Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Báseň a proza na recitaci

Od: sid* odpovědí: 4 změna:

Ahoj, chodím do 8. třídy a jdu na recitační soutěž a potřebovala bych poradit s výběrem básně i prozy. Prohledala jsem už i předchozí otázky, ale nic jsem nenašla.*nevi* Báseň by měla mít 5 a víc slok, nejlépe by měla být vtipná, ale ne vulgární a už vůbec ne nic známého (Erben, Žáček, atd.). Proza by měla být přibližně na A4, téma je mi jedno, ale aby se to co nejlíp učilo.*srdce*

Děkuju :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Co navštívit nejbližší veřejnou knihovnu? Většinou bývají ochotní, poradí, pomohou - a můžou nabídnout i ty "neznámé" autory.

sid*
hodnocení

Zkusím se podívat, ale moc času nemám a ještě k tomu jsem momentálně nemocná, takže nikam moc chodit nemůžu *nevi*

jezevec*
hodnocení

0x

Naše dítě sklízelo veliký úspěch recitací bajky o vráně a lišce. Snadná na učení, ne moc dlouhá, poučná...

hoststary*
hodnocení

0x

Když si do modrého políčka Hledaný výraz vpravo nahoře na této Poradně napíšete klíčové slovo "recitaci"nebo "recitace", otevře se vám stránka s odkazy na již dřívější dotazy na toto téma, kde už rádcové a rádkyně radili k recitaci na ZŠ i na SŠ. Například

poradte.cz/...

poradte.cz/...

poradte.cz/...

poradte.cz/...

poradte.cz/...

Možná by se vám líbilo zarecitovat text písně Žlutý tulipán Jiřího Suchého. Na webu ho najdete jako text pro karaoke, nebo i video z roku 1973 i s melodií.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma próza k recitaci

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]