Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak naučit 2 leté dítě na nočník?

Od: dusekpdkovac* odpovědí: 8 změna:

Má někdo nějaký fígl na to jak naučit 2 roky starého kluka na nočník?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

To už má rozum ,tak mu to vysvětlete - už měl chodit dávno.

martinaa*
hodnocení

0x

Zkuste mu na nočník donést knížku, prostě mu to zpříjemnit. A především buďte důsledná - nepolevujte, ani když to nevyjde napodesáté.

iv®
hodnocení

0x
Souhlas s martinaa.. u nás taky zafungovala knížka. Dcera byla bez plin pres den od 17 měsíců. Rozptylte ho něčím zajimavym, ale dejte mu i uvědomit si, co se po nem na tom nocniku chce. Preji hodně úspěchu.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Moje žena, naučila naší dcerku na nočník, už po té, co začala sedět, jen trochu stabilně. Na 16 měsících už ve dne nenosila plínky. Když vyházela hračky z takové plastové, černé přepravky, musela se posadit, jinak to udělala tam. Občas se posadila i na záchod a po čase jí to nepřišlo ani nějak divné. Je to jen o důslednosti. Se vším. S pořádným mluvením, pořádným stolováním, držením lžíce a podobně.

doplněno 01.09.14 18:04:

Potvrzuji, že kluci byli v ,,tomhle,, trochu jinde než dcerka. Dokonce jsem zaregistroval názor, že dítě se může vedne počurávat i do 3 let. A je to normální. Myslím si, že to není normální, ale každý to máme se svýma dětma jinak. Nejmladší synek, asi ve 3-4 letech, na dovolené, se jednou zle podíval a řekl, že už nechce plínu na noc. Že ji nepotřebuje. Přeci! Dostával ji jako sichr do spacáku, kdyby se náhodou stala nehoda. A tím plíny skončily úplně.

hodnocení

0x

Musíte být opatrní! Zažila jsem dítě, vlastně dvě děti, které na nočník naprosto odmítaly, protože jim to rodiče tak strašně zhnusili. Nočníček má být příjemnost. Dává se do něj i teplá voda, aby to prcka nestudilo. Úplně správně by se hračky dávat neměly, dítě by se mělo vychovávat k cílené činnosti. Stejně tak, jako by se u jídla neměla povídat pohádka nebo koukat na televizi. Ale co by člověk neudělal proto, aby se dítě napapalo a vyčuralo. ;) Někdy se stane, že spojení mezi mozkem a vylučováním nedozrálo a prostě nefunguje. Vlastní zkušenost. I já i dcera celý život pracujeme s malými dětmi a malého jsme na nočník nepřiměly. Měl už úžasnou slovní zásobu, nevyslovoval pouze ř a přitom se zvalil až do papučků. Když mamina řvala, že se počural v autě, pravil: "Nekšič, hoď na to noviny. To vsákne!" Celá rodina jsme si začali myslet, že něco není v pořádku. A najednou, den ze dne, na jaře 2 měsíce před nástupem do školky, začal se shánět po nočníku a po stupínku k záchodu. A den ze dne se nepočural ani v noci. Od toho dne ani jednou, jedinkrát! :-D Trpělivost a klid. Nechejte nočníček někde, aby ho viděl a mohl si sednout sám, až bude potřebovat. Nebo v pravidelných odstupech se ptejte, posazujte. A vyčkejte, ono to příjde.

hodnocení

0x

V klidu vyčkejte a třeba se mezitím utěšujte myšlenkou, že máte velmi inteligentní dítě.

Sama jsem byla v podobné situaci. Dokonce jsem se ptala dětské lékařky, jestli nemůže mít syn špatný svěrač konečníku nebo nějakou jinou nemoc. Řekla mi, že kluci bývají na učení na nočník o něco "tvrdší" a že velmi inteligentní děti vnímají a vstřebávají především vnější podněty a nějaké kadění je až tak moc nezajímá. Odcházela jsem z poradny pyšná jako páv a v duchu si říkala: Kakej si kam chceš, ty můj génie!

Doporučuji, abyste se touto prověřenou informací trochu utěšila. Bystrost vašeho kloučka se určitě pozdějí projeví. A nejen na nočníku! :) .

borax*
hodnocení

0x

My jsme místo nočníku (nechtěli tam sedět, tlačilo je to) koupili malé sedátko na WC, synové tam chodili raděj, připadali si "dospělí"a důležití.

něco takového: koupelny-sen.cz/...

iz*
hodnocení

0x

Často opakovaně vysazovat na nočník, vždy jen na chvilku (2 –5 minut), nečekat moc dlouho, než dítě vykoná potřebu. Radši častěji a pokoušet se vystihnout správnou dobu. Rozhodně nezabavovat hračkami nebo knížkou. Díte by začalo nočník spojovat se zábavou. V případě úspěchu chválit, ev. něčím odměnit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]