Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepólování baterie

Od: pavel0002 odpovědí: 5 změna:
Zdravím, dneska se mi v ospalosti po celým dni práce povedlo zapojit baterku obráceně, hodilo to blesk jako kráva, ihned jsem to vypl - nestartoval jsem, jen otočil kličkem..
Ihned jsem ji šel odpojit, ale něco hrozně zasmrdělo a syčelo směrem od bloku motoru, ničeho dalšího jsem si nevšiml, co všechno teď může bejt k.o.? Od altiku to nešlo ten je na druhý straně :/

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Taky není třeba špatné napsat zda to byla Škodovka 100 nebo Ferrari...

Já viděl takhle přepolovaná asi 4 auta, nejlépe dopadl Hyundai I30, tam odešla jenom taková pojistková destička cca za 1600Kč, u Jeepa (1997) vyhořela ŘJ motoru, u Opla Vectry ŘJ motoru, asi to bude o štěstí, principiálně taky je to past na alternátor... Hejno různých ŘJ...

pavel0002
hodnocení

Řídící jednotku to auto nemá.

Tak prověř alternátor a v podstatě by to mohlo nějak vydržet... Zkus co Ti nepůjde... Takhle mě celkem nic už nenapadá...

pavel0002
hodnocení

Uvidím no, já mám pocit že to mohlo smrdět ze žhaviček, konec konců v tý poloze se zapínají a tim odkuď jsem to zdánlivě slyšel by to odpovídalo. Plusovej kabel je rozdělenej na hlavní svazek (startér, žhavičky a tak) autům rozumím - o to je to pro mě horší, že se mi tohke stalo :D , ale v elektrice plavu. A tak rychle jaj se to stalo než jsem ten klíček vypl se vevnitř nic nezapmne, takže si myslím že by to mohlo být cca ok, ale nevím no..

hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]