Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chodím do 8. třídy a jdu na recitační soutěž a potřebovala bych poradit s výběrem básně i prozy. Prohledala jsem už i předchozí otázky, ale nic jsem nenašla.
Báseň by měla mít 5 a víc slok, nejlépe by měla být vtipná, ale ne vulgární a už vůbec ne nic známého (Erben, Žáček, atd.). Proza by měla být přibližně na A4, téma je mi jedno, ale aby se to co nejlíp učilo.![]()
Děkuju ![]()
Když si do modrého políčka Hledaný výraz vpravo nahoře na této Poradně napíšete klíčové slovo "recitaci"nebo "recitace", otevře se vám stránka s odkazy na již dřívější dotazy na toto téma, kde už rádcové a rádkyně radili k recitaci na ZŠ i na SŠ. Například
Možná by se vám líbilo zarecitovat text písně Žlutý tulipán Jiřího Suchého. Na webu ho najdete jako text pro karaoke, nebo i video z roku 1973 i s melodií.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.