Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chci se s Vámi poradit, mám starší obklady a chtěl bych na ně nalepit obklad nový, jde to tak udělat nebo se musí staré osekat? Pokud ano, tak jaký je postup.Díky
Ahoj. Jde to. Všechno jde, jen to vypadá potom divně na tloušťce toho obkladu vůči stěně. Ale, když ten obklad bude vyhnaný až ke stropu, nikdo to neuvidí. V tomhle případě, potom musí být dokonale nahozený a vyrovnaný strop. Viděl jsem to a je to možné. A je podmínkou, že ty podkladové dlaždice nejsou odchlíplé.
jde to upe normalne, ale je to pak tluste, jak rika @humbucker, pokud ten sokl neva tak co... (ale pak se na to prasi) a ty puvodni by mely samozrejme dobre drzet na zdi. Jinak omlatit to neni zas tak hrozne, ale je z toho bordel, a nikomu se do toho nechce, to je jasne. Nejlepsi je Kango a vzit to i s omitkou a tu si pekne nahodit novou a je to jak ze zurnalu s minimem dupani (resp ja vyrovnavaci omitky delam rad, je to zabavne) Ale pokud jde o celou koupelnu, tak se vam nedivim a nalepte to na to.
Před 30 lety jsem si lepil obklady do WC a koupelny sám, a normálně cementem, jak bylo tehdy zvykem.
Při další rekonstrukci - renovaci jsem zažil stejné dilema jako Vy, dát - nedát staré obklady dolů... cement pod prvními obíjenými kousky byl tak tvrdý a silný, že jsem to vzdal. Po vznešení dotazu tady na poradně se mi dostalo vícero rad, s různými technologiemi, použil jsem tu nejjednodušší, od technikajiříka poradte.cz/...
Staré obklady umyl dočista do čista octovou vodou v poměru 1:10. A nalepil na ně klasickým lepidlem na obklady nové obkladačky. Drží už dobrých 5 let. Bez problémů. Dokonce jsem se asi o půl roku snažil "odlepit"ty dva kousky spojených obkladů, které jsem tenkrát slepil na zkoušku. Šlo to, ale velkou silou, takže běžné používání by nemělo dělat problémy.
Novější způsoby, jako píší třeba kolega milancukrár nebo manduss v poradte.cz/...
snad jedno upozornění, lepením na starý obklad může přibýt starost sehnat nové, nižší "misky"na zakrytí šroubení vodovodní baterie. Někdy totiž není možné vyměnit staré "etážky"za delší, nebo použít prodlužováky. Takže na to myslet už před obkládáním, vyzkoušet nanečisto, jak se to tam vejde na výšku. Není problém starou obkladačku okolo šroubení případně i silou rozbít a dostat tam prodlužovák potřebné délky. Nová obkladačka to zakryje. Ovšem přijít na problém po ukončení obkladu, až při montáži baterií, to je na nervy... Vaše, případně instalatérovy...
Já u jedné baterie musel ty misky jednoduše zkrátit na míru, menší tenkrát nebyly k sehnání...
doplněno 20.08.13 06:25: Foto napoví
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.