Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co na recitační soutěž?

Od: zdenca odpovědí: 4 změna:

Prosím o pomoc, potřebuji text na recitaci, musí to být próza. Je mi 15 let a chtěla bych, aby to bylo hlavně vtipné, nejlépe aby to vyprávěla žena (holka). Recitovala jsem už Roberta Fulghuma, Koralínu od Neila Gaimana. Měl by to být trochu delší text, tak 2 A4. Prosím o jakýkoliv nápad, na autora nebo povídku :)

Předem děkuji, Zdenča :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
znáš aristokratku v nesnázích? Autor Evžen Boček. Je to teď dost populární knížka. Nedávno měla premiéru i divadelní adaptace.
doplněno 11.01.16 20:03: Ano. Já kupodivu umím číst a když píšeš, že chceš něco zábavného tak ti nabízím něco zábavného. Doporučuju třeba kapitolu, kde americká matka hlavní hrdinky předvádí v hotelu japonským turistům Mikuláše s čerty.
zdenca
hodnocení

Hledám spíš něco vtipného. Minulý rok jsem měla úryvek z knížky První stříbrná kniha snů, byl to vážný text a neměla jsem s ním pak úspěch na okresu, kde všichni měli hlavně dětské texty, bez ohledu na věk :)

host*
hodnocení

2x

René Goscinni - Malý Mikuláš, jistě si najdete kapitolu, kterou budete moci přečíst aniž vyprsknete smíchy, anebo se klidně smějte a rozesmějete i ostatní. Například jak kloučové nachytali čolky a pak je s tatínky přišli v noci vrátit do jezírka v parku, a podobné.

Zdeněk Galuška - Slovácko sa súdi, ale chce to naučit se slovácký dialekt, který k tomu patří. Například jak šli lovit kance nebo Chrústy, jak dali do světnice nějakému známému chrousty, kteří mu celou noc dělali hluk a on při jejich zaplácávání málem otřískal i omítku ze zdí.

atd.. Pokud to má být próza. Z poezie je stručná a vtipná například Jan Vodňanský, Jiří Suchý, Zdeněk Žáček, apod.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Poslední aristokratka od Evžena Bočka je náhodou vynikající tip na vtipnou knížku. Nebo potom klasiku, Vejce a já od Betty MacDonald.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma próza k recitaci

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]