Budu předělávat koupelnu a rád bych nalepil na stávající obklad - obklad nový...je to možný? Pokud ano jaké lepidlo je nejpoužívanějším - nejlepším. Děkuji za rady.
Ahoj. Všichni rádci tu radí jak a čím to udělat, ale jen u posledního jsem našel zmínku o tom, že po nalepení ty druhé vrstvy obkladů se zvětší odstup ode zdi. To mi připadá neestetické, možná až hnusné. A nejsem si jist, že to vyváží ulehčení té práce s tím odstraněním starého obkladu. Ale někteří lidí jsou schopni si dílo zbastlit a ještě v tom šťastně žít. A že jsem viděl už pořádné hnusy. Co si z toho vyberete, je samozřejmě jen na vás.
Je vhodné dobře číst a přečtené také pochopit. Tazatel chce radu, jak nalepit obklad na obklad. Rad se mu dostalo. I zkušeností z praxe. Teda i zmínka potřeby prodlužováků nebo nižších misek, kterou jsem ne jako poslední napsal, svědčí o tom, že přibyde tloušťka obkladačky plus něco lepidla. U vnitřních rohů to není vidět, konce nebo vnější rohy se dají stavebně upravit. Pokud jde obklad až po strop, není žádný odskok. To samé u země, teda podlahy. I u ní se dá položit dlažba na dlažbu, pokud člověk počítá s tloušťkou dlažby už při koupi. Dnešní velkoplošné dlažby 7-8 mm tlusté naskočí i s lepidlem okolo 10mm. Nejen já, ale i moje esteticky náročná polovička v takové "hnusné"koupelně žijeme, spokojeně, a vsadím se, že mnoho dalších rádců - obkladačů. Můžete se klidně přijet podívat. Povíme Vám, jak je lehké osekat metry a metry tvrdých obkladaček, přilepených poctivým cementem, kolik úderů je třeba na jednu, kolik z ní odleti ostrých střepů, kde všude je prach a kolikrát si přijde stěžovat sousedka. Jak dlouho to trvá, než zatvrdne vyrovnávací omitka a muže se lepit. Jak dlouho manželka podpichuje. Bez rozbíjení je do večera čisto. Tazatel čeká radu, pomoc. Ale někteří lidé jsou schopni příspěvek zbastlit... doplněno 30.12.13 18:34: Dát bod je jednoduché... Na to ale poradna není! doplněno 30.12.13 18:52:poradte.cz/... Přečtěte si a porovnejte příspěvky moje a dalších tu přispívajících tady a tam. Tam to jde, tady ne? Můj v celkovém pořadí čtvrtý dotaz v této poradně je přesně na toto téma. poradte.cz/...
olaf71*
někdo pokládá koberec na koberec, i když se musí lepit, plovoucí podlahu na koberec, maluje kolem nábytku atd. je to rychlé, relativně čisté a doma jsou všichni spokojeni
olaf71*
proto jsem také napsal, že bych to udělal max. na podlaze za jistých podmínek a tou podmínkou je výška podlahy.
doplněno 30.12.13 16:48: Staré obkladačky odmastit a potom umýt octovou vodou. Použít běžné lepidlo na obklady, natáhnout hřebenovým hladítkem. Jedna rekonstruovaná koupelna tak drží pomalu 9 let, radu jsem dostal tady. K bateriím budete potřebovat prodlužováky, nebo nižší misky.
Ano, lze to, důkladně odmastit, Použít klasické lepidlo na obklady.Akorát budete mít větší odstup od zdi, pokud naklepíte na stávající kachličky ještě jedny.
3) Rozhodnutí zda lepit na starý nebo obourat a lepit na upravený podklad je jen a jen na vás. Oba postupy mají své pro i proti. Většinu argumentů je v předcházejících odpovědích. Doporučuji dobře zvážit. V.R.
Ja som to urobil tak,že doobeda ,ked susedia sú v práci som malou pneu-zbíjačkou do hodiny odstránil nevhodnú dlažbu.Limit je iba prach a hluk.Zásadne nedám novú krytinu na starú bez demontáže, ani plávajucu na lepený koberec.Ak však mám poradit,tak starý obklad natrite adhéznym mostikom a na tom to lepidlo udrží nové
doplněno 01.01.14 14:16:
zbytky po starom lepidle netreba čistit ,pokial držia na podlahe ,ale použite hladítko s vačšími zubami 8-10 .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.