Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chodím do 8. třídy a jdu na recitační soutěž a potřebovala bych poradit s výběrem básně i prozy. Prohledala jsem už i předchozí otázky, ale nic jsem nenašla. Báseň by měla mít 5 a víc slok, nejlépe by měla být vtipná, ale ne vulgární a už vůbec ne nic známého (Erben, Žáček, atd.). Proza by měla být přibližně na A4, téma je mi jedno, ale aby se to co nejlíp učilo.
Děkuju
Když si do modrého políčka Hledaný výraz vpravo nahoře na této Poradně napíšete klíčové slovo "recitaci"nebo "recitace", otevře se vám stránka s odkazy na již dřívější dotazy na toto téma, kde už rádcové a rádkyně radili k recitaci na ZŠ i na SŠ. Například
Možná by se vám líbilo zarecitovat text písně Žlutý tulipán Jiřího Suchého. Na webu ho najdete jako text pro karaoke, nebo i video z roku 1973 i s melodií.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.