Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké stelivo vybrat pro kočku?

Od: anetka123* odpovědí: 36 změna:

Dobrý den, ted používáme silikagelové stelivo, ale začlo tedka docela moc zapáchat*blee* Jaké stelivo byste si vybraliz těchto nebo máte z nima zkušenosti?

Zverlit, Biokats Fresh, Cats Best OkoPlus, Magic Pearls, Asan

Myslíte, že kotě se naučí i na jiné stelivo?

Děkuji za odpovědi. :)

36 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

1x

Dobrý den, píšete že začalo zapáchat, tedy jak jste ho nasypala, tak nezapáchalo. Zkusil bych zapáchající vyhodit a nasypat novou dávku.

anetka123*
hodnocení

Ale je divné, že ten silikagel tak málo vydrží. A jaké se vám osvědčilo hrudkujíci stelivo?:-P

pb®
hodnocení

1x

Není divu, že silikagelové stelivo po čase páchne, když leží v záchůdku pár týdnů nasáklé močí. Z těch uvedených značek jednoznačně Zverlit. Pokud je koček v domácnosti málo, osvědčilo se mi hrudkující stelivo a vybírání záchůdku 2x denně. Pokud je koček v domácnosti hodně a střídá se jich víc o jeden záchod, nemá hrudkující stelivo význam, protože by ho byla velká spotřeba a večer by člověk našel v záchůdku jednu velkou hrudku. Pak má smysl pořídit stelivo nehrudkující, které dobře absorbuje moč, třeba ten Cats Best. Vybírat jen stolici a po pár dnech stelivo vyhodt a záchod vymýt.

anetka123*
hodnocení

Jenže bojím se, že při přechodu na hrudkující stelivo Zverlit nastají nějaké komplikace*nevi* Jinak kotě v pohodě chodí na silikát. A jaká barva Zverlitu se vám nejvíc osvědčila? Taky mi vadí, že ty hrudkujicí steliva se vynášejí ze záchodku, ale prý, že u Zverlitu moc ne, tak nevím*nevi*. Máme krytá záchod s filtrem, ale bez dvířek, myslím si, že by u hrudkujicího steliva nebyl problém*smich*

pb®

Já bych se komplikací nebála. Kočky mají rády sypké materiály na vykonání potřeby. Můžete zkusit v jednom záchůdku nechat silikagel a do druhého dát Zverlit. Když bude chodit na Zverlit, záchůdek se silikagelem odstranit. Mezi chovateli je Zverlit oblíbený. Když přijedou prodejci na výstavu a přivezou dvě palety, skoro vše vyprodají v sobotu a v neděli už nemají co prodávat.

hodnocení

1x

Naše kocinka má krytý záchod.Do něj vložím noviny a na ně nasypu hrnek levného,hrudkujícího steliva.Když sevyčůrá,tak zasypu dalším,když se vykaká,tak vyhodím i s novinami a dám čisté noviny i stelivo.Podkládat stelivo novinama je fajn,zkuzte to.

lidus*

"arwi" to bych chtěla vidět, dceřin kocour má nějaké hrudkující stelivo, denně se vyhodí velké hrudky načůraného a hovínka a minulý víkend zapoměla dcera vzít na chalupu pytel steliva a v záchúdku ho bylo na dně. Kocour tam sice vlezl a když zjistil, že není na zahrabávání byl vzteklý a musela rychle jet do Kauflandu pro stelivo. Takže se mi nechce věřit, že vaše kočka chodí vykonat potřebu na malou hromádku steliva vy jste celý den doma a když z té trošky je po vyčurání koule tak tu kouli posypete novým stelivem a kočka tam zase jde. Já kocoura hlídala jen 16 dní, měl v záchůdku pytlík steliva a já děravou lopatičku a sáčky, každý večer jsem uklidila, nic nesmrdělo a těch 16dní bylo steliva stále dost.

Možná byl vzteklý,že bylo to stelivo už cítit.Mě se zdá fuj,když na dně WC se nalepí kousky zhudkovaného steliva a lidé vymývají WC jednou týdně.

doplněno 04.04.13 12:32:

Kočičce méně steliva vůbec nevadí.Viděli jste někdy venkovní kočku,když udělá potřebu a je zmrzlá zem?Parkrát hrábne,jako když zahrabává,i když to nejde a je spokojená.

lidus*

Jasně ale venkovní kočičinec zůstane na místě, kdežto v hrudkujícím stelivu je z něj obalená hrouda a s čůrání další hrouda jak pěst, ty lehce odstraníte a zbytek je čistý. Na wc se nic nelepí a vymývá ho dcera až mění stelivo, nikde nic nepáchne. Tu trošku steliva na novinách si neumím představit.

Překlikla jsem se! Nechtěla jsem dát bod! *stop*arvi, to chceš říct, že ty čuránky ve stelivu stále necháváš? To nemyslíš vážně! Proč do svého wecka nehodíš na čuránky a hovínka kousek papíru a nespláchneš jednou za čas? *zed* Neříkej, že jsi tak líná vybrat lopatkou promočenou hroudu čuránek a vyhodit ji z bytu do popelnice. Ušetřila jsi čas a peníze? Proč to takhle děláš? Víš jak citlivý nos mají kočky? Proč člověk nejvíce ubližuje těm, které miluje?! *plac*Fůůůůj!

kejki

Já to chápu tak, že po bobku to vyhodí všechno a bobek kočka udělá denně.

Kocka kaká dvakrát denně a dvakrát denně dostane čisté noviny i stelivo.Je to lepší,než přebírat lopatkou,které stelivo je zhrudkované a které ne.

hodnocení

0x

anetka, nezakládej stále nové otázky na stejný problém. Klidně navaž na to, na co už ses ptala se stejným problémem a kam jsme ti odpovídali. Všichni sledujeme i staré otázky a odpovědi a vracíme se k nim. *jasne*

doplněno 29.09.12 10:52:

Nahoru , vedle nápisu Poraďte.cz, do modrého okénka s lupou, napiš - stelivo pro kočku - a koukni se do archivu, co lidi píšou. Většinou však každý hlídá akce v Kaufu nebo Tesku a kupuje to nejlevnější. Většinou na obalu bývá napsáno, že hrudkuje. ;)

kejki
hodnocení

0x

Pokud je kotě zvyklé na silikagelové, budou s přeučováním na bentonit spojené potíže. A jestli záchůdek smrdí tobě, smrdí i kotěti a nechce tam chodit.

nejlepsistelivo
hodnocení

0x

DOBRÝ DEN. JÁ DOPORUČUJI Z VLASTNÍ SKUŠENOSTI ZVERLIT. ČERVENÝ NEBO ZELENÝ (PRUH). *palec*

vanni
hodnocení

0x

Dobrý den,

my máme dvě kočky a používali jsme asi rok Cats best Okoplus, protože dobře hrudkuje a dá se splachovat. Teď ykoučíme ten Magic Pearls a sice to nejde splachovat, ale zase vynášíte jen hovínka. Máme ho zatím v záchodech třetí týden a teprve začíná být malinko cítit, takže už ho pomalu vyměním. Ale oboje se hodně vynáší ze záchůdků ven.

V..

vanni, jak dostáváte čuránky ze záchodku? Když nehrudkuje a ani po třech týdnech nesmrdí? Kam se ty čuránky ztrácejí beze stopy? *sok*

anetka123*
hodnocení

U Cat Bestu si myslím, že tu moš vpíji a slikagel to vpíji. A ještě něco... Cats Best nehrudkuje, je to dřevitá podestýlka*hi*.

Takže tu vpitou moč necháváte i tři týdny? *blee**blee**blee* A to se pak divíte, že kočka čurá jinde? To snad ne?!

anetka123*
hodnocení

Ale ona už na ten silikagel byla naučená, tak nám to řekla chovatelka*hi* Vy asi nevíte, že ten silikagel tu moč vpíji, že? Ale moč nesmrdí spíše ty bobky*smich* Ale silikagelové stelivo má plus, že se nevynaší až moc ze záchodku a více vydrží. Copak vy jste nikdy nezkoušela silikát?

Ne nezkoušela, protože se mi protiví ta myšlenka, že moč je stále ve wecku. Ikdyž vcucnutá v silikagelu. Pořád tam je. Se svými škodlivinami, solemi a smradem. Smrad něco pohltilo, ale moč se nestratila. Stále tam je. *blee* Je to jako nevětrat byt, jen stříkat osvěžovač vzduchu.

anetka123*
hodnocení

Kočka chodí na záchod a všichni nám ten silikát doporučovali! Víte proč kotě nechodilo na záchod? Protože bylo moc malé a jestli se chcete zeptat proč jsme ho dostali tak malé, tak se mě neptejte! Mělo 8 týdnu a bylo bez PP, ale je velmi krásná a roztomilá:)

simona*
Cats best eko nám teda hrudkovalo dost dobře ale nášemu kocourovi se nějak nezamlouvalo, chodil do něj jen curat a kadit ne a ne vyzkoušela jsem vše možné a nakonec jsem koupila levné stelivo Luisa z Penny a když jsem.mu ho nasypala do záchodu tak tam.hodil bobek hned.

hodnocení

0x

Už se vyrábí i splachovací WC pro kočky.Vypadá to moc zajímavě,ale je to hodně drahé.

anetka123*
hodnocení

Dobrý den, chtěla bych mému kotěti změnit druh kočkolitu, protože na silikát nechce chodit Před pár mesíci jsem koupila v Penny Marketu stelivo Louisa, někteří ji chválí a jiní zase ne. Rozmýšlela jsem, že koupím nějakou vůní aby záchod nesmrděl, protože víte ty kočkolity ze supermaretu, ony smrdí V našim zverimexu a drogerii prodávájí pohlcovač Beaphar a slyšela jsem, že není parfemovaný a krásně voní a kočkám to nevadí Ještě bych kotěti odkryla záchod a myslím, že už normálně bude chodit.

Anetko, vzpamatuj se! Stále řešíš a řešíš a vymýšlíš, jak by jsi obešla to, co ostatní mají vyzkoušené a prověřené. Nechápu, proč pořád něco chceš vonět a nekoupíš stelivo za 20 kč a nevyzkoušíš, jak ti všichni velice podrobně radí. *hej*Nemůžeš přebít smrad z rozkládajících se výkalů! Ty musíš vyhodit! Kotě se nemusí učit na záchůdek. Umí to velice rychle, ještě když je u maminy, má-li záchůdek, který se mu líbí. Myslíš si, že chovatelé koček a koťat mají pročůrané byty, protože to koťata neumí? Ne, nemají! Koťata chodí na správný záchůdek, který se jim líbí, kde je stelivo, kterým hovínko a čuránky zahrabou. Nikdo je to neučí, umí to od narození.*hej*Vezmi si penízky, nějakých 20-30kč a běž koupit hrudkovací kočkolit nebo Mikeše nebo jak se stelivo jmenuje. A vybírej záchůdek 2x denně speciální lopatkou a 2x za týden ho vymyj. Jiná cesta není. Když toto je ti líno, měla sis koupit plyšáka, který wecko nepotřebuje. A neříkej, že jsi malá, že rodiče. Rodiče nepíší, jen ty meleš pořád to stejné dokola!*hej*

doplněno 05.10.12 16:16:

Anetko, nesplachuj váš záchod. Nechej výkaly v míse, stejně jako necháváš ty kočičí na jejím záchůdku! *cert*

pb®

2x týdně vymývat a vyhazovat všechno hrudkující stelivo? To bych přišla na buben, do jednoho záchůdku dám víc jak 5kg a záchůdky mám dva. Záchůdky vybírám ráno a večer, ale jelikož mám dva velké na dvě kočky, tak se nic nestane, když je to jen jednou denně. A vymývám tak jednou za 14dní až měsíc, kdy už je steliva málo, takže se hrudky lepí na dno. Z obou záchůdku sesypu do jednoho, druhý vymyju, dám do něj zpět sesypané stelivo a první záchod vymyju a dám do něj stelivo nové. To sesypané dávám do záchůdku frekventovanějšího, takže se rychle spotřebuje. Úplně celé stelivo vyhazuju nevím jak často, ale možná tak jednou za čtvrt roku. Nic mi doma nesmrdí.

pb, kdepak čtete vyhodit všechno? Toto jsem Anetce odpovídala nedávno. Nikde, vůbec nikde nepíšu, že se ma stelivo všecko vyhodit. Přečtěte si, prosím ještě jednou odpovědi na stejnou otázku na dvou místech. Děkuji předem. *hej* poradte.cz/...

anetka123*
hodnocení

*bum**bum**bum**bum**bum*

Tak prominte!

anetka123*
hodnocení

Koupili jsme červený Zverlit tak nevím jak to bude dobrý...

majenka*
hodnocení

0x

Já mám velice dobré zkušenosti s Cats Best oko plus.Je pravda,že se víc vynáší,zvlášť když mám kočiny,které mají dlouhé chlupy mezi polštářkama(ragdoll,mainský mývalí´)ale hodně dlouho vydrží, nezapáchá vyhazuji jen kouličky moče a bobky a podle potřeby dosypu.Měla jsem i silikagelové,ale to jsem musela každý týden vyměnovat jak bylo cítit a vynášeli ho také.Navíc když se šláplo na granulku,tak to příjemné nebylo.Já jsem spokojená a neměnila bych.Objednávám 40l pytel,vydrží na několik měsíců.A to mám 3 kocoury každý má svůj záchůdek.Na přechod z jiného steliva neměli problém.Objednávám ho na petdiskont.cz *palec*

doplněno 02.01.13 22:36:

Ještě jsem zapomněla napsat,že celý obsah WC měním asi tak za měsíc a půl.Nesplést si toto stelivo OKO PLUS za,, universál "to je levnější a nehrudkuji.

hodnocení

0x

Kupuji levné,hrudkující podestýlky v Tescu nebo Mikeše v Kaufu.Sypu půlku z 5-ti kil,několikrát denně vyhodím počurané hrudky do koše,hovínka do záchodu a stříknout pohlcovač pachů.Měním celý zbytek co 4-5 dnů,WC opláchnu horkou vodou,čas od času vydesinfikuju Savem a doma nic nesmrdí.Wc je v koupelně,kde je lino a občasné vyhozené kamínky vysaju malým,ručním vysavačem.Kočce bude 11 let a nikdy si nestěžoval,nikdy nechodila jinam,než na své WC a to ikdyž ho zrovna čistím a jí se chce.Trpělivě čeká,až to uklidím a jen mně občas popožene slabým mňau,že si s tím mám pohnout!

hodnocení

0x

naše kočky chodí některé na klasický " špinavý" WC u garáže ( jen se nenaučily splachovat) a některé na kočičí záchodky s palivovýma peletkama...používali jsme různé hrudkující podestýlky ale kočkám víc voní ty peletky...samozřejmě 1x denně vybírat lopatičkou a 1x týdně velké čištění

blanka33*
hodnocení

0x

Vím že tato otázka je už dost stará, ale když to tak čtu, tak se mi nechce věřit, že tazatelka nechává 3 týdny stelivo s čůrankami v záchodku *sok* *zed* *bzum* *blee**blee*... Fůůůůůůůj já se nedivím, že to tak zapáchá *blee*... Dokud se náš kocourek nenaučil bydlet ve chlévu na seníčku, tak bydlel u nás ve verandě, kde měl také svůj záchůdek a my jsme mu ho čistili tak 3x denně ! Kočky mají citlivý čumáček a chudák jejich kočka, která musí chodit na pokakaný záchodek *blee**blee**blee*... Doufám, že se už polepšili *modla*...

lidus*

Blanko, začala jsem používat stelivo Tigerino crystal, nemá to chybu. Vydrží v záchůdku až 1 měsíc, moč prosákne na dno kde udělá tvrdou krustu, nakaděné ihned spláchnu do WC. Po měsíci vyhodím vše a wc kočky zdezinfikuji. Do záchůdku nasypu 6kg. Nic mi tu nepáchne. Dřív jsem používala Molly, to se každý den muselo načůrané vybrat a stejně záchůdek déle jak 2 týdny nevydržel.

blanka33*

lidus, ale já se divím položené otázce, neříkala že to zapáchá vám... Myslíte že tazatelka si nakonec to stelivo koupila? To jako máte vy?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]