Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obkladačky na obkladačky?

Od: hejkal® odpovědí: 11 změna:
...potřebuji položit nové obkladačky do koupelny. Staré obkladačky jsem lepil před 25 lety cementem, dodnes perfektne drží, když jsem jednu odsekával, šla dolů i omítka. Když budu obíjet všecho, budu muset znova omítnout a srovnat.
Každej před svátkama uklízí, ty budeš dělat bordel. To ne! (řekla manželka )
Poraďte, jak anebo čím připravit staré klasické bělninové hladké obkladačky pod nový obklad. Nechtěl bych zbytečně brousit, zdrsňovat, dělat do nich záseky, prostě jenom něčím natřít.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

technikjirik*
hodnocení

2x

U se to tu řešilo několikrát a pokáždé jsou odpovědi stejné... když dáte vyhledávání tak narazíte na stejná témata a na stejné odpovědi je to pro vás rychlejší, ale abych dostál pravidlům poradny... octovou vodou v poměru 1:10 odmastit, ale hodně důkladně. Pak už stačí aplikovat obkladačky současně běžným způsobem. nic nemusíte bousit ani zdrsnovat.

kejki3
hodnocení

0x

A já dodám, že v hobbymarketech je na to k dostání i lepidlo, jiné než cementové, takže využijete hotovou rovinu a přibude minimum.

paja69*
hodnocení

0x

Jde to rychlejš z vysokopevnostním tmelem MAMUT. Ten drží na všem.Vyskoušeno!

pájo ale ta spotřeba a cena... proč mamut, když to jde i levněji a kvalitně.

kejki3

Třeba dával jen 1cm², ten má udržet 22kg.*smich* Kartuše stojí 180,- za 290ml.

:) Kejki3, to není ale hezké se vysmívat. Jedině, že jste se usmíval, pak je to OK. :)

kejki3

Tak si představte ten bobík vprostřed dlaždičky, třeba se taky budete smát nahlas. ;)

jabraka*

Kejki,ja jsem lepil malý kousek kachlíků za sporák na jiné dlaždičky silikonem.Kachlíky 15x25 bodíky jako třešňové pecky po 5 cm.Druhý den už by to nikdo neutrhnul.

JABRAKA

kejki3

A přitom stačil jeden Mamutem! ;) Hlavně. že to drží.

hodnocení

Díky, pánové...
Otázka znela: jak anebo čím připravit staré klasické bělninové hladké obkladačky pod nový obklad.
Využil jsem radu od technikjirik, za co mu tímto děkuji. (hledal jsem v už uveřejněných radách, ale o octové vodě na obkladačky jsem se nikde nedočetl.)
Přidržel jsem se klasiky a nepoužil Vámi navrhované lepidla, neboť:
-Na 12 m² obkladu a 8 mm zuby na hladítku (obklad 40 x 25 cm) jsem použil přibližně 50 kg klasického lepidla na obklady a dlažbu na cementové bázi. Na octovou vodou ošetřených obkladačkách velmi dobře drží. Mamut nebo silikon atd. by asi přišlo dráž...
- Nemám rád, když je pod obkladem "prázdno", stačí poklepat a už to slyšíte, kde je vzduch. Někdy nechtíc člověk přitlačí a roh obkladu praskne...a doplňky je lépe montovat "do plného"
- A cena materiálu na spárování je podstatně vyšší jak cena lepidla, při bodovém lepení rapidně stoupne jeho spotřeba...
...takže ještě jednou Vám všem děkuji za pomoc, určitě Vaše služby využiji i v budoucnosti, nebo doporučím jiným...
P.S. a příjemné svátky a úspěchy v r. 2009 všem poradcům...

Hejkale, děkuji za přání, rovněž přeji, aby manželka nemusela moc uklízet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]