a diamanty - je sam o sobe zvlastni, jako kdyby tu chtel nekdo davat na odiv, ze on na to ma. Pokud ma tolik penez, ze muze kupovat diamanty a zlato, zrejme by se mel pohybovat v urcitych kruzich. Pak mi neni zcel jasne, proc pise na ceskou poradnu...
Přesně jak píše Martinaa: dotaz velice podobný těm: "Mám BMW a při 260km/h vydává divný zvuk", případně "Zvládnu jen šest orgasmů za noc a do sedmého čísla se mi nechce, jak na to?"...
40 let z domova, chce kupovat zlato a diamanty... a cirou nahodou se pta v CR, kde uz 40 lte nezije, co s tim. No ja nevim...
Přesně tak, také si o tom myslím svoje. Divné je, že se pak již k původnímu dotazu nevrátil a neupřesnil jej, i když o to byl žádán. A nechci soudit, ale poté co se tazatel rozepsal - takhle člověk pro 40letech a anglosaském světě prostě nepíše... Tímto se omlouvám jak tazateli tak všem jeho sympatizujícím, jestli jsem se jich nějakým způsobem dotknul.
dobry den . velice me vase prispevky zaujali ale presto si myslim . ze byl zadan dotaz jasny mam si v dnesni dobe ponechat hotovost . nebo ju zamenit za zalato tato otazka byla podana z duvodu ktery je pouze muj osobni a opoved ma byt jenom k tomuto ale prevazna cast radicich se zajima proc se ptam proc chci zamenit co to je za otazku co to pisu za hrubky ze jsem p...a a ja nevim co tak vam to chci objasnit jsem vubec rad ze muzu na internete psat nekteri lide to neumi a umet nebudou zvlast u trch starsich ja tento dotaz napsal jenom ze zvedavosti protoze jsem to nasel tak jsem to chtel vyzkouzet a ono to funguje tecky a carky nepisi protoze do toho klovu jako datel a pokud bych to psal jak mam psal bych to dlouho ale co myslite prisel nekdo o zivot neby je nekdo zraneny z toho ze pisu tak jak pisu ja myslim ze svet se toci dal a kriminalita a korupce bude vetsi a vetsi nekteri me vysvtluji co si to dovoluji davat tak hloupe otazky porad je to otazka lepsi nez se ptat komu mam zebrat penize nebo koho mam zabit a protoze pisi tak jak meto jde za co jsem vdecny tak tam budou preklepy a ruzne zmatky jinak jsem nevedel ze na tomto portalu pisou jenom lide z velkou inteligenci toto neplati pro vsechny ale pro ty co si dovoluji psat co mam a co nemam v tomto ta demokracie neni ja nejsem ve skole a a lezel jsem v nemocnici a musel jsem se ucit chodit a trvalo to dlouho sami vite ze mnoho starsich osob neuni s mobilem a spocitacem zachazet ja to umim ale ne na 100 procent jako ti co me ne poucuji nebo radi ale zhazuji ja jse nekde daleko ale stale jse duchem v cesku a protoze se budu vracet protoze chci prozit roky doma mam tam hrpmadu pratel tek me tuto iluzi neberte ponevadz bych si myslel ze u nas jsou jenom sami chytralkove a ze neni zadna tolerance pro starsi lidi prominte ze jsem se vas dotkl zdenek
Ziku, nezlobte se, ze to napisu, ale placate nesmysly. Nikdo tu nepsal, ze pokud jste starsi, nebudete umet pracovat s PC, ani ze je nekdo zraneny ci prisel o zivot, ani o nejakem zebrani, korupci, zabijeni lidi atd. Tento Vas posledni prispevek je naprosto zmateny a davate v nem najevo povysenost nad vsemi, kdo se dovolili zeptat na ocividne. Vite, casto tu mame otazky, co psal cepagis, a cilem techto lidi je udelat si dobre a delat si z nas legraci. A Vase otazka byla temto otazkam velmi, velmi podobna.
Ihned jste zacal urazet. Samozrejme nejsme ve skole, ale pokud se na neco ptate, neco vysvetlujete, tak nejake slusne a dobre vyjadrovani by tam byt melo.
prominte posledni odpoved to zmatene povidani patrilo osobe ktera me nazvala p..cou to me tak vytocilo ze jsem uz psal to co nebylo potreba omlouvam se timto ma debata konci mejte se hezky a mnoho uspechu v osobnim zivote zdenek
"zik", jistě jste si všiml, že člověk který použil ten ošklivý výraz, má smazaný příspěvek a dostal BAN. Takže klidně zase napište, když budete chtít něco vědet. Mějte se. - stařenka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.