Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechce chodit na záchod

Od: rendyf odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, máme doma od neděle od večera kočičku půl roku starou, která vyrůstala venku. No a teď nám kaká na postel místo na záchod, který jsme jí koupili. Když se někde pokakaká a jsme zrovna doma, tak to ji i její pozdrav vezmeme, dáme to do toho záchoda a dáme ji k tomu, aby věděla kam, ale stále nic a nic.. věděl by někdo co s tím, abychom jí naučili, že jinam než na záchod ne? :)

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ria*
hodnocení

2x

Zkuste číče dát více záchodů - pro začátek klíďo do každé místnosti.. kočky si po sobě z principu rády zahrabávájí a ráda půjde tam, kde se jí to bude zdát nejvhodnější, po čase záchůdky posouvat na místo, kde chcete záchůdek mít.. a nechat tam jen jeden...

Mě mrňous vyklopil většinu rostlin.. někdy tak vehementně zahrabával, až ten bobek vyhodil z květináče :D... No žándný učený... :D... Ale rychle se to naučil ;)..

držím palce..

doplněno 06.11.13 21:20:

:) mnoooo.. já se také snažila ze začátku vypozorovat, když začíná vykonávat potřebu- to vůbec nepomohlo (narozdíl od pejska) :)... klidně si to vykonával i při přenášení.. akorát jsme měli zaneřáďěný celý byt :D

zvidavajanca*
hodnocení

1x

Divím, že tě to překvapuje. Vzhledem k tomu, že nebyla naučená na záchod, tak se to dá předpokládat.

rendys
hodnocení

Tak samozřejmě, že nepřekvapuje, ale ptám se, jak to odstranit...

pfpetr*
teda musim rict ze mate nervy asi ze zeleza jeden takovej pozdrav a byl by leteckej den. Bud pouzijete hrube nasili a kocce v tom vymachate cumak a ta vam pak bude kadit vsude po byte jenom ne na zachod a nebo jeste hrubejsi sila pro vas a kocku date zase ven a domu tak maximalne nazrat a mozna pomalu doma zvykat
martinaa*

Použít hrubé násilí a letecký den na půlroční mládě, které máte doma pár dní a které vůbec nechápe, proč by mělo chodit na záchod zrovna tam, je hloupost a ubohost majitele.

doplněno 06.11.13 21:12:

Jiný argument nemáte?:)

Pomalu a trpělivě kočku učit, že záchod je tady. Stejně, jako se učí pes, stejně, jako s učí malé dítě. Sledovat ji, jak bude vidět, že přidřepává, aby vykonala potřebu, chytit a donést na kočičí záchod, poté pohladit, možná ze začátku i odměna, ale na to jsou kočky potvory.

Půlroční dítě také těžko budete vyhazovat a být na něj hnusný proto, že neumí chodit na nočník.

pfpetr*
martino nejak postradam vasi odpoved co teda s tim kdyz je letecky den ubohy

pb®
hodnocení

1x

Nechápu, proč sem přispívají lidé, co kočky evidentně nenávidí? Jestli nemáte nic lepšího na práci než tu prudit, tak si jděte raději zasouložit, třeba potom nebudete tak nesnesitelní.

Kočky jsou čistotná zvířata a rády po sobě zahrabávají. Někdy jim nemusí vyhovovat zvolené stelivo, některá kočka nejde na záchod víc než jednou, takže je třeba mít záchůdků víc. Ale s největší pravděpodobností buď záchod neumí používat, nebo se vám mstí. Pokud čurat chodí do kadibudky a kakat do postele, mohl by to být tenhle problém. Každopádně bych kočku v době vaší nepřítomnosti nechala zavřenou někde, kde to nadělení lépe uklidím. Třeba v kuchyni, chodbě nebo koupeleně. Některé kočky byly ve své nečistotnosti tak zarputilé, že je museli jejich majitélé zavírat i s kadibudkou do klece nebo do větší přenosky. Až tohle je donutilo kudibudku používat. Protože pokud si nechtěly nadělat pod sebe a pak v tom být, jiná možnost, než jít na kadibudku, jim v tom malém prostoru nezbyla.

pfpetr*

vy vezmete kočku která je zvyklá venku a nutíte jí být v bytě? a ještě máte spásný nápad jí zavřít do klece tak to gratuluju to je totiž na oskara. Já jsem možná nesnesitelný ale rozhodně to mám v hlavě výc v pořádku než Vy

pb®

Věřte tomu, že útulkáři těch koček sebrali z ulice už tisíce. A ano, někdy je museli kvůli karanténě zavřít i do klece. I já mám přímou zkušenost s dvěma kočkama, které dřív žily jen na ulici. Jedna už se ven nikdy nevrátila a žije spokojeně už několik let v paneláku u mojí mámy, druhou jsem po kastraci a rekonvalescenci pustila po měsící zase ven. Ano, zcela jistě to máte v hlavě výc v pořádku.

mech
hodnocení

0x

Kočka je TVOR čistotný, proto ZAPÁCHÁ , vyhodit z okna má 7 životů a hlasitě mňouká když se chce jít ven MROUSKAT/ M

hodnocení

0x

hanazertova.cz/... Jaký záchůdek ma vaše kočka? S boudičkou nebo jen jakoby bedýnku? Co v ní má? Jak často čistíte, vynášíte znehodnocené kamínky? Jaký kočkolit používáte? Ten co hrudkuje? :D Kočky od přírody schovávají své exkrementy, aby nepřilákaly pozornost dravce, nepřítele. Když je kočka nechává někde na povrchu, oznamuje všem, že je nespokojená s tím, kde je. Může to být to, že venku byla spokojenější nebo se jí záchůdek nelíbí. Pokud tohle nezjistíte, obávám se, že do wecka chodit nebude.

doplněno 07.11.13 07:57:

poradte.cz/... ;) poradte.cz/... Z archivu.

wanesa*
hodnocení

0x

Zkuste jí dát do záchůdku kozlíkové kapky,ty hodně voní kočkám a budou se na to místo vracet a navíc kočky po nich mají dobrou náladu:)Uvidíte,že časem se kotě naučí.Párkrát ho tam dejte aby si pamatovalo kam má jít a hlavně ne,žádné máchání čumáčku v...to je pěkná blbost...Chce to čas...naučí se..

kejki

Tedy já mít doma cokoliv s kozlíkem, tak se stěhuji.

micinka123*
hodnocení

0x

Četla jsem, že jde koupit nějaká vůně do záchodku (myslím, že to byl kozlík lékařský), která kočky přitahuje, takže to zkus koupit. Myslím, že to seženeš v lékárně ;)

lidus*
hodnocení

0x

Nechápu to jelikož naše venkovní kočky na chalupě když příjdou do pokoje, hned použijí záchod s kočkolitem pro domácího kocoura. V TV byla relace, že pokud nechcete aby kočky chodily konat potřebu do záhonu, stačí dát krabici s kočkolitem, moc sem nevěřila, vyzkoušela a funguje to. Kočkolit používáme hrudkující Molly, zkuste ji do záchůdku dát nějaký jiný než používáte.

hodnocení

0x

Dobrý večer. Povím vám příběh, kočky chovám od dětsví a tak mám různé skušenosti.Mám 16ti letou kočku, může chodit ven, ale nechodí, její máma žila 13let a taky ven nechodila.Nikdy nebyl problém se záchodem. Mám 8mi letého kocoura, který běhá venku a když má potřebu jde domů do misky, vyčůrá se a zase běží ven.V práci mám 8koček všechny ochočené a ty bez učení chodí sice ne do písku ale do slámy pořád na jedno místo. Co se vašehokoťátka týče chce to opravdu hodně trpělivosti, ale může se stát, že se to prostě nenaučí. Takového lumpa jsem kdysi taky měla, byl prostě venku a bylo vyřešeno.Je to jako s lidma, někdo si dá říct a sám chce a někdo ne.Ale půlroční kotě by se to mělo naučit.Držím palce. Alik.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]