Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam investovat peníze?

Od: ondra30 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

potřeboval bych poradit co s financema? Mám je uložené v bance a zbytečně mi tam leží?Nemám tam skoro žádný úrok:(

Nabízeli mi výhodnější úrok,ale musel bych se vázat na 2 roky kvůli asi 3% z částky, to se mi zdá málo.

Navíc nechci kvůli tak malému úroku nechat peníze nehybně v bance,aniž bych s nimi mohl cokoliv dělat.

Nevíte kam je uložit, kde by byl alesoň nějaký úrok?Nebo do čeho je investovat?Jedná se o cca. 200tis.

Všem mnohokrát děkuji za rady

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Já osobně preferuji jedinou věc a to nákup nemovitostí, ve Vašem případě nějakého slušného pozemku. Ovšem to chce mít trochu informací, aby to byl takový pozemek, který by byl v případě potřeby brzy prodejný bez břemen a s přístupem, popř. se zasíťováním. Ale to už by asi také 200 tis. nestačilo. Kdyby to byla částka vyšší, potom bych uvažovala o tom, koupit menší byt, i třeba s doplněním hypotéky. Záleží samozřejmě na lokalitě, ale nájem by mohl pomoci se splátkou hypotéky. Je třeba ovšem sledovat nabídky. V současné době se nabízí i hodně nemovitostí na základě nedobrovolných dražeb. A bude toho samozřejmě stále více. Týká se to i samostatných pozemků nabízených do dražby. Jde o to, zda počítáte s dlouhodobým uložením. U těch krátkodobých úložek není moc šancí trochu lepšího zhodnocení vkladu. Snad jenom stále ještě stavební spoření. Cenné papíry jsou podle mne v dnešní době hodně rizikové. Použít finance třeba na půjčku s výhodným úrokem, to by musel být setsakra dobrý přítel, ale i v tomto případě bych to moc nedoporučovala. Obrazy, šperky, zlato sice jsou prý dobrá investice, ale pro skutečného znalce z oboru a ne pro laika. To je asi vše, co mě napadá. Já jsem vsadila na pozemky, ovšem mám v rodině odborníka na reality. *placni*

jarmik*
hodnocení

2x

3% (hrubýho) dostanete třeb a i na ING kontu, kde se nemusíte na žádnou dobu vázat a je to bez poplatků.

Je správný, že o tom takhle přemýšlíte. S takhle malou částkou bych nedělal žádný divočiny, nechal bych to ležet na nějakým takovým účtu jako železnou rezervu.

Můžete si zkusit zahrát s akciema, ale to je rizikové a nebylo by to správné. Myslím, že příručky ohledně osobních financí se shodujou v tom, že se nemá investovat železná rezerva ve výši cca půl roku až rok nutných výdajů domácnosti. Ta má ležet někde k dispozici.

doplněno 04.02.09 10:56:

ingkonto.cz/...

wroclav*
A co takhle m-Bank?Vedení účtu zdarma,bez poplatků,bez chození na pobočku vše z domova přes net.
jarmik*

Jistě podobné nabídky bude mít většina bank. V nepříliš dobrém stavu jsou obě mateřské společnosi. Vklady v mBance jsou pojištěný v Polsku, vklady v ING jsou pojištěny v Holandsku.

lidka*
hodnocení

2x

Dneska jsem narazila zatím na nejvyšší úročení u spořícího účtu a slušné banky:

Chcete úrok 3,6 %? Připravte si 40 000 korun
Dnes 16:00

Jedna z největších tuzemských bank GE Money Bank zahájila reklamní kampaň na svůj Spořící účet Genius Plus. Vedení účtu je zdarma a roční úroková sazba činí výše 3,6 %. Musíte si však spořící účet stihnout založit do konce dubna 2009. Zvažte však, jestli máte dostatek finančních prostředků, neboť k získání výše uvedené sazbě je nutné složit nejméně 40 000 korun. Do částky 39 999 korun jsou vklady úročeny 0,10 % ročně.

martina30*
hodnocení

0x

Já jsem dobrá investice,ale úrok Ti nezvednu*smich*.Ta banka je asi nejllepší,i když mě to také štve a mám stejný problém,ale 200 tisíc je nic moc.Nejlepší jsou v dnešní době nemovitosti.

doplněno 02.02.09 18:18:

popadla mě můza a co tak stavební spoření nebo liška,modrá piramida atd*smich*

vondricek
hodnocení

0x

Ondro, pokud budeš chtít, mohu poskytrnout informace, můj tel je 731 619 641.

Ing. Josef Vondříček

lidka*
Nevím, jestli je to jenom shoda jména, ale vzpomněla jsem si na tento dotaz a odpověď:
xxxxxxxxxxxxxx
Autor: vondricek
Datum: vcera 22:57
Předmět: RE: Mám pracovat pro F.G. invest?
odpovědět
Provize už normálně chodí, problémy byly, ale vše je už OK. Je to super práce, protože funguje plně načítací systém.
Jestli o tom pochybujete tak běžte makat do kolbenky. Toto není pro hloupé lidi. Vondříček.
?

ruze64*
hodnocení

0x

Dobre je mít účet u ING konta,jsou tam 3% myslím a nemusí to tam ležet rok, dva,můžete to vybrat,kdy chcete sám.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]