Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím poraďte mi. Chci investovat dlouhodobě. Každý měsíc chci 1000 Kč do toho dát. Ale nevím o tom skoro vůbec nic. Co jsou zač ty papíry? Jaké mám kupovat a jaké mám prodávat? Kdy je mám prodat? Komu půjdou moje peníze a kdy je dostanu nazpět? Kolik si tím můžu přivydělat? Jaká to nese rizika? atd atd... Řekněte mi o tom prosím Vás co nejvíce. Nechci před investičním poradcem vypadat úplně jako blázen... Díky.
Nejdříve nakupovat knihy, navštěvovat semináře a pár roků (jak říkal V.I.Lenin) UČIT SE, UČIT SE, UČIT SE a současně obchodovat jenom na papíře. Až si najdete svůj systém, o kterém budete přesvědčen, že je funkční, pak to zkusit teprve s vlastními penězmi. Zisky jsou neomezené a ztráty taky. Hledat odpovědi na vaše otázky na poradně tohoto typu - je nesmysl.
jak to myslíte obchodovat jenom na papíře a pak až se skutečnými penězi? Jako že mám nějaké hry hrát ať se to naučím a pak až se skutečnými? Nerozumím.
Přesně tak. Dokud si nevytvoříte ověřený systém, do té doby to nemá smysl. Pravděpodobnost "zisku" by pak byla stejná jako ve sportce nebo v ruletě. Než do tajů obchodování s cennými papíry, komoditami nebo měnami proniknete, raději své peníze ukládejte na nějaký spořící účet, stavební spoření nebo jiný zajištěný bankovní produkt.
Záleží pro koho pracuje váš finanční poradce a co za produkty vám nabídne.Váš záměr investice 1000kč./měs.je chválihodný.Jsou různé typy investic,záleží na jak dlouho a do jakého rizika chcete jít.Mrkněte na pár rad pro inspiraci,ale nevěřte tomu na 100% každý se může mýlit. finez.cz/...
doplněno 24.01.11 19:47:Jak vidíte,každý vám tu radí něco jiného.Stačí si najít podílový fond se solidním zázemím a dlouhodobou zkušeností investorů.Vaši ochotu riskovat vám ušijí na míru.Můj tip: conseq.cz/...
Jakou máte představu zhodnocení vložené částky? A do jaké míry jste ochoten akceptovat případný prodělek? Znáte-li jasnou odpověď na tyto otázky, pak je možno postoupit dále a zjistit jaká nabídka v daném rozmezí přichází v úvahu (je-li vůbec nějaká).
tak riskovat budu klidně úplně celý objem (1000Kč). Risknu to a prodělám, další měsíc se ceny zvýší a vydělám to, co jsem ztratil minulý týden... Je dobrý investovat přes patria-direct.cz/...? Tuto společnost doporučuje ČSOB u které mám konto.
doplněno 23.01.11 21:54:* minulý měsíc, omlouvám se.
Kamarád si z internetu stáhl nějaký program (ale myslím,že v angličtině),je to shareware,na vyzkoušení.Program nabízí zkušební investování do fondů,firem apod.,vše je fiktivní,disponujete určitými penězi,dostáváte určité náznaky či podněty,podle kterých byste měl vycítit,do čeho investovat a čeho se zbavit.Je to program zdarma,ale odkaz nevím.Prostě taková strategická hra.Pokud vás to zaujalo a ENG vám nečiní potíže,zkuste mrknout na netu.
Na tomto místě bych souhlasil s duchovním otcem proletariátu a s "jirkazhane" - opravdu se ještě mnohému naučit. Případně mohu poskytnout číslo svého účtu, kam můžete pravidelně daný obnos zasílat a možnost neomezeného zisku Vám klidně slíbím také. Samozřejmě, že i s rizikem prodělku.
Děkuji za návrh, ale já investuji jedině své znalosti a úsilí do racionálních činností a lidského potenciálu.
V době, kdy je zlato nejdražší v historii a současně o jeho ceně rozhoduje "pár jednotlivců", tak to jako moc chytrá rada nezní. Navíc, když vezmeme v potaz, že dneska 1 trojská unce investičního zlata je někde kolem 27 000 Kč, tak by tazatel musel po jednom tisíci na ni šetřit 2 roky a 3 měsíce :D
Ideální je investice do diamantů..zlato už není to co bývalo...
Pokud berete nejistotu, je ideální polská akciová burza...
S největší pravděbodobností ano..jejich cena se neustále zvyšuje a je oproti zlatu uznáván jako celosvétové platidlo..
Dobrý den, jestli Vás zajímá něco blíže ohledně investice do diamantu, mohu Vám poradit vše co Vás bude zajímat, protože sám se o tuto komoditu zajímám delší dobu. Pokud chcete více informací kontaktujte mne na josef.kolbl@gmail.com a můžeme se na toto téma bavit více.
Jako laik vidí u diamonatů pár reálných rizik:
- jak poznám, že se jedná o diamant a ne o nějaké sklíčko? V době, kdy se průmyslově vyrábějí umělé diamanty s tím mají zřejmě problém i odborníci. Není tak dávno doba, kdy banky braly do zástavy za úvěr diamanty, a to na jejich pravost měli x znaleckých posudků a když měli zástavu realizovat, tak se zjistilo, že v těch sáčcích jsou jen bezcenná sklíčka.
- navíc dneska se jako prodejce diamantů prezentuje kdejaký "vošoust" s holým zadkem - jak poznám důvěryhodného prodejce?
- která státní autorita mi potvrdí, že jsem koupil skutečně diamant?
- jaká je likvidita nakoupených diamantů?
- kde (komu) mohu vlastněný diamant prodat, jak dlouho obchod trvá a jaký je běžný rozdíl v % mezi prodejní a nákupní cenou v daném okamžiku?
Asi se ptám hloupě, ale zlato je alespoň "čitelné", lehce identifikovatelné a likvidní - u diamantů to vidím trošku složitější. Děkuji za odpověď.
diamanty nemaj cenu... musely by se drzet dlouho a pak kdo vi.. a navic pak sehnat kupce..
a kdyz chcete pulku investovanych penez vyndat... tak ho rozpulite...?
Proste kravina no...
Je vidět že toho o diamantu jako investičním nástroji příliš nevíte. Správně píšete, že investice do diamantu je dlouhodobá. Ovšem ve chvíli kdy se rozhodnete diamant prodat, není s tím nejmenší problém. Na trhu je v dnešní době řada společností co od Vás kámen odkoupí. Tudíž z prodejem není minimální problém.
a kdyz chcete pulku investovanych penez vyndat... tak ho rozpulite...? - toto nekomentuji.
A jaký je teda rozdíl mezi nákupní a prodejní cenou? U zlata si to přečtu na webovce každého prodejce. Buďte tak hodný a napište tady aspoň tři kontakty z té řady společností, které diamanty od klienta obratem vykoupí. Ještě jednou děkuji.
investicediamanty.cz/... myslím že zde najdete odpověď na některé Vaše otázky. Tato společnost od Vás na 100 % diamant od Vás odkoupí, stejně jako každá jiná. Dnes si koupíte diamant, během prvního roku se nedoporučuje se diamantu zbavovat.. Jak jsem již psal, je to spíše dlouhodobá investice. Každým rokem se jeho cena zhodnocuje 3-7 %. Momentálně jeho cenvý nárust převyšuje zlato, viz. google. Co se týká pravosti diamantu. Do dnes se nepodařilo ani nejmodernější technikou vyrobit hmotu, která by přesně imitovala diamant, by ani po jeho soustavě (krychlové) Pokud bych investoval diamant, určitě bych se na něj jenom nepodíval a nekoupil. Ke každému kameni dostanete certifikát od nezávislé gemologické laboratoře. Avšak posudek si můžete udělat v jakékoliv gemologické laboratoři i nadále. Já mam zkušenost ze společností D.I.C. kdy při nákupu investičního kamene dostanete kámen v ochraném pouzdře, při jehož otevření na Vás vyskočí varovný nápis OTEVŘENO. V tomto případě je nutné udělat nový certifikát o pravosti, jinak od Vás nikdo takový diamant neodkoupí.
Jinak jako před každou jinou investicí je dobré se o ní co nejvíce dozvědět, přečíst, poslechnout. Diamant za posledních 100 let neklesl na ceně, pouze před 2 roky na chvíli stagnoval. Já beru investiční diamant jako nejlepší dlouhodobou investici po všech stránkách.
Ještě dodávám informaci, že 3-7 % zhodnocení je u diamantů kolem jednoho karátu. U investičního diamantů od tří karátů výše je to 10-18% ročně.
tak stavebko se skoro nevyplati.. vzhledem k poplatkum a snizenemu vynosu..
Ale treba investice do fondu fondů. Dobre si stoji Conseq, ikdyz za lonsky rok to nebyla zadna pecka, tak dlouhodobe je dost vykony. Dobre si stal napr CP invest, zvlast fond nemovitosti...
Vse zavisi na fin. moznostech a na investicnim horizontu. A take na tom, za jakym ucelem chcete investovat.
Kazdopadne vzdy je moznost pozadat o odkup casti nebo treba vseho, a je Vam vyplacena aktualni hodnota ke dni ukonceni (ci ke dni pozadavku o castecny odkup).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.