Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obklad na obklad

Od: knoflajzs® odpovědí: 15 změna:

Budu předělávat koupelnu a rád bych nalepil na stávající obklad - obklad nový...je to možný? Pokud ano jaké lepidlo je nejpoužívanějším - nejlepším. Děkuji za rady.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

humbucker*
hodnocení

2x

Ahoj. Všichni rádci tu radí jak a čím to udělat, ale jen u posledního jsem našel zmínku o tom, že po nalepení ty druhé vrstvy obkladů se zvětší odstup ode zdi. To mi připadá neestetické, možná až hnusné. A nejsem si jist, že to vyváží ulehčení té práce s tím odstraněním starého obkladu. Ale někteří lidí jsou schopni si dílo zbastlit a ještě v tom šťastně žít. A že jsem viděl už pořádné hnusy. Co si z toho vyberete, je samozřejmě jen na vás.

Je vhodné dobře číst a přečtené také pochopit.
Tazatel chce radu, jak nalepit obklad na obklad. Rad se mu dostalo. I zkušeností z praxe.
Teda i zmínka potřeby prodlužováků nebo nižších misek, kterou jsem ne jako poslední napsal, svědčí o tom, že přibyde tloušťka obkladačky plus něco lepidla.
U vnitřních rohů to není vidět, konce nebo vnější rohy se dají stavebně upravit. Pokud jde obklad až po strop, není žádný odskok. To samé u země, teda podlahy. I u ní se dá položit dlažba na dlažbu, pokud člověk počítá s tloušťkou dlažby už při koupi. Dnešní velkoplošné dlažby 7-8 mm tlusté naskočí i s lepidlem okolo 10mm.
Nejen já, ale i moje esteticky náročná polovička v takové "hnusné"koupelně žijeme, spokojeně, a vsadím se, že mnoho dalších rádců - obkladačů. Můžete se klidně přijet podívat.
Povíme Vám, jak je lehké osekat metry a metry tvrdých obkladaček, přilepených poctivým cementem, kolik úderů je třeba na jednu, kolik z ní odleti ostrých střepů, kde všude je prach a kolikrát si přijde stěžovat sousedka. Jak dlouho to trvá, než zatvrdne vyrovnávací omitka a muže se lepit. Jak dlouho manželka podpichuje.
Bez rozbíjení je do večera čisto.
Tazatel čeká radu, pomoc. Ale někteří lidé jsou schopni příspěvek zbastlit...
doplněno 30.12.13 18:34: Dát bod je jednoduché...
Na to ale poradna není!
doplněno 30.12.13 18:52: poradte.cz/...
Přečtěte si a porovnejte příspěvky moje a dalších tu přispívajících tady a tam. Tam to jde, tady ne?
Můj v celkovém pořadí čtvrtý dotaz v této poradně je přesně na toto téma. poradte.cz/...
olaf71*

někdo pokládá koberec na koberec, i když se musí lepit, plovoucí podlahu na koberec, maluje kolem nábytku atd. je to rychlé, relativně čisté a doma jsou všichni spokojeni

olaf71*

proto jsem také napsal, že bych to udělal max. na podlaze za jistých podmínek a tou podmínkou je výška podlahy.

humbucker*

Proto jsem ti dal boda.Olafe.

hodnocení

0x

už to tu párkrát bylo...

poradte.cz/...

poradte.cz/...

poradte.cz/...

poradte.cz/...

poradte.cz/...

doplněno 30.12.13 15:02:

omlouvám se. najdete je na

#obkladačky+na+obkladačky

doplněno 30.12.13 16:48: Staré obkladačky odmastit a potom umýt octovou vodou. Použít běžné lepidlo na obklady, natáhnout hřebenovým hladítkem.
Jedna rekonstruovaná koupelna tak drží pomalu 9 let, radu jsem dostal tady.
K bateriím budete potřebovat prodlužováky, nebo nižší misky.
hodnocení

ani jeden odkaz mi nejde zobrazit...

hodnocení

0x

po řádném očištění a odmastění by neměl být problém.

kami95
hodnocení

0x

Jako možné to je, ale je to více nepraktické a myslím, že to tak udělá jen matlák..to je takový problém staré kachličky odbouchat?

Jen takový dotaz Kami-vy jste okladač? že máte takové odvážné tvrzení?

olaf71*
hodnocení

0x

samozřejmě to jde a úplně v pohodě, ale já bych to nikdy neudělal. možná na podlaze a to za jistých podmínek.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud to není relativně velká plocha,lepil jsem takto obklady silikonem.Vždy na 25 bodů.Po zatvrdnutí normální spárovačka.Kolem vany také silikon.

JABRAKA

jm*
hodnocení

0x

Ano, lze to, důkladně odmastit, Použít klasické lepidlo na obklady.Akorát budete mít větší odstup od zdi, pokud naklepíte na stávající kachličky ještě jedny.

rubinn*
hodnocení

0x

1) Je to možné, zcela profesionálně

2) Postup i materiál doporučím se zárukou

3) Rozhodnutí zda lepit na starý nebo obourat a lepit na upravený podklad je jen a jen na vás. Oba postupy mají své pro i proti. Většinu argumentů je v předcházejících odpovědích. Doporučuji dobře zvážit. V.R.

kamill*
hodnocení

0x

Ja som to urobil tak,že doobeda ,ked susedia sú v práci som malou pneu-zbíjačkou do hodiny odstránil nevhodnú dlažbu.Limit je iba prach a hluk.Zásadne nedám novú krytinu na starú bez demontáže, ani plávajucu na lepený koberec.Ak však mám poradit,tak starý obklad natrite adhéznym mostikom a na tom to lepidlo udrží nové

doplněno 01.01.14 14:16:

zbytky po starom lepidle netreba čistit ,pokial držia na podlahe ,ale použite hladítko s vačšími zubami 8-10 .

Obklad na obklad

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]