Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám doma dítě (chlapečka), který má 2,5 roků a pořád se mi ho nedaří naučit chodit na nočník.
Neporadili by jste mi jak jste děti učili na nočník?
Nedaří se mi to ![]()
Děkuji
Tohle záleží na vyzrálosti nervové soustavy.
Signalizace, že močový měchýř plný, nemusí mozeček malého dítěte ještě vyhodnotit, že se jedná o právě o tohle. Vždyť je tisíce věcí okolo něj, které se musí naučit a tohle je věc interní.
Takže až dozraje nervová soustava a každé děcko to má jindy, tak si klučík dojde, nebo řekne.
Zrovna včera bylo na netu, že ve světě, ale i u nás je novinka, kdy se do nočníčku dávala nějaká tabletka a po počůrání se výsledek zabarvil do modra, naši vyvinuli různé barvy a děcka jsou zvědavá, jaká barva se na dně objeví tentokrát a určitě se snaží více, nebo budou, nevím, jestli to už je na trhu.
kazde decko je jine a ucit ho neco jen protoze to psala odbornice v knizce je tak trochu mimo, navic ty odbornice ktere to pisou bud vlastni decka nemaji anebo mely pred 30 lety a pamatuji si leda prd
jedno dite bude bez plen ve dvou letech, druhe treba az ve trech, nutit ho k tomu nebo ho tam drzet od rana do vecera muze jen trouba, proste musi k tomu dozrat
to je podobne jako kdyz sousedi meli male decko, doktorka jim rekla ze by melo pit tolik a tolik mleka co nejaky cas , nakonec skoncil v nemocnici podvyziveny, HLAVNE JE TREBA POUZIVAT MOZEK
2,5 mesice je jeste dlouha doba, pokud k tomu dozraje tak se na nocnik nauci chodit behem jednoho dne, pak uz mu staci jenom pripominat
Vnučka 1 1/2 roku celé léto běhala na zahradě bez kalhotek a každou chvilku jí byl nabídnut nočníček. Tak se naučila na nočník. Dokonce v jedné prodejně v nestřeženém okamžiku použila vystavený nočník a mamce řekla "hoťovo". Takže tam byla loužička a prodavačky se plácaly smíchy. ![]()
Šla jsem na to logicky, každý člověk má potřebu po vyspání se vyčurat. Po obědě jsem syna dala spinkat a hlídala kdy se začne vrtět a probouzet. Ihned jsem ho posadila na nočník než to pustil do pleny a on se většinou vyčural,nezapomněla jsem u toho hlasitě komentovat samohláskou a a a ! Samozřejmě následovala pochvala , kuk do nočníku a zase a a a...Velmi rychle si tuto činnost spojil s a a a ! Potom stačilo ho kdykoli posadit na nočník , říct a a a, a on se vyčural. Nekecám, ale v roce byl ve dne bez plen.
Já jsem hluboce přesvědčená, že pokud mozek a spojení v něm "nedozraje" dítě se nenaučí. Šílí celá rodina, dítě je stresované a k ničemu to nevede. V poslední době jsem viděla několik videí, kdy prcek s dokonalým smyslem pro rytmus předcvičoval ve fitku, druhý tancoval country tance a třetí lezl na lezeckou stěnu s neuvěřitelnou koordinací. A všichni s plínou.
Moje dcera vřískala na malého, který měl jít za čtvrt roku do školky, říkal ř a poznal všechny barvy a také měla představu, že naučí, ale mladý pročural auto. Koukal na ni a pak pravil: "Hoď na to noviny, to se vsákne." , s naprostou logikou. Na mladou šly mrákoty.
A pak najednou, sám od sebe řekl, že plínu nechce, že bude chodit sám. A dokonce večer vyhodil plínu a od té by se nehoda nestala ani jednou. Takže to chce klid. Sám pozná, že se mu chce a také vědomě udrží.
Co zkusit hrající nočník.
Hrající nočník s melodií po vykonání potřeby začne hrát, děti by to mělo motivovat k pravidelnému chození na nočník. Hudební nočník u dětí sklízí úspěch a rádi na něj chodí.
google.com/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.